arrow_drop_up arrow_drop_down
Een eerlijke uitgebreide ervaring / review van de 10-daagse Sckin Vegan detox

Een eerlijke uitgebreide ervaring / review van de 10-daagse Sckin Vegan detox

Ons lichaam is briljant, het ruimt alle troep op die we binnen krijgen. Maar toch kan dat briljante lichaam af en toe weleens wat hulp gebruiken. De snelheid waarmee we tegenwoordig ons lichaam namelijk vervuilen is zelfs voor dit briljante lichaam niet meer bij te benen. Een detoxkuur is hiervoor de oplossing, het is een soort grote schoonmaak. Al het afval wat je hebt verzameld door een ongezonde leefstijl, stress of medicijngebruik, wordt door een detox kuur verwijderd. Je krijgt weer schone darmen, waardoor voedingsstoffen weer optimaal kunnen worden opgenomen en dat ga je zien!

Jammer genoeg is het beeld wat mensen hebben bij een detox vaak niet helemaal juist. Tijdens de Sckin Vegan detox moet je juist veel eten en niet dagenlang leven van ontgiftende sapjes. Dus geen uithongeringspraktijken, maar juist gezond en voedzaam eten.

Onlangs volgde Marloes de 10 daagse Sckin Vegan detox. Zij schreef voor mij een uitgebreide eerlijke review van haar resultaten en ervaring tijdens de 10-daagse Sckin Vegan detox:

Marloes (39 jaar) Mijn Sckin vegan detox ‘avontuur’

“Na de nodige kilo’s kwijt te zijn geraakt wilde ik graag een patroon vinden, waarin gezond eten en goed voor mezelf zorgen de boventoon zouden voeren. Meer energie zou ook een welkome aanvulling zijn.  Na een zoektocht op internet kwam ik tot de conclusie dat een detox een goede  frisse start zou zijn voor het opnieuw indelen van mijn voedings- en leefpatroon, want een leven lang een eet- en beweegschema volgen….mwah dat zag ik niet zo zitten.

Euhm…een detox? Weet je het zeker?

Tja een detox, niet echt iets wat ik hoog op mijn wensenlijstje had staan. Het idee van een paar weken lang dag in dag uit alleen maar sapjes drinken, daar hoefde ik niet aan te beginnen, want dat ging ik never nooit volhouden (beetje zelfkennis op zijn tijd is niet verkeerd toch 😉 ). Nadat de ene na de andere sapkuur als ‘perfecte’ detox op mijn beeldscherm verscheen  begon ik bijna de moed op te geven. Misschien was een detox toch niets voor mij….maar daar kwam Kitty van MOOI Instituut om de hoek. Zij hadden een andere manier van detoxen, geen sapkuren, maar goed, gezond en vullend eten. Dat klonk me stukken beter in de oren! Deze kans moest ik nemen en de eerste afspraak op een vrijdagochtend in juni was een feit…

Overvloed aan vragen

Natuurlijk zat ik met een overvloed aan vragen, dus zo sceptisch als ik eigenlijk nog wel een beetje was stapte ik binnen bij MOOI Instituut.  Wat een opluchting, geen vraag was te gek en alles werd stapje voor stapje doorgenomen. Wat ik mag gaan eten 10 dagen lang, wat ik beter niet kan nemen en de aanvullende supplementen zaten overzichtelijk verpakt. Geen ingewikkelde dingen, maar puur, gezond en afwisselend eten, met precies aangegeven hoeveelheden en mogelijkheden. Een boek vol heerlijke recepten waar het water me bij in de mond liep en een lijst met richtlijnen waar ik me deze 10 dagen aan moest gaan houden. Met een goed gevoel stapte ik naar buiten, meer klaar dan voor deze start heb ik me in tijden niet gevoeld! Wel ben ik benieuwd wat deze detox mij gaat brengen, want ik heb de laatste tijd wat minder energie en mijn huid is erg onrustig.

Let’s detox!

