Huidverzorging is net schommelen

Huidverzorging is net als schommelen. Je bent wel bezig, maar je huid komt niet vooruit. Het is heerlijk ontspannen en relaxt. Niets mis mee!

En wat kun je er toch druk mee zijn. Soms een hele dag en bij sommigen beheerst het hun hele leven. Onzekerheid, ontevreden of zelfs schaamte. Ook al zegt de ander het valt wel mee, je bent mooi, het gaat om de binnenkant, ect, ect. Het zit volledig in je hoofd en je hebt de brandende wens dat er ook voor jou iets is wat helpt. Maar helpt het dan ook echt?

Huidverzorging is zeker niet hetzelfde als anti-aging

Het verschil tussen huidverzorging en anti-aging heeft te maken met de huidlaag of huidlagen waarin je werkt. Waartoe is jouw huid in staat op dit moment? Wat is de conditie van je huid nu? Wat wil je bereiken? Je wilt een passende oplossing en naar een bepaald gevoel toe, waarbij jij jezelf weer mooi vind, de mooiste versie van jezelf ervaart!

Alleen huidverzorging leidt tot rimpel, Anti aging leidt tot huidverjonging

Oplossingen of keuzes maken. Financieel, emotioneel of rationeel!

Jij bepaalt, jij weet wat je wilt en wij geven jou de tips & tools dit te bereiken!

Het verschil tussen huidverzorging, huidverbetering en anti-aging

Een goede huidverzorging begint bij de basis, dit is reinigen, beschermen en verzorgen. Maar wat is het verschil tussen huidverzorging, huidverbetering en anti-aging?

Om het een en ander beter te begrijpen leg ik eerst iets uit over de huid:

  • De huid is het grootste orgaan van ons lichaam. Ze is maar liefst 7 lagen dik.
  • Laag 1 t/m 5 is de opperhuid. Hier zitten de basaalcellen en pigmentcellen. Dit laagje is maar 0,07 mm dik.
  • Laag 6 is de lederhuid. Hier bevinden zich onze haarzakjes, talgklieren, bloed en lymfevaten.
  • Laag 7 is de onderhuid waar zich voornamelijk bindweefsel en vetweefsel bevind.

We gaan het hebben over de opperhuid:

  • De onderste laag (laag 5, de basaalcellenlaag) staat in verbinding met de lederhuid (laag 6). Dit is de enige laag die leeft en een stofwisseling heeft. Hier bevat de huid 70% vocht. Dit is de belangrijkste laag van de huid. Door het vele vocht ziet de cel eruit als een kubus. □
  • Vanuit de basaalcellenlaag worden nieuwe cellen gevormd. Deze huidcellen kopiëren zich iedere 28 dagen en schuiven op naar de 1e laag van de opperhuid (de hoornlaag) waar de cellen volledig afgestorven zijn. Boven aan gekomen zien de cellen eruit als platte lamellen welke als dakpannetjes over elkaar liggen. ˄˄˄
  • De dode huidcellen blijven nog 12 dagen op de huid liggen, daarna vallen ze er vanzelf af. Ze vormen een beschermende barrière tussen de buitenwereld. Dit is nodig om ons lichaam te beschermen tegen invloeden van buitenaf zoals; regen, wind, zonlicht, bacteriën en virussen. Tevens wordt voorkomen dat ons lichaam uitdroogt door de verdamping van vocht.
  • De 1e twee lagen van de opperhuid zijn volledig dood. Hieronder bevind zich nog 10% vocht in de huid.
  • Het is belangrijk om zoveel mogelijk vocht in de huid te houden. Want vochtverlies betekent een rimpel en dat willen we niet. De eerste verschijnselen van vochttekort in de huid zijn gerstekorrels. Dit zijn kleine witte met talg gevulde korrels meestal rondom de ogen.
  • Dus de huid heeft een stofwisseling van 40 dagen. 28 Dagen om van de onderste levende laag naar de bovenste dode laag te schuiven en nog 12 dagen als dode huidcel.

Huidverzorging

Als je praat over huidverzorging dan behandel je de bovenste dode laagjes van de opperhuid. Je gaat reinigen met een reinigingsmiddel welke de huid niet uitdroogt (zonder minerale oliën en vetten), want we willen zoveel mogelijk vocht in de huid houden. Daarna gebruiken we een dag- en een nachtcrème om onze huid te beschermen en te verzorgen.

In dag en nachtcrèmes zitten werkzame stoffen (b.v. vitamines) welke vocht in de huid vasthouden. De dode huidcelletjes in de bovenste lagen zwellen door het vocht een beetje op. De huid voelt nu lekker zacht en soepel aan en fijne droogte rimpeltjes vervagen.

