Krijg inzicht in jouw unieke (wetenschappelijk bewezen) “huidformule” en… 

Ontdek hoe je jouw huid er weer gezond en jeugdig uit laat zien en huidveroudering maximaal vertraagd…

Speciaal voor vrouwen die (bijna) alles hebben geprobeerd maar nog steeds met een huid zitten die niet zo stralend en gezond is als ze bij hun jonger ogende leeftijdsgenoten zien.

Vanaf (ongeveer) 40-45 jaar oud verandert er veel in het vrouwelijk lichaam. Dat begint op hormonaal niveau en uit zich op allerlei manieren. Onder andere in de conditie van de huid. Er kunnen bijvoorbeeld rimpels en lijntjes ontstaan. En dat is vervelend, want zo begin je er ineens in korte tijd snel ouder uit te zien.

De meeste vrouwen gaan vervolgens van alles proberen om de veroudering van de huid tegen te gaan, of te verbloemen. Maar vaak lukt dat niet goed.

De reden?

Huidveroudering is super complex. Er zijn enorm veel invloeden maar de 3 overkoepelende factoren zijn: dna, hormonen en leefstijl. 

En die 3 factoren vormen samen jouw unieke huidformule.

Onder iedere factor vallen tientallen “subfactoren”.

Op gebied van DNA kan je denken aan rimpelvorming, huidgevoeligheid, de hoeveel en kwaliteit collageen die je lichaam aanmaakt, hoe sterk je huid beschermt tegen UV straling, talgproductie, hormoonaanmaak en nog veel meer.

Op gebied van hormonen kan bijvoorbeeld een daling van oestrogeen (wat inherent is aan ouder worden) leiden tot een drogere huid of een minder elastische huid waardoor rimpels en lijntjes sneller zichtbaar worden.

Op gebied van leefstijl kan je bijvoorbeeld denken aan voeding, stress, beweging, zingeving, ontspanning, spiritualiteit en slaap.

De meeste oplossingen in de markt richten zich uitsluitend op 1 factor. En dat is precies de reden waarom zoveel oplossingen niet of nauwelijks werken.

Een voorbeeld…

Vanaf 40-45 jaar neemt de oestrogeenproductie bij vrouwen af. Maar oestrogeen speelt een belangrijke rol in de elasticiteit en het vochtgehalte van de huid. Door het dalen van de hoeveelheid oestrogeen kan de huid droger en minder elastisch worden. En dat veroorzaakt rimpels of lijntjes.

Maar dat is niet de enige reden waardoor er rimpels of lijnen kunnen ontstaan. Sommige vrouwen breken collageen sneller af of hebben minder bescherming in de huid tegen vrije radicalen. Dat is genetisch bepaald.

Als dat dan gecombineerd wordt met bijvoorbeeld het drinken van alcohol, roken of slechte voeding, dan kunnen die genetische effecten versneld worden met als gevolg dat lijnen en rimpels dieper of langer worden.

Omdat er zoveel factoren van invloed zijn, maar voor ieder mens net op een andere manier, is het onmogelijk om een perfecte oplossing te maken zonder echt naar iemands huidformule te hebben gekeken.

Sterker nog…

In veel gevallen verergeren die oplossingen de huidproblemen zelfs!

Bijvoorbeeld omdat gebruikte producten ingrediënten bevatten die de huid nog meer uitdrogen waardoor lijnen en rimpels alleen maar erger worden.

Het is daarom voordat je een oplossing gaat gebruiken cruciaal om eerst zeker te weten wat het probleem precies is…

Tast niet langer in het duister over de problemen (en oplossingen) met betrekking tot jouw huid…

Waar huidproblemen jaren geleden nog gewoon maar voor lief genomen moesten worden, is het met de hedendaagse wetenschap heel goed mogelijk om op genetisch niveau te achterhalen waardoor huidproblemen ontstaan. 

En als dat eenmaal bekend is, dan is er vervolgens echt veel mogelijk om de snelheid waarmee je huid veroudert wel tot bijna 0% af te remmen en de huid er weer stralend, jeugdig uit te laten zien…

Zo kan je met een simpele test al volledig inzicht krijgen in jouw DNA. 

Uniek en exclusief door MOOI Instituut…

De huidformule is een concept dat je in Nederland nergens anders vindt dan bij MOOI instituut. Om jouw huidformule te bepalen gaan we als volgt te werk:

Tijdens de eerste afspraak nemen we met een soort wattenstaafje een slijmmonster uit de binnenkant van je wang. Het monster wordt (volledig anoniem en veilig) voor onderzoek naar het laboratorium in Australië gestuurd. Daar wordt het DNA onder strenge normen en toezicht geanalyseerd op de 5 belangrijkste oorzaken van huidveroudering:

Collageen, Rimpelvorming, UV-& Pigmentatie, Vrije Radicalen en Huidgevoeligheid.