Op naar de markt! Heerlijke verse producten inslaan voor de komende 4 dagen (de rest haal ik later weer). Jeetje wat mag ik veel eten, dat ik me bijna niet voor kan stellen dat ik hier ook nog de laatste kilo’s mee kan verliezen…en of ik überhaupt mijn bord leeg krijg iedere maaltijd is maar de vraag. Maar dat is wel belangrijk om te proberen, alles opeten wat er wordt aangegeven, althans zover als dat het gaat natuurlijk ;-).

Dag 1:

Ik begin mijn dag (iets later dan normaal, want mijn lichaam blijkt rust nodig te hebben) met een smoothie en wat nootjes, heerlijk fris en goed vullend! In de middag een salade en een soepje, maar poeh het lijkt wel of ik een uur aan het eten ben om alles weg te krijgen….ik zit dan ook bommetje vol tot aan het avondeten. Natuurlijk heb ik de bijbehorende supplementen genomen en drink ik lekker veel water met een citroentje erin. Ook het avondeten met nog een stukje kip erbij is lekker en meer dan genoeg. Ik doe nog een wandeling van een uur om aan de nodige beweging te komen.

Dag 2:

Om 6.15 uur sta ik fris naast mijn bed en ga voordat de rest van het huis wakker wordt een HIIT training doen, want tijdens de detox wordt het aangeraden om te zweten. Daarna spring ik onder de douche en douche koud af, brrrr maar het schijnt goed te zijn voor mijn lichaam en huid.

Vandaag moet ik gaan werken, maar dat hoeft geen belemmering te zijn. Ik neem mijn havermoutontbijtje en lunchsalade mee, ook heb ik een linzensoepje gemaakt van de hoeveelheid peulvruchten welke me zijn voorgeschreven. Ook de supplementen gaan mee in de tas. Rond 15.30 uur heb ik een dipje, ik voel me een beetje moe en het lijkt wel of er een hoofdpijn op komt zetten. Ik besluit dus even een blokje om te doen. Gelukkig ebt de hoofdpijn weg. Het avondeten is samen met manlief en kids. Geen rare dingen, want de dingen die ik gewoon mag eten staan bij ons wel vaker op het menu. Toch speelt de hoofdpijn weer op, ik neem mijn avondsupplement en duik rond 22.00 uur mijn bedje in.

Dag 3:

Eigenlijk kom ik moe uit bed, toch m’n yogamatje uitgerold en een halfuurtje yoga gedaan. Vandaag weer m’n ontbijtje en lunch mee naar mijn werk. Ik heb echter rond 10.00 uur een flinke dip en stuur een berichtje aan Kitty. Kitty geeft mij even een schop onder m’n kont, is het lui-zweet dan hop naar buiten. Is het echt moe moe, dan moet ik voor m’n ontspanning gaan, omdat er gifstoffen uit mijn lichaam komen en ik mijn lichaam de nodige rust dan moet geven. Omdat ik aan het werk ben (zittend beroep achter de computer) besluit ik even los van mijn computer te komen en wat werk te doen waarbij ik in beweging ben. Dit helpt, ik voel me na een half uurtje weer opgeladen. Na het werk gelijk maar weer wat boodschappen gehaald, lekker veel verse groentes en noten.

Na het avondeten besluit ik even helemaal niets te doen, ik ruim nog wat op in huis, maar plof daarna op de bank. Ik merk dat ik rond 21.00 uur mijn ogen eigenlijk niet meer open kan houden en besluit op tijd naar bed te gaan. Rond 1.30 uur word ik wakker door mijn buik die een beetje van slag lijkt te zijn. Ik neem een glas water en val gelukkig weer snel in slaap.

Dag 4:

Vol energie word ik wakker, even een nachtje goed doorslapen heeft me goed gedaan! Ik doe een weer een half uur HIIT. Maar wat een zweet komt er uit mijn lijf zeg, dit is echt meer dan normaal het geval is! Lekker douchen en ja weer koud afdouchen (whoehoee dat gaat me steeds beter af) en de rest van de dag werk ik thuis.

