Doe cardio met passie voor een betere huid

Doe cardio met passie voor een betere huid

De mens is ontworpen om te bewegen, maar wat doen we? We zitten de hele dag in een stoel. Van de ontbijttafel naar je auto, naar je bureau, naar je bank. En daarvoor betaal je een flinke prijs: een lichaam dat pijn doet, weinig energie heeft, snellere huidveroudering, doffer haar en misschien ook nog wel wat ongewenste vetrolletjes. Ga dus bewegen, elke dag, met passie. 

Beweeg elke dag, het hele jaar door

Zodra mensen horen dat ze meer moeten gaan bewegen, vliegen de excuses over tafel…daar heb ik toch helemaal geen tijd voor, dat kan ik niet volhouden, het is te duur. Maar beweging hoeft geen uren te duren, hoeft zeker niet veel te kosten en het geeft juist energie!

Zorg ervoor dat bewegen routine wordt. Dat je niet iedere dag de tijd hebt om uitgebreid te sporten is begrijpelijk. Maar begin klein, maak een wandeling van 5 minuten, parkeer je auto in het verste parkeervak, pak altijd de trap, ga met de fiets naar de supermarkt, doe een yoga oefening na die ene vergadering, beweeg!

Doe iets wat je leuk vindt, anders ga je het niet volhouden

Sporten stimuleert de bloedsomloop, wat cruciaal is om je huidcellen vitaal te houden. Het zorgt voor een stralende huid, doordat het bloed de zuurstof en voedingsstoffen naar je huid transporteert. 

Vind je sporten niet leuk en denk je dat je het niet vol kunt houden? Zoek iets wat je leuk vindt, anders ga je het inderdaad niet volhouden. Welke sporten (naast krachttraining) onder andere zorgen voor een lekkere glow op je huid?

Zwemmen

Heb je last van je spieren, dan biedt zwemmen de uitkomst. In het water heb je namelijk geen last van de zwaartekracht en de schokbelasting in het water is minimaal. Zelfs mensen met reuma of rsi- en rugklachten is zwemmen een goede vorm van bewegen. Na een kwartier in het water ontspannen je spieren zich. Hierdoor kun je vloeiender bewegen en voel je je ontspannen. Zwemmen werkt dan ook heel erg goed tegen stress. 

Zwemmen zorgt voor versteviging van de houdingsspieren, dus hallo rechte zelfverzekerde houding! En als je een paar baantjes trekt, worden je longen aan het werk gezet, wat zorgt voor een goede doorbloeding. Als je regelmatig zwemt, vergroot je je longinhoud en daarmee ook je conditie, zonder dat het een zware impact heeft op de rest van het lichaam. Zwem je één keer per week, dan zal je al snel merken dat je minder snel buiten adem bent tijdens dagelijkse activiteiten.

Yoga

Het belangrijkste voordeel van yoga is dat het zorgt voor de vermindering van stress. Daarnaast stimuleren de voorover gebogen oefeningen de doorbloeding in het gezicht, waardoor zuurstof wordt aangevoerd en afvalstoffen worden afgevoerd. Tevens zijn er bepaalde yogaoefeningen welke je buik stimuleren, welke zorgen voor een goede darmwerking en het afvoeren van afvalstoffen. 

Hardlopen

Lopen, waaronder hardlopen geeft je een gezonde huid. Hardlopen bevordert de bloedcirculatie naar de huid waardoor afvalstoffen sneller worden afgevoerd en het vermindert de hoeveelheid onderhuids vetweefsel. Daarbij is hardlopen vrij goedkoop, vooral heel ontspannend en je kunt het doen in de frisse buitenlucht (smeer altijd je gezicht goed in en draag een petje). 

Pilates

Pilates is een training waarbij de focus op je ademhaling, houding, coördinatie en ademhaling ligt. Het doel van pilates is om je spiergroepen te versterken, maar zorgt tegelijkertijd voor ontspanning. Deze combinatie van mentaal welzijn en krachttraining zijn goed voor je huid. De krachtoefeningen verbeteren de bloedsomloop en de mentale oefeningen zorgen voor minder stress, welke beiden zorgen voor een gezonde huid.

Dit zijn natuurlijk enkele voorbeelden, want iedere sport (zo lang jij er maar plezier in hebt) kan bijdragen aan een goede conditie van je huid. Bijkomend voordeel, als jij fit en gezond bent, barst je van de energie!

En als je je niet meer druk hoeft te maken om de basis, kun je al die extra energie richten op de dingen die er toe doen. 


Over de schrijver
Kitty Scherff is Huidexpert, een autoriteit op het gebied van natuurlijke Anti-Aging methoden voor Huid, Haar en Lichaam! Wat begon ruim 20 jaar geleden met enkel huidbehandelingen, is inmiddels ontwikkeld tot haar eigen Inner Health Beauty Concept. Met MOOI Instituut wordt er samengewerkt met de allerbeste ondernemers! De aandacht is daardoor gericht op alle aspecten van een gezonde levensstijl, zodat je het meest optimale resultaat bereikt.
Reactie plaatsen
arrow_drop_up arrow_drop_down