Vervolgens vul je samen met een van onze specialisten een uitgebreid vragenformulier in. Deze antwoorden geven ons inzicht in jouw persoonlijke leefstijl en omgevingsfactoren. Dit hebben we nodig zodat we later, wanneer de uitslag van het onderzoek bekend is, jouw volledige huidformule kunnen bepalen.

Nadat de vragenlijst is ingevuld en de DNA-testuitslag bekend is, vindt er een tweede afspraak plaats bij MOOI Instituut in Zevenbergen. Tijdens deze tweede afspraak worden alle inzichten met je gedeeld, en weet je precies waar jouw huidproblemen door veroorzaakt worden en wat je kan doen om je huid (drastisch) te verbeteren en ook op lange termijn verbeterd te houden.

Het volledige proces wordt overzien door orthomoleculair huid & hormoon expert en MOOI Instituut oprichtster Kitty Scherff. Daarnaast is Kitty ook actief als Oersterk Leefstijlcoach. In de afgelopen 10+ jaar heeft Kitty honderden cliënten aan een gezondere, en daarmee mooiere huid geholpen.

Wat kost het mij om inzicht te krijgen in mijn huidformule?

De prijs voor al het bovenstaande, dus de wangslijmvliesafname, het versturen van het DNA monster, het laboratoriumonderzoek, het persoonlijk op maat uitgewerkte onderzoeksrapport en het nabespreking consult en de adviezen met een specialist bedraagt momenteel 399 euro

(Let op: Wegens drukte is er maandelijks maar een beperkt aantal plekken beschikbaar)

Klaar om nu eens echt de oorzaak van je verouderde huid grondig aan te pakken? 

Plan dan hier een belafspraak in of laat je gegevens achter, dan nemen we contact met je op om een afspraak te maken.

Reviews van onze klanten over SkinDNA™

Inge G. ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Read More
Dit is de investering meer dan waard! Eenmalige investering gedaan in hoe mijn huid van binnenuit werkt. Wow, wat een openbaring en praktisch advies. En vooral wat een verbetering van mijn huid! Met de adviezen aan de slag gegaan en zowel mijn huidreactie als rimpels in 6 maanden enorm verbeterd…. Het geld meer dan waard geweest!
Monique v.d. G. ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Read More
Mijn DNA als leidraad Mijn DNA bepaalt nu al enige tijd de koers, zo simpel & snel. Zo makkelijk geworden bij het maken van mijn keuzes in welke producten (intern & extern) en behandelingen… 🙏🏻
Kathy ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Read More
Dit had ik veel eerder moeten weten! Al jaren worstel ik met mijn huid, alles geprobeerd qua producten & behandelingen. Constant frustratie & teleurstellingen. Nu in precies weet wat de oorzaak en de oplossing is, zie ik een enorme verbetering. Eindelijk resultaat!!!
Carola van Wissen ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Read More
Duidelijk wat wel en niet werkt Het is nu allemaal zo simpel geworden! Ik weet mijn problemen en wat ik er aan moet doen. En vooral ook wat totaal geen zin heeft, scheelt mij enorm veel frustratie en geld. Zo blij mee en het resultaat!!! Thanx
Emilia ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Read More
Dé investering in mijn huid! Als je geld besteedt aan je skincare, wil je wel weten wat resultaat gaat geven toch? Daardoor eenmalig deze test gedaan en ik weet nu precies welke producten & behandelingen ik nodig heb! Niets meer uitproberen en teleurgesteld zijn van het uitblijven van resultaten. Waanzinnige verschil aan mijn huid te zien.
Babette van N. ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Read More
In een woord: G-E-W-E-L-D-I-G… zo veel informatie gekregen over hoe mijn lichaam werkt en praktische adviezen wat ik zou kunnen doen. Puzzelstukjes vielen in elkaar en wat een resultaat!!! Mijn persoonlijke huiswerk voor voor een stralende huid.
Anne Niemeijer ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Read More
Wouw wat een verschil Ruim een jaar geleden heb ik de Skin DNA test gedaan. En nadat ik het rapport kreeg hoorde ik ook welke producten ik dan het beste kon gebruiken. Niet op merk maar echt op ingredienten die bij mijn DNA passen. Geweldig. Langzaamaan ben ik overgeschakelt met eerst een supplement toevoegen, daarna nog een supplement en toen de cremes op waren ook cremes aangeschaft die beter bij mijn huid DNA passen. Wouw wat een verschil. Mijn gezicht ziet er frisser, jonger en gezonder (minder vermoeid) uit.
Previous
Next