Ik voel me de hele dag lekker energiek, neem rond 10.30 uur mijn smoothie met een schepje Sckin Super greens en de aanbevolen hoeveelheid noten, doe wel een uur over de lunch en ga daarna weer achter de laptop. Mijn lichaam lijkt lichter aan te voelen en het lijkt wel of m’n hoofd luchtiger is. Ik drink het nodige water en maak voor het avondeten weer een heerlijk gerecht klaar uit het detox receptenboek wat ik van Kitty heb gekregen. Omdat manlief en de kids gaan sporten besluit ik lekker in bad te gaan, want ja ook dat wordt aangeraden!

Dag 5:

Weer een dag vol energie, lekker gesport in de ochtend en vandaag de eerste dag volledig vegan. Nu ben ik daar niet zo bang voor, maar als ik kijk naar wat ik in de avond moet eten….jemig dat ga ik nooit op krijgen. Tipje van Kitty, lekker soepje maken van al die groentes. Dat heb ik dan ook gedaan. Het begint me ook op te vallen dat mijn onbedwingbare drang naar chocolade eigenlijk volledig weg is. Het ligt in de kast, maar ik heb er niet echt trek in. Ook van de stroopwafels en dropjes kan ik heel goed afblijven. Zeer positief punt dus! Verder is mijn huid wat onrustig, maar ook dat blijkt bij de ontgifting te horen. Ik moet wel even Kitty ervan op de hoogte houden. Dus let nu extra  goed op de reiniging en verzorging van huid.

Dag 6:

Tweede volledig vegan dag sta ik op met spierpijn in heel mijn lijf, ik heb de laatste dagen goed gesport, maar waar die spierpijn vandaag komt?! Na m’n douche heb ik al een berichtje van Kitty binnen met de vraag hoe het gaat en dat ik flink moet gaan zweten, oei hoe ga ik dat doen met deze spierpijn. Ik stuur het haar terug en krijg het advies om een goede wandeling te gaan maken en mijn supergreens niet vergeten te nemen. Ik besluit de wandelschoenen uit de kast te halen en plof na 1,5 uur voldaan op de bank. Zo fijn, die ondersteuning van Kitty! De spierpijn blijft de hele dag wel een beetje hangen, in de avond weer lekker in bad. En weer op tijd mijn bed opzoeken!

Dag 7:

Het is weekend en dat betekent eigenlijk dat ik vaak wat later uit mijn bed kom. Echter heb ik nu in mijn hoofd om weer een pittige cardio training te doen, dus sta ik op tijd op. In de ochtend eet ik volgens schema. We zijn inmiddels  een kopje koffie aan het drinken in een restaurant en manlief pakt een broodje brie, ik kies voor een salade, maar hebben ze helaas geen vegan salade en ik zit wel in mijn vegan dagen. Ik geef de zalm dus aan manlief en eet daarna smakelijk verder. Ook het stukje taart wat dochterlief zo lekker vind sla ik in de avond over. Zelfs op kraamvisite kies ik ervoor om de beschuit met muisje niet te nemen. Verder voel ik me prima en mijn huid blijkt al wel een beetje op te knappen. Ook aan mijn buik begin ik te merken dat deze voeding me goed doet. Ik ga wel weer lekker op tijd naar bed om mijn rust te pakken.

Dag 8:

Zoals staat aangegeven hoef ik vandaag niet te sporten. Ik besluit dus relaxed de zondag op te starten en we kiezen er daarna voor om naar Den Bosch te gaan. En dan is het lunchtijd en besluiten we bij ons favoriete slagertje iets te gaan eten. Oh jee, nu heb ik het lastig, want alles wat ze daar hebben is niet vegan maar wel heel lekker. Ik blijf sterk, neem een cappuccino met amandelmelk en eet de salade op welke bij de andere gezinsleden toch maar op het bord blijft liggen. In de avond test ik mijn nieuwe contactgrill door er verschillende groentes op te grillen, een aanrader! Morgen weer werken dus bereid ik alvast mijn overnight oats voor en de lunchsalade van dit keer heel veel fruit.