Er verandert niets in het levende gedeelte van de huid. Alleen het dode bovenste laagje wordt wat soepel gehouden zodat het lekker comfortabel aanvoelt en de huid niet trekt.

Huidverbetering

Met huidverbetering ga je een stap verder dan de hoornlaag. Je wilt de diepe lagen van de opperhuid bereiken om de huid te stimuleren nieuwe cellen aan te maken.

Dit kan op verschillende manieren. Bijvoorbeeld door het gebruik van apparatuur, diepe massages, zoals bindweefselmassage, de huid verdunnen d.m.v. een peeling, microdermabrasie of fruitzuur.

Deze behandelingen stimuleren de basaalcellenlaag (laag 5) om nieuwe cellen te maken. Hierdoor kunnen werkzame stoffen in crèmes beter opgenomen worden. Talg kan makkelijker weg waardoor er minder mee-eters en gerstekorrels ontstaan. De huid ziet er stralend en gezond uit en heeft een goede stofwisseling.

Anti-aging

Maar Anti-aging gaat nog een stap verder! Hierbij probeer je de huid te verjongen en de huidveroudering te vertragen. Dit kan je bereiken door de huid werkzame stoffen te geven die de huid tekort komt of zelf niet meer aan kan maken, zoals collageen.

Collageen is de belangrijkste factor om onze huid jong te houden.

De huid is voor het grootste deel (70%) opgebouwd uit collageen. Dit is het belangrijkste bestanddeel van de huid. Collageen zorgt voor stevigheid, vochtbinding en structuur in de huid.

In de cosmetica industrie draait alles om de huid te stimuleren om collageen aan te maken. Collageen wordt aangemaakt door een beweegbare cel in onze huid, de fibroblast. De fibroblast wordt geprikkeld en aangestuurd door het hormoon oestrogeen. Dit is het vrouwelijk hormoon wat ook verantwoordelijk is voor de eisprong. Dus wanneer een vrouw in de overgang komt verliest ze haar oestrogeen met als gevolg dat de fibroblast geen prikkel meer krijgt om collageen aan te maken.

Tot ons 27e levensjaar maken de fibroblasten volop collageen aan. Daarna wordt de aanmaak van collageen steeds minder. Zo rond ons 30e levensjaar verschijnen de eerste rimpeltjes. Na de overgang maken de fibroblasten geen collageen meer aan waardoor de huidveroudering in een stroomversnelling komt. De huid wordt slapper en dunner, de elasticiteit vermindert en de rimpels worden dieper. In het eerste jaar na de overgang kan een vrouw 30% van haar collageen verliezen.

De cosmetica industrie is erop gebrand om de huid te stimuleren om collageen aan te maken. Maar nu weten we dat er niets meer aan te maken valt, omdat simpelweg de prikkel van oestrogeen naar de fibroblast niet meer bestaat.

 Niet één fabrikant zal dat aan u vertellen!

Er is een andere mogelijkheid om collageen in de huid te brengen. Dat is om collageen toe te voegen aan crèmes, serums en maskers zodat de huid toch de broodnodige collageen krijgt.

Hier komt echter een groot probleem bij kijken. Namelijk de molecuul van collageen past niet door de huidporiën heen. Deze is 3x zo groot als de openingen van de huid zijn en blijft dus op de dode huidlaag liggen. Collageen heeft de eigenschap om zich 300 x zijn eigen gewicht met vocht te binden, de dode huidcellen zwellen op en i.p.v. anti-aging bereiken we nu alleen maar huidverzorging. Dat was niet de bedoeling want voor anti-aging moeten we in de levende cellen laag zijn.

Uit de medische traumawereld heeft een biochemicus plastisch chirurg, dr. Med Erich Schulte, in 1994 een onderscheiding gekregen voor het splitsen van collageen. Dit collageen kan wel door de huidporiën heen en dat geeft fantastische resultaten op het gebied van anti-aging en littekenbehandeling. 

Wat er mogelijk is met gesplitst collageen;

Samen met een goede reiniging, fruitzuur met een goede pH waarde en gesplitst collageen hebben we een geweldig wapen tegen ouderdom. Met deze combinatie kunnen we de huidveroudering met wel 82% vertragen.

Mooi en charmant ouder worden is mogelijk. Waar kiest u voor?
Huidverzorging, huidverbetering of anti-aging?

Wil jij nu eens écht van je huidprobleem af of je huid juist in top conditie houden? Start dan met een vrijblijvende en kosteloze intake en huidscan! Ook jij word de mooiste versie van jezelf bij MOOI Instituut!

 

Vul onderstaande gegevens in en wij nemen binnen 24 uur contact met je op!

Team foto Mooiinstituut

Bedankt voor het invullen, wij nemen binnen 24 uur telefonisch contact met je op!