Mooier jezelf met onze

SkinDNA™

De genetische analyse op basis van je DNA

Nu kun je op basis van jouw eigen DNA precies weten welke producten supplementen en behandelingen perfect aansluiten op jouw behoeften.
 
Zie jij ook door de bomen het bos niet meer als het gaat over huidverzorgingsproducten? We worden overladen met allerlei adviezen op het gebied van huidverzorging, maar welke ingrediënten heeft jouw huid nu echt nodig op basis van jouw DNA? Hoe kun jij huidveroudering zoveel mogelijk uitstellen en voorkomen? De SkinDNA™ test geeft hierop alle antwoorden. Een merkonafhankelijk onderzoek op basis van jouw eigen DNA: persoonlijker kun je het niet krijgen!
 

Wat houd de SkinDNA™ test in?

 
We onderzoeken de 5 belangrijkste oorzaken van huidveroudering:
Collageen, Rimpelvorming, UV-& Pigmentatie, Vrije Radicalen en Huidgevoeligheid.
 
Door het onderzoeken van jouw DNA krijg je een concreet & merk-onafhankelijk rapport inclusief persoonlijk advies over welke:
 
 • Ingrediënten je in je huidverzorging moet gebruiken om het risico op huidveroudering te vertragen.
 • Welke voeding / supplementen je als ondersteuning en preventief van binnenuit kunt inzetten.
 • Welke ondersteunende professionele behandelingen je het beste kunt ondergaan.
 
Met de SkinDNA™ test kun je dus de genetische risico’s van jouw huid bepalen en de juiste preventieve maatregelen nemen om jouw huid in de toekomst zo mooi mogelijk te houden. Dat zou toch eigenlijk iedereen over zichzelf moeten weten!

De voordelen van SkinDNA™ pakket

Hoe werkt de SkinDNA™ test?

Een SkinDNA™ test is eenvoudig af te nemen. Tijdens de eerste afspraak verzamelen we een monster van cellen uit de binnenkant van je wang met de DNA Collector. Samen vullen we een (online) vragenlijst in. Het pakketje met jouw wangslijmvliesmonster wordt volledig anoniem en veilig opgestuurd naar het laboratorium in Australië. Daar wordt jouw DNA onder strenge normen en toezicht geanalyseerd.

Jouw persoonlijke gegevens zijn alleen bij ons bekend, omdat het onderzoek gebeurt aan de hand van een unieke persoonlijke code en niet op basis van jouw naam en adresgegevens. Volledig AVG-proof dus!

Waarop wordt mijn DNA getest?

In het laboratorium wordt jouw DNA getest op 16 genetische markers (zogeheten SNP’s) die verdeeld zijn over vijf categorieën van huidveroudering:
 
Categorie 1. Stevigheid & elasticiteit
Ben je genetisch voorbestemd tot vroegtijdige rimpels
Collageen is verantwoordelijk voor de stevigheid en elasticiteit van je huid. Als je jong bent, maakt je lichaam meer collageen aan dan het verliest. Naarmate je ouder wordt, versnelt het collageenverlies. Je huid gezondheid, stevigheid en elasticiteit nemen daardoor af. De test kan bepalen of bij jou de collageenproductie in balans is of dat jouw collageenafbraak sneller dan gemiddeld zal verlopen waardoor je eerder kraaienpootjes, rimpeltjes en huidverslapping krijgt.
 
Categorie 2.Rimpelvorming (glycatie)
Glucose (suiker) is de belangrijkste brandstofbron in je lichaam. Als glucose zich niet goed verwerkt, kan het zich binden aan de collageen- en elastinevezels in je huid, wat leidt tot weefselbeschadiging. Dit proces noemen we glycatie en zorgt voor huidmoeheid, minder huidherstel, dunner wordende huid, roodheid en versnelde huidveroudering. Hoe hoog is jouw risico op vroegtijdige glycatie?
 
Categorie 3. Zonneschade & pigmentatie
UV-straling is één van de belangrijkste veroorzakers van vroegtijdige huidveroudering. Iedere keer dat je je huid blootstelt aan UV-licht, ontstaat er huidschade. Herhaalde zonschade veroorzaakt aanhoudende ontstekingen en oxidatieve stress, die de gezondheid en het uiterlijk van je huid negatief beïnvloeden. De SkinDNA™ test laat zien hoe goed jouw huid op natuurlijke wijze kan omgaan met de straling van de zon.
 
Categorie 4. Vrije radicalen schade
Vrije radicalen zijn dé grote boosdoeners in jouw huidverouderingsproces. Het zijn zeer reactieve moleculen die vrijwel elk molecuul in ons lichaam kunnen beschadigen, inclusief de structuren van jouw huid. Hoe goed ben jij genetisch beschermd tegen vrije radicalen?
 
Categorie 5. Sensitiviteit en ontstekingsgevoeligheid
We zien dat aan vroegtijdige huidveroudering vaak langdurige en overmatige ontstekingen ten grondslag liggen. Aanhoudende ontstekingen spelen op de lange termijn dus een schadelijke rol voor je huid. Je huid kan er gevoelig, rood en geïrriteerd door raken. Hoe goed beschermen jouw genen je tegen irritaties en ontstekingen?

