arrow_drop_up arrow_drop_down
Last van een doffe huid? Ontdek de oplossingen!
3 oktober 2019 

Last van een doffe huid? Ontdek de oplossingen!

Een stralende huid is voor veel mensen ontzettend belangrijk. Het geeft je een prachtige gloed en zorgt voor extra zelfvertrouwen. Ben jij de natuurlijke gloed van je huid een beetje verloren? Dan is de kans groot dat je te maken hebt met een doffe huid. Dat is niet vreemd, want veel mensen krijgen op den duur te maken met dit probleem. Vooral in de herfst is een doffe huid bijna de norm.

Gelukkig zijn er manieren om dit probleem aan te pakken, zodat jij het hele jaar geniet van een mooie en gezonde huid.

Hoe herken je een doffe huid?

Misschien twijfel je of jij wel te maken hebt met een doffe huid. Er zijn een aantal typische kenmerken van een doffe huid, al is het probleem bij iedereen net iets anders.

Een aantal veel voorkomende problemen zijn:

  • Weinig glans in je gezicht.
  • Een grauwe kleur, soms zie je er erg bleek uit.
  • Droge plekjes op je huid, soms in combinatie met schilfertjes.
  • Meer onzuiverheden, van acne tot mee-eters.
  • Rimpels en fijne lijntjes zijn duidelijker zichtbaar.

Of je nu al deze kenmerken herkent, of last hebt van slechts een paar symptomen: de kans is groot dat je te maken hebt met een doffe huid. De oorzaken zijn veelzijdig, dus het is belangrijk om te bepalen wat deze futloze huid bij jou veroorzaakt.

Wat zijn de oorzaken van een doffe huid?

Iedere huid is anders, dus ook elke oorzaak voor een doffe huid is anders. Het probleem kan te maken hebben met je eigen levensstijl, maar ook met invloeden van buitenaf.

Dode huidcellen laten niet los

Onze huidcellen worden altijd vernieuwd, waardoor oude cellen plaats moeten maken voor nieuwe exemplaren. Soms gaat dat niet helemaal vanzelf, waardoor er vooral oude huidcellen zichtbaar zijn. Deze zien er al snel dof uit en kunnen zelfs voor schilfertjes zorgen.

Veel stress

Zit je middenin een stressvolle periode? Dan is de kans groot dat je dit aan je gezicht kunt zien. Wanneer je stress hebt, maakt je lichaam meer cortisol aan. Dit wordt ook wel het stresshormoon genoemd en heeft veel invloed op de gezondheid van je huid. Je verliest meer vocht en je huid kan sneller gaan ontsteken.

Ongezonde levensstijl

Des te beter jij voor je huid zorgt, des te meer je huid zal stralen. Eet jij te weinig of te ongezond? Dan krijgt je huid niet de vitaminen en mineralen die ze nodig heeft. Ook gewoontes zoals alcohol drinken, roken en veel uren onder de zonnebank kunnen schadelijk zijn voor je huid.

Luchtvervuiling

Uitlaatgassen van auto’s, fijnstof en schadelijke gassen van boerderijen: ze zorgen allemaal voor een vervuilde lucht. Wanneer jij buiten van een wandeling geniet, komt je huid in aanraking met al deze vieze luchtdeeltjes. Het resultaat? Je huid wordt vies, futloos en oogt een stuk ongezonder.

Te weinig vocht

Twee liter water drinken per dag, het is misschien wel de ultieme beautytip. Dat is niet voor niets, want je huid heeft vocht nodig om veerkrachtig en gezond te blijven. Tijdens de herfst gaat de verwarming weer aan, wat zorgt voor een uitgedroogde huid. Blijf dus goed drinken en hydrateer je huid met een moisturizer.

Wat kun je zelf doen tegen een doffe huid?

Heb je eenmaal de oorzaak van jouw doffe huid bepaald? Dan is het tijd om het probleem aan te pakken. In een aantal situaties kan jij je doffe huid gemakkelijk herstellen. Simpele aanpassingen in je voedingspatroon en in je verzorgingsroutine kunnen al een groot verschil maken.

Scrub je huid regelmatig

Heb je last van overmatig veel dode huidcellen? Dan is een scrub je beste vriend. Deze producten bevatten hele fijne korreltjes die je dode huidcellen op een milde manier verwijderen. Zo wordt jouw huid lekker glad en zacht.

Gebruik kwalitatieve verzorgingsproducten

Om je huid optimaal te voeden, is het belangrijk dat je goede producten gebruikt. Experimenteer zelf met verschillende dag- en nachtcrèmes, scrubs en serums, of laat je adviseren door een expert. Zo voorkom je dat je huid uitdroogt.