Veelgestelde vragen over SkinDNA™

Het pakket bestaat uit de volgende onderdelen:

  • een SkinDNA™ genetic test, met unieke QR-code, DNA collector, toestemmingsformulier
  • gefrankeerde retourenvelop voor jouw DNA-swab
  • een gebruiksaanwijzing voor het afnemen van de test
  • na terugkomst van jouw uitkomsten een geprint SkinDNA™ rapport 
  • per mail jouw SkinDNA™ rapport en concreet advies over producten/ingrediënten op basis van jouw persoonlijk uitkomsten.
  • persoonlijk consult van 45 minuten: uitleg rapport en product, supplement, voeding en behandeladvies.

In het laboratorium wordt jouw DNA getest op 16 genetische markers (zogeheten SNP’s) die verdeeld zijn over vijf categorieën van huidveroudering:

Categorie 1. Stevigheid & elasticiteit

Ben je genetisch voorbestemd tot vroegtijdige rimpels

Collageen is verantwoordelijk voor de stevigheid en elasticiteit van je huid. Als je jong bent, maakt je lichaam meer collageen aan dan het verliest. Naarmate je ouder wordt, versnelt het collageenverlies. Je huid gezondheid, stevigheid en elasticiteit nemen daardoor af. De test kan bepalen of bij jou de collageenproductie in balans is of dat jouw collageenafbraak sneller dan gemiddeld zal verlopen waardoor je eerder kraaienpootjes, rimpeltjes en huidverslapping krijgt.

Categorie 2.Rimpelvorming (glycatie)

Glucose (suiker) is de belangrijkste brandstofbron in je lichaam. Als glucose zich niet goed verwerkt, kan het zich binden aan de collageen- en elastinevezels in je huid, wat leidt tot weefselbeschadiging. Dit proces noemen we glycatie en zorgt voor huidmoeheid, minder huidherstel, dunner wordende huid, roodheid en versnelde huidveroudering. Hoe hoog is jouw risico op vroegtijdige glycatie?

Categorie 3. Zonneschade & pigmentatie

UV-straling is één van de belangrijkste veroorzakers van vroegtijdige huidveroudering. Iedere keer dat je je huid blootstelt aan UV-licht, ontstaat er huidschade. Herhaalde zonschade veroorzaakt aanhoudende ontstekingen en oxidatieve stress, die de gezondheid en het uiterlijk van je huid negatief beïnvloeden. De SkinDNA™ test laat zien hoe goed jouw huid op natuurlijke wijze kan omgaan met de straling van de zon.

Categorie 4. Vrije radicalen schade

Vrije radicalen zijn dé grote boosdoeners in jouw huidverouderingsproces. Het zijn zeer reactieve moleculen die vrijwel elk molecuul in ons lichaam kunnen beschadigen, inclusief de structuren van jouw huid. Hoe goed ben jij genetisch beschermd tegen vrije radicalen?

Categorie 5. Sensitiviteit en ontstekingsgevoeligheid

We zien dat aan vroegtijdige huidveroudering vaak langdurige en overmatige ontstekingen ten grondslag liggen. Aanhoudende ontstekingen spelen op de lange termijn dus een schadelijke rol voor je huid. Je huid kan er gevoelig, rood en geïrriteerd door raken. Hoe goed beschermen jouw genen je tegen irritaties en ontstekingen?

Dit varieert maar kan maximaal 3 weken duren.

SkinDNA hecht waarde in het vertrouwen dat je in ons stelt. Om ongeoorloofde toegang of openbaarmaking te voorkomen, om de nauwkeurigheid van gegevens te behouden en om het gebruik van de informatie te waarborgen, gebruiken we een reeks technische, fysieke en administratieve maatregelen om de informatie die we over onze leden verzamelen te beschermen. Zie voor meer informatie ons privacybeleid.
We zullen je persoonlijke gegevens nooit delen.
 

De “SkinDNA” test is toonaangevend in de markt en is wereldwijd al miljoenen keren gebruikt. De test is specifiek ontwikkeld om huidproblemen beter te kunnen begrijpen. Er is geen test beschikbaar die een beter beeld geeft van de DNA factoren die een rol spelen op de gezondheid van de huid dan SkinDNA. 

Daarbij is SkinDNA volledig onafhankelijk van bepaalde merken of cosmetische bedrijven.