Veelgestelde vragen over SkinDNA™ pakket

Jouw pakket bestaat uit de volgende onderdelen:
 • een SkinDNA™ genetic test, met unieke QR-code, DNA collector, toestemmingsformulier
 • gefrankeerde retourenvelop voor jouw DNA-swab
 • een gebruiksaanwijzing voor het afnemen van de test
 • na terugkomst van jouw uitkomsten een geprint SkinDNA™ rapport 
 • per mail jouw SkinDNA™ rapport en concreet advies over producten/ingrediënten op basis van jouw persoonlijk uitkomsten.
 • persoonlijk consult van 45 minuten: uitleg rapport en product, supplement, voeding en behandeladvies.
Een SkinDNA™ test hoef je slechts eenmalig uit te voeren en geeft je levenslange informatie. Je genen en DNA veranderen namelijk niet zomaar. Het is dus een eenmalige investering die ervoor zorgt dat je nooit meer één cent verspilt aan verkeerde producten en/of behandelingen
 
Wat is de gebruiksaanwijzing?
 
 1. 30 minuten voordat je de tets afneemt geen eten of drinken
 2. Open de verpakking. Raak de stoffen top van het wattenstokje niet aan
 3. Wrijf minstens 30 seconden stevig tegen de binnenkant van de wang met het wattenstokje
 4. Plaats wattenstaafje in de buis. Eenmaal in de buis klikt het handvat vast waar de groef zit
 5. Plaats het absorberende zakje ( met korreltjes) in het buisje bij het wattenstokje) en sluit de buis vervolgens goed af met de bijgeleverde dop
 6. Breng een barcode sticker aan op het buisje met het wattenstaafje erin
 7. Vul het toestemmingsformulier in en plak de andere barcode op het formulier.
 8. Plaats het monster en toestemmingsformulier in de specimenzak.
 9. Registreer je test online: http://register.dnakit.online
 10. Let op! Het monster wordt niet verwerkt tenzij deze is geregistreerd

Je kunt een SkinDNA™ genetische test op iedere leeftijd laten uitvoeren. Het is nooit te laat om je te concentreren op de toekomstige gezondheid van je huid, haar en je lichaam.

SkinDNA hecht waarde in het vertrouwen dat je in ons stelt. Om ongeoorloofde toegang of openbaarmaking te voorkomen, om de nauwkeurigheid van gegevens te behouden en om het gebruik van de informatie te waarborgen, gebruiken we een reeks technische, fysieke en administratieve maatregelen om de informatie die we over onze leden verzamelen te beschermen. Zie voor meer informatie ons privacybeleid.
We zullen je persoonlijke gegevens nooit delen.
 

Ja, jouw DNA is volledig veilig bij ons het bedrijf waar wij mee samenwerken. We volgen alle richtlijnen en het veiligheidsbeleid en ondersteunen de wetten die jouw privacy en genetische informatie beschermen.

Jouw monster kan nog tot maximaal zeven dagen na het verwerken van je speekselmonster door SkinDNA™ worden bewaard. Daarna wordt je DNA monster gegarandeerd vernietigd.

Skinda biedt de meest nauwkeurige informatie die beschikbaar is over hoe jouw huid zal verouderen. Door inzicht te krijgen in jouw DNA kun je de genetische risico’s van jou heit bepalen en de juiste preventieve stappen nemen om de toekomst van je huid te verbeteren.
SkinDNA stelt huid verzorgings professionals in staat verder te gaan dan the one Size fit‘s all huid verzorgingsaanbevelingen, jouw genen bepalen namelijk jouw advies.
 
De inzichten van jouw SkinDNA test zullen wijzen op de preventieve maatregelen die het meest geschikt zijn voor jouw huid. Deze zullen voldoen aan de behoeften van jouw huid, zonder tijd en kosten te verspillen aan producten en behandelingen die mogelijk niet het gewenste resultaat hebben en voldoen aan jouw unieke vereisten.

Absoluut, vandaag hebben we het geluk dat de wetenschap van huidverzorging tot nu toe is gevorderd, we hadden geen problemen met het vinden van ingrediënten die in staat zijn om afbraak van collageen, zonschade, oxidatie, glycering en ontsteking te vertragen. Het is gewoon een kwestie van weten welke ingrediënten het meest geschikt zijn voor jouw gentype en je huidverouderingsproblemen aan te pakken.

Absoluut niet. Met een wattenstaaf neem je wat mondslijmvlies af. En volgt verdere instanties voor het verzend klaar maken via de bijgesloten gebruiksaanwijzing.

Prijzen

De prijs van de SkinDNA™ test is inclusief intake, wangslijmvliesafname, laboratorium onderzoekskosten, op maat uitgewerkt rapport met adviezen en een nabesprekingsconsult is €399

Mooi webshop

Bekijk de producten gerelateerd aan jouw behandeling.

Is deze behandeling iets voor jou? Maak dan een afspraak

Je bent van harte welkom in onze salon in Zevenbergen! Samen met jou bespreken we je symptomen en wensen en stellen we door middel van een huidanalyse een persoonlijk en resultaatgericht behandelplan op. Wat je symptomen ook zijn, we helpen jou om deze tegen te gaan. Hierbij kijken we naar het gehele plaatje en zoeken we naar een oplossing voor een langdurig en natuurlijk resultaat. Hierbij staat jouw welzijn altijd in het middelpunt. 

Contact

Of neem hier direct contact op