Mooier jezelf met onze

Definitief ontharen

Definitief ontharen met onze SHR laserbehandeling

Pijnlijke ingegroeide haartjes, irriterende rode scheerbultjes, terugkerende haargroei al na slechts één dag… daar zit niemand op te wachten! Gelukkig is hier een oplossing voor: de SHR laserbehandeling. Door laseren reken je op een snelle, veilige en pijnloze manier af met ongewenste haargroei. Onze laserbehandeling is geschikt voor mannen en vrouwen. Ook kunnen we elk deel van het lichaam laseren, of dat nou is voor de benen, rug, borst, gezicht, of schaamstreek.

Onze werkwijze

Je haarwortels veranderen bij blootstelling aan licht en temperatuur. Om die reden verwarmen we je huid met onze laser geleidelijk tot iets meer dan 40 graden. Tijdens de behandeling zetten we een gekoelde laserkop op de huid en ervaar je een aangename warmte ontwikkeling met lichte tintelingen op de huid. Over het algemeen doet dit geen pijn. De huid wordt meteen gekoeld om eventuele irritatie te voorkomen. De warmte dringt vervolgens door het haarzakje onder het huidoppervlak door.

Wanneer dit een aantal keer herhaalt wordt, zal het haarzakje sluiten. Hoe vaak dit precies is, verschilt per persoon. Gemiddeld genomen zijn dit er acht tot tien. Na elke behandeling wordt de haargroei lichter en uiteindelijk zal je een zachte en haarvrije huid ervaren.

Om het effect optimaal te behouden adviseren we om eenmaal per jaar de behandeling te herhalen.

De voordelen van SHR laserbehandeling

Vóór de behandeling

Om het beste resultaat te behalen met de laserbehandeling, vragen wij je:

Ná de behandeling

Na het ontharen met de laser kun je jouw dagelijkse werkzaamheden direct hervatten. De huid oogt hooguit wat rood of voelt wat geïrriteerd aan. Na thuiskomst adviseren we je de huid te verzorgen met een vitamine E-body crème of aftersun. In uitzonderlijke gevallen kan zwelling optreden. In dit geval raden we aan de huid niet met ijs te koelen, maar met een koel washandje. Daarna kun je de huid insmeren met een antibiotica zalf of vaseline.

Om een optimaal resultaat te bereiken, adviseren we je na de behandeling het volgende:

Veelgestelde vragen over de SHR laserbehandeling

Wat is de SHR laserbehandeling?

Laseren met de SHR laserbehandeling is een nieuwe ontharingsmethode, waarbij we de huid, door middel van een glijtechniek, lichtenergie geven en tegelijk de huid tot 40/43 graden verwarmen. Op deze manier vernietigen we het haarzakje zonder de huid te verbranden of weefsel te beschadigen.

 

Is de SHR laserbehandeling nagenoeg pijnloos?

SHR is het meest innovatieve systeem op het gebied van definitieve laserontharing. SHR is veilig, effectief en pijnloos en zeker geschikt voor alle huidtypes, ook de donkere huid! Door de gelijke warmte opbouw in en op de huid is het te vergelijken met een hot stone massage.

 

Wat zijn de voordelen van de SHR laserbehandeling?

Ten eerst is het voor alle huidtypes geschikt dus ook voor de donkere huid. Met deze behandelmethode kunnen wij het hele jaar door behandelen. En is perfect in te zetten tegen huidirritaties en ingegroeide haren. Deze techniek is ook uitermate geschikt voor dunnere en lichtere haren.

 

Wat is de HR laserbehandeling?

HR laser ontharing is een methode die stationair wordt genoemd dit betekent dat we met een lichtpuls de warmte bereiken in het haarzakje om de haar definitief weg te krijgen. Dit is dus een andere manier dan de SHR laser ontharing. Deze methode kan ook als gevoelig worden ervaren.

Is de laserbehandeling ook geschikt voor mannen?

De laserbehandeling is geschikt voor ieder huid- en haartype. Dus ook zeker voor mannen! 

 

Wat is het verschil tussen HR en SHR laser ontharen?

SHR ontharen is vrijwel pijnloos en is voor elk huidtype geschikt. Met deze laser verwijderen we het haarzakje met laserlicht en warmte. Bij HR laseren kan de behandeling als gevoelig worden ervaren en wordt meestal gebruikt voor dikke, stugge en hele donkere ‘hormoon’ haren. Dit is 1 lichtflits op 1 plaats, terwijl je bij SHR een aantal keer over de hetzelfde behandelde gebied gaat. Ook mag de SHR laser tijdens de zomermaanden gebruikt worden. Behandelingen in de zomer met de HR laser wordt afgeraden.

 

Hoelang duurt gemiddeld een totale behandeling?

Het totaal aantal behandelingen voor definitief laser ontharen zijn in de meeste gevallen ongeveer 8-10 behandelingen. Uitzonderingen zijn mensen met genetisch bepaalde overbeharing, dan zijn er wellicht meer behandelingen nodig.

 

Wat moet ik nog meer weten over de SHR/HR laserbehandeling?

Voor en na iedere SHR laserontharing mag je 1 week niet zonnebaden of onder de zonnebank. Na de behandeling is ons advies je goed in te smeren met een hoge factor. Je mag de huid wel scheren na de laserontharing, maar niet epileren of laten harsen. Sauna’s of warme baden moet je ten minste 1 tot 3 dagen vermijden.

Is deze behandeling iets voor jouw? Maak dan een afspraak!

Je bent van harte welkom in onze salon in Zevenbergen! Samen met jou bespreken we je symptomen en wensen en stellen we door middel van een huidanalyse een persoonlijk en resultaatgericht behandelplan op. Wat je symptomen ook zijn, we helpen jou om deze tegen te gaan. Hierbij kijken we naar het gehele plaatje en zoeken we naar een oplossing voor een langdurig en natuurlijk resultaat. Hierbij staat jouw welzijn altijd in het middelpunt. 

Weet jij niet welke behandeling geschikt is voor jouw huid?

Met onze kosteloze en uitgebreide huidanalyse stellen wij een persoonlijk behandelplan op. Dit wordt aangevuld met tips op gebied van voeding en leefstijl die je thuis zelf kunt toepassen, zodat je direct aan de slag kunt voor een langdurig resultaat.

Contact

Of neem hier direct contact op