Dag 9:

Vandaag is weer een werkdag voor mij, ik sport (doe een goede pittige workout via een fijn motiverend appje van Kitty) voordat ik onder de koude douche spring en neem mijn overnight oats mee naar mijn werk. Ik eet mijn fruit-lunchsalade in de middag en in de avond de berg met groentes, peulvruchten en een stukje kabeljauw. Het gaat eigenlijk de hele dag top, tot ik op de bank ga zitten. Ik voel me opeens heel moe worden en besluit naar bed te gaan. Mijn buik is het daar echter niet mee eens, maar na een toiletbezoek is dat gevoel gelukkig helemaal weg en kan ik lekker gaan slapen.

Dag 10:

De laatste dag alweer! Ik sport weer voor het douchen. Vandaag is het de bedoeling dat ik mijn lunch over sla om er zo voor te zorgen dat ik extra vet ga verbranden en visceraal vet verlies. Omdat ik vandaag werk neem ik mijn havermoutpannenkoekjes met blauwe bessen mee, welke ik voor het eten even opwarm…mmmmm zo lekker, het lijkt wel of ik wafels met kersen aan het eten ben. Omdat ik vol genoeg hiervan zit is het geen probleem om de lunch over te slaan. Echter krijg ik rond half 5 wel echt een knorrende maag. Dan bedenk ik mij dat ik rond half 6 ga koken en ik dus echt nog wel een uurtje vol kan houden. Ik zet door, de knorrende maag trekt weg en ik eet mijn diner. Om 22.00 uur duik ik mijn bed in.

Wow, wat ben ik verrast

En dan natuurlijk het eindresultaat. Mijn buik is blij, heb lekker veel energie, mijn huid lijkt op te knappen, ik ben 3 kilo lichter, maar waar ik nog het meest van sta te kijken….dat ik eigenlijk helemaal geen trek meer heb in zoete suikerbommetjes. Ik als chocolade/stroopwafel/chips verslaafde heb gewoon 10 dagen lang niet gesnoept. En zelfs na dag 3 er ook helemaal niet meer aan gedacht! Wow, dat is echt een verademing. Dit wil ik volhouden! Ik zal er dan ook zeker voor kiezen om twee/drie dagen in de week vegan te gaan eten zoals ik tijdens de vegandagen heb gegeten, mijn buik zal me dankbaar zijn!

Daarnaast was ik zo blij met de begeleiding die ik kreeg, als ik een vraag had was een appje voldoende, ook de motiverende appjes en mailtjes op zijn tijd waren erg fijn. Je hebt het gevoel er niet alleen voor te staan en dat was echt heel erg fijn!

Al met al een verrassende ervaring met hele fijne resultaten!

En het resultaat is nog blijvend ook!

Nu een aantal weken verder eet ik nog 2 tot 3 dagen in de week vegan zoals ik tijdens de vegandagen heb gegeten en wat voel ik me goed, de kilo’s blijven eraf, ik ben energiek en m’n cravings naar suiker zijn nog steeds zo goed als weg!”

Wil jij ook zulke mooie resultaten boeken? Schrijf je hier in voor een gratis adviesgesprek voor het volgen van een Vegan detox.

 

Over de schrijver
Kitty Scherff is Huidexpert, een autoriteit op het gebied van natuurlijke Anti-Aging methoden voor Huid, Haar en Lichaam! Wat begon ruim 20 jaar geleden met enkel huidbehandelingen, is inmiddels ontwikkeld tot haar eigen Inner Health Beauty Concept. Met MOOI Instituut wordt er samengewerkt met de allerbeste ondernemers! De aandacht is daardoor gericht op alle aspecten van een gezonde levensstijl, zodat je het meest optimale resultaat bereikt.
Reactie plaatsen

GRATIS EBOOK: 

DIT VERTELLEN FABRIKANTEN 

JE ECHT NIET


-HET BEST BEWAARDE GEHEIM IN 

ANTI-AGING-

- Waarom je niet alle indianenverhalen moet geloven die je hoort

- Welke 12 ingrediënten je echtmoet vermijden in reinigingsmelk

- Waarom een gezonde levensstijl bijdraagt een een stralende huid

- Wat het verschil is tussen huidverzorging, huidverjonging en anti-aging.

Ebook Trends&Lifestyle
We maken gebruik van cookies