Slapen is een echte mooimaker!

Slapen is een echte mooimaker!

Slapen is hét wondermiddel voor je huid. De term schoonheidsslaapje is dan ook niet voor niks ontstaan. Slapen zorgt voor een diep herstel van je huid. Alle invloeden van de dag worden ’s nachts, zeker in combinatie met de juiste verzorging, weer hersteld. Slaap is essentieel voor het goed functioneren van lichaam en geest.

Slecht slapen veroorzaakt rimpels en een heleboel andere vervelende klachten

Niet alleen veroorzaakt slecht slapen rimpels, maar ook nog een heleboel andere vervelende klachten, ik heb ze hieronder voor je op een rijtje gezet:

 • Slaaptekort bevordert het ontstaan fijne lijntjes in het gezicht. Een deel van je normale huidveroudering wordt ’s nachts weer hersteld, maar bij langdurig slaaptekort komt dit herstel bijna tot stilstand.
 • Door een tekort aan slaap kan de huid er grauw uitzien en slap aanvoelen.
 • Slaaptekort verhoogt het cortisol in je bloed waardoor het de werking van het huid verstevigend collageen dwarsboomt.
 • Slaapgebrek beïnvloed je humeur, je wordt ongeduldig en prikkelbaar.
 • Altijd moe zijn kan zorgen voor nerveuze en angstige gevoelens.
 • Slecht slapen vertraagt je reactievermogen.
 • Door slaapgebrek verstoor je het vernieuwen van huidcellen.
 • Te weinig uren slapen beïnvloedt de wijze waarop je lichaam voedsel verwerkt. Als je langdurig slecht slaapt kan dit zelfs tot extra kilo’s leiden.
  Een tekort aan slaap beïnvloedt je concentratievermogen. Maar ook het herinneren van gebeurtenissen en het maken van rationele beslissingen kan door slecht slapen steeds lastiger worden.

Tips voor beter slapen

Voor de één is slapen niet zo vanzelfsprekend als voor de ander. Zeker als je kinderen hebt gekregen, kun je als vrouw ‘s nachts als het ware in de waakstand blijven staan. Gelukkig kun je beter slapen ook weer leren. Daarom geef ik je hieronder een aantal tips om beter te slapen:

 • Zorg overdag voor voldoende rust, door bijvoorbeeld 2 minuten even rustig in en uit te ademen. Het zorgt ervoor dat je geest rustiger is als je gaat slapen.
 • Leg je smartphone en tablet 2 uur voordat je gaat slapen weg. De schermen geven een blauw licht af die het overgaan naar de slaapmodus in je lijf verstoren.
 • Zorg dat je slaapkamer opgeruimd en goed geventileerd is.
 • Ga op tijd naar bed, de uren voor twaalf uur tellen dubbel!
 • Sta iedere dag op dezelfde tijd op en ga op dezelfde tijd naar bed, ook in het weekend.
 • Probeer een vast bedritueel aan te houden, je lichaam weet hierdoor dat het tijd is om te gaan slapen!
 • Doe in bed alleen dingen die met een bed te maken hebben; slapen en vrijen. Overdag in je bed hangen om even bij te komen, verstoort je slaapritme.

Eenmaal in bed en toch de slaap niet kunnen vatten? Doe een ontspanningsoefening; laat bijvoorbeeld een voor een al je ledematen zwaar worden. Of, buig je knieën, leg je handen op de buik en adem langzaam en diep in en uit naar je onderbuik.

Let op je slaaphouding

Om de vroegtijdige vorming van rimpels tegen te gaan is de houding waarin je slaapt ook belangrijk. Mensen slapen gemiddeld 7 uur per nacht en als je huid gedurende een aantal uren in elkaar gevouwen zit, kan dit zorgen voor rimpels. Daarom kun je het beste op je rug slapen. Als je op je zij ligt krijg je rimpelvorming op je kin en wangen, op je buik slapen zorgt voor fronsrimpels. Naast je houding is het allerbelangrijkste dat je lekker en diep slaapt, want je kunt beter lang en rustig op je zij slapen, dan de hele nacht woelen op je rug!

Bovenstaande en nog meer van mijn beautygeheimen kun je vinden in mijn e-book: Best bewaarde geheim in anti-aging.

Over de schrijver
Kitty Scherff is Huidexpert, een autoriteit op het gebied van natuurlijke Anti-Aging methoden voor Huid, Haar en Lichaam! Wat begon ruim 20 jaar geleden met enkel huidbehandelingen, is inmiddels ontwikkeld tot haar eigen Inner Health Beauty Concept. Met MOOI Instituut wordt er samengewerkt met de allerbeste ondernemers! De aandacht is daardoor gericht op alle aspecten van een gezonde levensstijl, zodat je het meest optimale resultaat bereikt.
Reactie plaatsen
arrow_drop_up arrow_drop_down