De effecten van de wintertijd op je huid

We willen graag een healthy lifestyle om ons gezond en fit te voelen en om lekker in ons vel te zitten, maar met ‘lekker in je vel zitten’ gaat in de eerste plaats om een gezond, fit en energiek lichaam, maar ook om een mooie, gezonde, jonge huid. Een mooie huid laat je stralen en dat wil je. Daarom vertellen we je graag aantal belangrijke dingen die je vooral niet moet doen, om een mooie huid te krijgen.
Een mooie huid krijg je onder andere door goed te smeren met de juiste crème voor jouw huid. Maar de basis van een stralend uiterlijk  is de juiste voeding: beauty van binnen uit. In dit artikel vind je een lijstje met de naarste huidverouderaars; zaken die je dus écht moet proberen te vermijden als je huid je lief is.

1.De zon, ook in de winter!
We hebben zonlicht nodig voor onze hormonen. Laat zon/daglicht je kamer binnen in de ochtend. Meteen de gordijnen open. Elke dag 5-10 min. aarden. (gewoon lekker buiten in de tuin). Ook op je huid heb je zonlicht nodig! Je leest het goed, even 10-20 minuten onbeschermd in het ochtend zonnetje. Even vitamine D opdoen!

2. EET JE MOOI , stop met suiker!
Van suiker krijg je rimpels. Dat is de ugly truth! Suiker bindt zich in je huid aan collageen (collageen houdt je huid jong), waardoor je huid haar elasticiteit verliest. Dit accentueert juist je rimpeltjes een slappe huid, minder collageen aanmaak en een vale huid. En dit allemaal zorgt dat je ouder lijkt dat je bent. Probeer daarom zoveel mogelijk suiker te vermijden. En zeker witte suiker in o.a. koekjes, chocolade, snoepjes en frisdranken zijn echte grote boosdoeners voor de huid. Dus skippen maar. Het is voor een goed doel. Zo houd je echt langer een jong, gezond huidje!

3. Jojo-diëten
Streng diëten (en daarna weer stoppen) is vaak niet de oplossing naar een slanker lichaam, maar ook zeker geen aanrader voor je huid. Door streng te diëten worden je lichaam en huid eigenlijk beroofd van essentiële voedingstoffen. Hierdoor gaat je huid er na een tijdje dof en geleefd uitzien. Ook rekt je huid uit van jojoën en gaat het op den duur hangen. Magere mensen hebben vaak sowieso meer ‘last’ van rimpels dan vollere personen. Een vol omaatje ziet er veelal jonger uit dan haar magere buuf van dezelfde leeftijd.

4. Darmflora uit balans
Als de darmen ongezond zijn en de darmflora verstoort, zie je dat automatisch aan je huid. Deze is onrustig, vlekjes, puistjes ect… zijn tekenen van een darmflora die uit balans is. Probeer ook nu weer minder bewerkt voedsel te eten en suiker al helemaal zo veel mogelijk te vermijden. Tevens kun je je darmflora versterken door gefermenteerde producten te eten zoals zuurkool, kefir, miso. Deze helpen de darmflora weer in balans te komen.

Ik vertel aan de hand van een persoonlijk DNA onderzoek nog veel meer over hoe je een mooie huid kunt krijgen door anders/beter te eten, hormonen te balanceren en je leefstijl aan te passen. En leg ook uit dat alleen deze combinatie optimaal resultaat geeft.

Wat kun je wél doen voor een mooiere huid?

Nu je gezien hebt wat je allemaal beter niet kunt doen voor het hebben van een mooie huid, raden we je aan en gratis en vrijblijvend consult te boeken, en leert over wat naast het inzetten van de juiste combinatie van producten, supplementen en leefstijl voor je huid kan betekenen. Lees ook even verder wat je nog meer kunt. Want naast een gezonde leefstijl, zijn er nog 2 dingen die je aan moet pakken als je mooi, energiek en blij ouder wilt worden. Ben jij benieuwd welke 2 dat zijn en wil je het ook echt aanpakken ?

Stuur ons via onderstaand formulier je naam en telefoonnummer. Een van onze experts neemt binnen 24 uur contact met je op. Je ontvangt persoonlijk advies en een uitnodiging voor een persoonlijk consult. Zodat we samen kunnen kijken hoe ook jij het MOOISTE resultaat behaald.

Dit zijn 10 van mijn basis tips waar je al mee aan de slag kunt:

        1.      GEFILTERD WATER

1000 keer uitgeprobeerd en getest..!. Wist je dat onze huid voor 65% uit water bestaat? Zonder voldoende water inname wordt de huid dof, uitgedroogd en zie je rimpels en poriën duidelijker. Dat mag dan wel logisch klinken, toch vergeten we dit gemakkelijk en lopen we deze basisregel mis. Ik ben ervan overtuigd dat water de beste verzorging van binnenuit is voor iedereen die een gezonde en schone huid wil. Drink jij genoeg water?

