Mooier jezelf met onze

Definitief ontharen

Definitief ontharen met onze SHR laserbehandeling

Pijnlijke ingegroeide haartjes, irriterende rode scheerbultjes, terugkerende haargroei al na slechts één dag… daar zit niemand op te wachten! Gelukkig is hier een oplossing voor: de SHR laserbehandeling. Door laseren reken je op een snelle, veilige en pijnloze manier af met ongewenste haargroei. Onze laserbehandeling is geschikt voor mannen en vrouwen. We kunnen elk deel van het lichaam laseren, of dat nou is voor de benen, rug, borst, gezicht, of schaamstreek.

Wat doet de SHR Laser?

De energie van het laserlicht van de SHR Laser wordt omgezet in warmte. Via het lichaamseigen pigment wordt deze warmte tot in de kern van de haarwortels gebracht. Hierdoor zullen de haarwortels beschadigd raken en kan er geen nieuwe haarcyclus meer ontstaan.

Voor het behalen van een optimaal resultaat zijn hier gemiddeld 8 á 12 sessies voor nodig. Hoe vaak dit precies is, verschilt per persoon (dichtheid van de haren, huidtype, haarpigment). 

100% veilig – voor alle huidtypes

De voordelen van SHR laserbehandeling

Hoe verloopt een laserbehandeling?

Voordat we beginnen met de behandeling bereiden we de huid voor en reinigen we de te behandelen zone.

De laserbehandeling zelf duurt niet lang (afhankelijk van de te behandelen zone). SHR is veilig, effectief en pijnloos en zeker geschikt voor alle huidtypes, ook de donkere huid! Door de gelijke warmte opbouw in en op de huid is het te vergelijken met een hot stone massage.

Tijdens de behandeling dient iedereen die aanwezig is in dezelfde ruimte een speciale bril te dragen om de ogen te beschermen tegen het licht van de laser.

Na de behandeling verzorgen wij de behandelde zone volgens de hygiënemaatregelen en krijg je tips mee voor een optimale thuisverzorging.

Veelgestelde vragen over de SHR laserbehandeling

Gemiddeld heb je 8 á 12 sessies nodig voor een optimaal resultaat. Hoe vaak dit precies is, verschilt per persoon (dichtheid van de haren, huidtype, haarpigment). 

Om het beste resultaat te behalen met definitief laserontharen, vragen wij je:

 • Zes dagen voor de behandeling niet te zonnebaden, zonnebanken of zelfbruinende crèmes/spray tan te gebruiken
 • De avond voor de afspraak het te behandelen gebied te ontharen
 • Op de dag van de afspraak geen make-up, parfum, deodorant, sunbock, gezichtscrème, body lotion, essentiële oliën en andere huidlotions te gebruiken
 • De afspraak te verzetten als je grieperig bent of een koortslip hebt op de dag van de laserbehandeling

Tussen elke sessie dient een interval te zitten van 4 á 6 weken (noodzakelijk!). Tijdens deze intervallen zal je na ongeveer 2 weken merken dat de behandelde haartjes spontaan uit beginnen te vallen. 

De laserbehandeling zelf duurt niet lang (afhankelijk van de te behandelen zone). SHR is het meest innovatieve systeem op het gebied van definitieve laserontharing. SHR is veilig, effectief en pijnloos en zeker geschikt voor alle huidtypes, ook de donkere huid! Door de gelijke warmte opbouw in en op de huid is het te vergelijken met een hot stone massage.

Het voordeel van de SHR Laserbehandeling is dat deze geschikt is voor alle huidtypes, mannen en vrouwen, dus ook voor de donkere huid. Met deze behandelmethode kunnen wij het hele jaar door definitief ontharen. Daarbij is deze behandeling perfect in te zetten tegen ingegroeide haren en huidirritaties.  dunnere en lichtere haren.

Natuurlijk mag dat! Wel is het een must om zeker twee weken de blootstelling van de huid aan UV of het gebruik van zelfbruinende crème te vermijden. Neem ook één tot drie dagen na de behandeling geen hete baden, douches, stoombaden of sauna’s. En gebruik een zonnebrandcrème met minimaal factor 30+. Draag geen strakke kleding en beoefen de eerste twee dagen geen extreme sporten.

Na het ontharen met de laser kun je jouw dagelijkse werkzaamheden direct hervatten. De huid oogt wat rood of voelt wat geïrriteerd aan. Na thuiskomst adviseren wij je de huid te verzorgen met een vitamine E body crème of aftersun. In uitzonderlijke gevallen kan er zwelling optreden. In dit geval raden wij je aan de huid niet met ijs te koelen, maar met een koel washandje. Daarna kun je de je huid insmeren met een antibiotica zalf of vaseline.

Om een optimaal resultaat te bereiken, adviseren wij je na de behandeling het volgende:

 • Vermijd blootstelling van de huid aan UV of het gebruik van zelfbruinende crème voor minimaal twee weken
 • Vermijd pulken of krabben aan het behandelde gebied
 • Voorkom ruwe behandelingen van het behandelde gebied
 • Mijd zeer hete baden, douches, stoombaden en sauna’s één tot drie dagen na de laserbehandeling
 • Gebruik geen exfoliërende crèmes of peelings voor minimaal één week
 • Beoefen geen extreme sporten de eerste twee dagen
 • Draag geen strakke kleding
 • Houd het behandelde gebied schoon en droog
 • Hydrateer het lichaam door het drinken van veel water
 • Gebruik een zonnebrandcrème met minimaal factor 30+

Na elke behandeling worden de haren dunner en minder in aantal. De haren die op het moment van de behandeling boven de huid zitten, worden verwijderd en gaan in een zeer lange rustfase. Daarom is het nodig om de lasersessie te herhalen om de 4 á 6 weken voor een optimaal resultaat. 

In de loop der tijd is het mogelijk dat er, onder invloed van hormonale veranderingen, haren terugkomen. Wij raden dan ook aan jaarlijks een onderhoudssessie in te plannen.

Prijzen

Prijzen per behandeling

Vanaf 8 behandelingen hanteren wij een voordeeltarief

Mooi webshop

Bekijk de producten gerelateerd aan jouw behandeling.

Is deze behandeling iets voor jou? Maak dan een afspraak

Je bent van harte welkom in onze salon in Zevenbergen! Samen met jou bespreken we je symptomen en wensen en stellen we door middel van een huidanalyse een persoonlijk en resultaatgericht behandelplan op. Wat je symptomen ook zijn, we helpen jou om deze tegen te gaan. Hierbij kijken we naar het gehele plaatje en zoeken we naar een oplossing voor een langdurig en natuurlijk resultaat. Hierbij staat jouw welzijn altijd in het middelpunt. 

Contact

Vul onderstaande gegevens in en wij nemen binnen 24 uur contact met je op!

Team foto Mooiinstituut

Bedankt voor het invullen, wij nemen binnen 24 uur telefonisch contact met je op!