Onrustige huid, ook je make up kan een boosdoener zijn

Onrustige huid, ook je make up kan een boosdoener zijn

Reinig en verzorg je iedere ochtend en avond je gezicht met de juiste producten voor jouw huid, maar heb toch je een onrustige huid? Dan zou je make-up weleens de boosdoener kunnen zijn. Maar waar moet je op letten en welke make up kun je dan wel gebruiken? Lees hier mijn tips.

Wat doet cosmetische make-up met de huid

De ingrediënten in cosmetische make-up zijn vaak zo klein dat ze comedogeen zijn, wat letterlijk betekent dat de ingrediënten de neiging hebben om de talgklieren te verstoppen. Zo veroorzaken de comedogene stoffen  dus een onzuivere huid.

Het is lastig om aan te geven welke ingrediënten comedogeen zijn. Dit heeft te maken met het hoe de huid reageert op een ingrediënt en het huidtype. Tevens zal ook niet alle cosmetische make-up de huid verstoppen.

Welke make-up kun je het beste gebruiken

Wanneer make-up een niet-comedogeen etiket heeft, betekent dit dat deze make-up geen ingrediënten bevat die de poriën kunnen verstoppen. Het product is klinisch getest om dit etiket te kunnen verkrijgen.

100% Minerale make-up is niet comedogeen en zal de poriën dus ook niet verstoppen en dat maakt de kans op ontstekingen kleiner. Daarnaast bevat minerale make-up geen irriterende ingrediënten zoals conserveringsmiddelen, parfum en oliën. De lijst met ingrediënten van minerale make up is kort en bevat alleen ingrediënten die echt een toegevoegde waarde hebben voor het product.

100% Minerale make up

100% Minerale make up is geschikt voor ieder huid type. Het zal de acne huid niet verstoppen, zal de gevoelige huid niet irriteren,  laat hem ademen en zal de droge huid niet verder uitdrogen. 100% Minerale make up bevat geen ingrediënten die de huidveroudering versnellen en blijft niet achter tussen rimpeltjes, matteert de vette huid en zal de normale huid zacht aan laten voelen en zorgen dat de huid mooi blijft.

Wij maken zelf graag gebruik van de 100% minerale make-up van Colorescience.  De minerale make-up van het merk Colorescience ziet er niet alleen heel mooi uit, maar ondersteunt en beschermt je huid ook. Hierdoor is het een perfect product als je graag make-up draagt, maar daarbij ook het beste wilt voor je huid. Colorescience beschermt je huid voor externe invloeden en geeft je huid ademruimte. Deze make up is te verkrijgen in de webshop.

Let ook op de verspreiding van bacteriën

Daarnaast is het heel belangrijk om je make-up tools zoals bijvoorbeeld je kwasten regelmatig te reinigen. Gebruik ook zeker geen make-up van anderen, bacteriën kunnen zich hierdoor razendsnel verspreiden. Make-up testers gebruiken in de winkel is dan ook een echte no-go!

Over de schrijver
Kitty Scherff is Huidexpert, een autoriteit op het gebied van natuurlijke Anti-Aging methoden voor Huid, Haar en Lichaam! Wat begon ruim 20 jaar geleden met enkel huidbehandelingen, is inmiddels ontwikkeld tot haar eigen Inner Health Beauty Concept. Met MOOI Instituut wordt er samengewerkt met de allerbeste ondernemers! De aandacht is daardoor gericht op alle aspecten van een gezonde levensstijl, zodat je het meest optimale resultaat bereikt.
Reactie plaatsen
arrow_drop_up arrow_drop_down