De afgelopen jaren won SkinDNA meerdere grote internationale awards waaronder de “Corporate LiveWire Innovation & Excellence Award”, New Product Innovation Award (Dermatolo​​gy) Frost & Sullivan Technology Awards en de Australasian Most Innovative ServiceMy Face My Body Awards

En ook in de media komt deze specifieke test veel voorbij, van de Marie Claire tot de Vogue tot CBS News en nog veel meer.

Een SkinDNA™ test hoef je slechts eenmalig uit te voeren en geeft je levenslange informatie. Je genen en DNA veranderen namelijk niet zomaar. Het is dus een eenmalige investering die ervoor zorgt dat je nooit meer één cent verspilt aan verkeerde producten en/of behandelingen.

Je kunt een SkinDNA™ genetische test op iedere leeftijd laten uitvoeren. Het is nooit te laat om je te concentreren op de toekomstige gezondheid van je huid, haar en je lichaam.

SkinDNA hecht waarde in het vertrouwen dat je in ons stelt. Om ongeoorloofde toegang of openbaarmaking te voorkomen, om de nauwkeurigheid van gegevens te behouden en om het gebruik van de informatie te waarborgen, gebruiken we een reeks technische, fysieke en administratieve maatregelen om de informatie die we over onze leden verzamelen te beschermen. Zie voor meer informatie ons privacybeleid.

We zullen je persoonlijke gegevens nooit delen.

Ja, jouw DNA is volledig veilig. We volgen alle richtlijnen en het veiligheidsbeleid en ondersteunen de wetten die jouw privacy en genetische informatie beschermen.

Jouw monster kan nog tot maximaal zeven dagen na het verwerken van je speekselmonster door SkinDNA™ worden bewaard. Daarna wordt je DNA monster gegarandeerd vernietigd.

SkinDNA stelt huidverzorgings professionals in staat verder te gaan dan the one Size fits all huid aanbevelingen, jouw genen bepalen namelijk jouw advies.

De inzichten van jouw SkinDNA test zullen wijzen op de preventieve maatregelen die het meest geschikt zijn voor jouw huid. Deze zullen voldoen aan de behoeften van jouw huid, zonder tijd en kosten te verspillen aan producten en behandelingen die mogelijk niet het gewenste resultaat hebben en voldoen aan jouw unieke vereisten.

Dat hangt natuurlijk af van de inzichten uit het onderzoek en hoe dat gecombineerd wordt met leefstijl- en omgevingsfactoren, maar meestal kunnen we vanuit MOOI Instituut veel doen om je huid te verbeteren. Na het consult heb je hoe dan ook duidelijkheid over wat er allemaal mogelijk is, zowel met als zonder onze verdere hulp.

Absoluut, vandaag hebben we het geluk dat de wetenschap van huidverzorging tot nu toe is gevorderd, we hadden geen problemen met het vinden van ingrediënten die in staat zijn om afbraak van collageen, zonschade, oxidatie, glycering en ontsteking te vertragen. Het is gewoon een kwestie van weten welke ingrediënten het meest geschikt zijn voor jouw gen type en je huidveroudering problemen aan te pakken.

Absoluut niet. Met een wattenstaaf neem je wat mondslijmvlies af. En volgt verdere instanties voor het verzendklaar maken via de bijgesloten gebruiksaanwijzing.

De huidanalyse gaat in op hoe de huid er NU uit ziet, dus dat is een moment opname die niet per se representatief is voor de lange termijn. Duurzame verbetering wordt pas gecreëerd als je, aan de hand van je DNA, precies wat je manco’s zijn en dan kan je die gaan aanpakken. Dat inzicht geeft de scan niet.

SkinDNA is een Australisch bedrijf. En daar zijn ze alleen in staat om echt alle 16 markers uit je DNA uit te lezen, en dus een veel uitgebreidere analyse gedaan worden. Dat zorgt er ook weer voor dat wij weer een veel betrouwbaarder advies kunnen geven.

De test is in 99,96% van de afnames succesvol. Bij MOOI Instituut hebben we nog nooit meegemaakt dat het niet goed is gegaan. Mocht dat nou wel het geval zijn, dan doen we de test opnieuw.

Is deze behandeling iets voor jou? Maak dan een afspraak of laat je contactgegevens achter, dan nemen we binnenkort contact met je op.

We verwelkomen je graag binnenkort in onze salon in Zevenbergen!

Vul onderstaande gegevens in en wij nemen binnen 24 uur contact met je op!

Team foto Mooiinstituut

Bedankt voor het invullen, wij nemen binnen 24 uur telefonisch contact met je op!