        2.      EET JE MOOI 

Houdt je bloedsuikerspiegel stabiel, het hormoon insuline is heel belangrijk om te herstellen. Je wilt gevoelig worden en blijven voor het insuline hormoon. Negeer je deze stap, dan ga je moeite hebben met het aanmaken van de geslachtshormonen en kom je hormonaal nooit in balans en dat zie je terug in je huid. Dof, onrustig, vlekken, pigment en rimpels. Ontbijt altijd ZONDER koolhydraten en alleen met koolhydraten uit groente en fruit. Eet dagelijkse je portie verse groenten en fruit. Iedereen heeft dagelijks een portie vers fruit en groente nodig. Gebeurt dat niet, dan zal je huid er minder stralend en ongezond uitzien, wat uiteindelijk tot voortijdige huidveroudering leidt.

        3.      ZORG VOOR EEN GEZONDE DARMFLORA (MICROBIOOM) volg ons darmprotocol.

Eet hormoonproof en voeg veel gefermenteerde voeding toe als o.a. zuurkool, augurk, kimchi. Bij veel klachten is het fijn om een voedselallergietest te doen.

       4.      DETOX JE HORMONEN/LEVER ONDERSTEUNEN

Je lever moet goed kunnen functioneren om hormonen aan te kunnen maken en ze te verwerken. En je wilt zoveel mogelijk je gifstoffen uit je lichaam krijgen. Besteedt veel aandacht aan de lever. Volg ook ons lever protocol.

        5.      MAXIMAAL 3-4 x PER DAG

De juiste voeding eten is een simpele maar erg belangrijke regel die we tegenwoordig makkelijk negeren. Terwijl we zo druk bezig zijn met ons werk of dingen thuis, vergeten we op het juiste moment te eten en worden junk food, crackers en uitgestelde lunches/diners helaas een gewoonte. Of eten we 6x per dag kleine beetjes, wat ook funest is voor je lichaam.

        6.      SLAAP JEZELF GEZOND

Werk aan betere slaap. Ga het liefst rond 22-23.00u naar bed. En sta meestal rond dezelfde tijd weer op. Dat zorgt voor een goede cortisol balans. Slik magnesium en eventueel CBD olie voor het slapen gaan en vermijdt 2 uur voor het slapengaan blauw licht.

        7.      Minimaal 3x pwk KRACHTTTAINING EN EEN BEETJE DUURSPORT.… Voor die vlekkeloze huid

Weinig mensen weten dat onze huid er helderder en voller uitziet na een work-out sessie. Dat komt omdat de bloedsomloop een enorme boost krijgt. De voordelen van sporten reiken dan ook veel verder dan alleen afvallen of spiermassa opbouwen. In werkelijkheid hebben een aantal subtiele veranderingen al zichtbare invloed op huid & lichaam en tevens ook op je geest, wat wetenschappers nu pas ten volle beginnen begrijpen.

        8.      REGELMATIGE ONTSPANNING

Een wandeling in de natuur, yogasessie of fijne vakantie om in top stemming te blijven.Stress is een onvermijdbaar onderdeel van het leven, eigenlijk de belangrijkste pijler om hiermee te leren omgaan. Kleine en regelmatige vakanties met familie zijn bijvoorbeeld ideaal om te ontspannen. Een yoga sessie een ontspannen wandeling in de natuur of een goed gesprek met een vriendin. Trek je naar de zon? Vergeet dan niet om altijd een SPF bij de hand te hebben, en onthoud ook om verse lokale producten en seizoensfruit te eten. Zo geniet jouw huid mee op vakantie.

        9.      EEN BASIS HUIDRITUEEL

De standaard regel voor iedereen: reinig, toner en hydrateer dagelijks. Ga op zoek naar een geschikte reiniger, een milde reiniging die je huidbarriere niet beschadigd. En afgestemd op jouw huidbehoeften of liever nog op je DNA. Gebruik minimaal deze 3 producten twee keer per dag. Welke aanvulling je nodig hebt is afhankelijk van je DNA. (Klik hier voor de test + incl. Hormonaal advies)

        10.      Investeer in KWALITATIEVE HUIDVERBETERENDE SUPPLEMENTEN wanneer nodig.

Het leven raast vaak in een vaart langs ons voorbij en in deze race lopen we essentiële voedingsstoffen voor de huid mis. De allerbelangrijkste mineralen voor een gezonde huid zijn o.a. collageen, zink, biotine en selenium en kalium. Kies voor voeding die rijk is aan deze voedingstoffen, en investeer in een relevant supplement wanneer je huid een extra duwtje in de rug nodig heeft. Ons allernieuwste aanwinst een (liposomale) Collagen is een vloeibaar supplement, en erg effectief in het geven van de juiste hoeveelheid voedingsstoffen voor je huid.

Voor meer info stuur ons via onderstaande formulier je naam en telefoonnummer. Een van onze experts neemt binnen 24 uur contact met je op. Je ontvangt persoonlijk advies en een uitnodiging voor een persoonlijk consult. Zodat we samen kunnen kijken hoe ook jij het MOOISTE resultaat behaald.

Bedankt voor je aanvraag, we nemen binnenkort contact met je op!

Vul onderstaande gegevens in en wij nemen binnen 24 uur contact met je op!

Team foto Mooiinstituut

Bedankt voor het invullen, wij nemen binnen 24 uur telefonisch contact met je op!