Mirjam (47): ”De oprechte interesse, dat maakt MOOI Instituut zo bijzonder.”

Een gezonde leefstijl

Een aantal veranderingen in je voedingspatroon kunnen al een groot verschil maken: eet voldoende groente en fruit, laat fastfood zoveel mogelijk staan en drink genoeg water om je huid gezond te houden.

Verminder stress

Is je doffe huid ontstaan door stress? Dan is het natuurlijk belangrijk om het rustig aan te doen. Bekijk of je wat vrije dagen op kunt nemen en neem meer tijd voor jezelf. Misschien knapt je huid er wel van op!

Behandelingen voor een doffe huid

Heb je bijna chronisch last van een doffe huid of kan je niet achterhalen wat het probleem is? Dan kan een behandeling door een expert een goede oplossing zijn. Je hebt verschillende opties:

Een Ultralift behandeling

Bij deze behandeling worden er kleine plakkertjes op je huid aangebracht, die hele kleine elektrische signaaltjes in je huid sturen. Dit stimuleert je bloedcirculatie en zorgt ervoor dat je spieren gaan samentrekken. Het resultaat: een verstevigde en goed doorbloedde huid.

Zie ook: Ultralift Behandeling

Mesotherapie

Ga je voor mesotherapie, dan wordt je huid behandeld met een apparaatje dat piepkleine naaldjes heeft. Deze naaldjes spuiten voedingsstoffen in je huid. Tegelijkertijd zorgen de kleine prikjes ervoor dat je huid beter doorbloed raakt en gestimuleerd wordt om zichzelf te herstellen.

Zie ook: Mesotherapie

Legend Trilipo

Deze techniek stimuleert het herstellende vermogen van je huid, en zorgt er ook voor dat je huid meer collageen aanmaakt. Dit stofje is verantwoordelijk voor de soepelheid van je huid. Met een speciale radiofrequentie worden je gezichtsspieren gestimuleerd.

Zie ook: Legend Trilipo

Legend Voluderm

Bij deze behandeling worden er ook radiologische golven gebruikt, maar deze dringen door tot de diepere lagen van je huid. Door deze stimulatie wordt je huid net wat strakker, wat zorgt voor een minder futloze uitstraling.

Zie ook: Legend Voluderm

 


> Lees ook:
Anti-Aging behandelingen bij beautysalon MOOI Instituut.

Bindweefselmassage

Het is niet altijd nodig om je huid met apparaten te behandelen. Tijdens een bindweefselmassage behandelt een expert jouw huid door deze diep te masseren met zijn of haar vingers. Dat stimuleert de doorbloeding, houdt je spieren soepel en zorgt voor de aanmaak van meer collageen.

Neem contact op met ons op!

Heb jij last van een doffe huid en wil je dit zo effectief mogelijk oplossen? Neem dan vooral een keer contact met ons op om een afspraak te maken. Wij zijn specialisten op het gebied van huidtherapie en kunnen iedereen van dienst zijn.

Zo kijken we niet alleen naar cosmetische oplossingen, maar bespreken we ook andere manieren waarop jij je huid beter kan verzorgen. Denk aan een gezond voedingspatroon en tips voor een goede dagelijkse huidverzorging. Zo geef jij je huid alles wat het nodig heeft, zodat je iedere dag weer volop straalt.

Over de schrijver
Kitty Scherff is Huidexpert, een autoriteit op het gebied van natuurlijke Anti-Aging methoden voor Huid, Haar en Lichaam! Wat begon ruim 20 jaar geleden met enkel huidbehandelingen, is inmiddels ontwikkeld tot haar eigen Inner Health Beauty Concept. Met MOOI Instituut wordt er samengewerkt met de allerbeste ondernemers! De aandacht is daardoor gericht op alle aspecten van een gezonde levensstijl, zodat je het meest optimale resultaat bereikt.
Reactie plaatsen

GRATIS EBOOK: 

DIT VERTELLEN FABRIKANTEN 

JE ECHT NIET


-HET BEST BEWAARDE GEHEIM IN 

ANTI-AGING-

- Waarom je niet alle indianenverhalen moet geloven die je hoort

- Welke 12 ingrediënten je echtmoet vermijden in reinigingsmelk

- Waarom een gezonde levensstijl bijdraagt een een stralende huid

- Wat het verschil is tussen huidverzorging, huidverjonging en anti-aging.

Ebook Trends&Lifestyle
We maken gebruik van cookies