arrow_drop_up arrow_drop_down
Elimineer suiker voor een jonge en stralende huid!
13 november 2020 

Elimineer suiker voor een jonge en stralende huid!

Een teveel aan suiker is niet goed voor je, dat is inmiddels wel algemeen bekend. Maar wist je dat suiker naast een echte dikmaker ook zorgt voor versnelde huidveroudering? Suiker zorgt voor meer rimpels! Tijd dus om een teveel aan suiker te elimineren. Graag geef ik je tips hoe je je suikerinname kan verlagen.

Wat doet suiker met de huid? 

Collageen, welke zorgt voor de elasticiteit van de huid, houdt niet van suiker. Suiker hecht zich namelijk aan het collageen (welke bestaat uit eiwitten). Collageen is zelfs het belangrijkste eiwit in je lichaam. Bij een teveel aan suiker, plakken deze eiwitten aan elkaar en kunnen ze hun ‘werk’ niet meer naar behoren doen. Het gevolg is versuikering van het lichaam, waardoor het huidverouderingsproces wordt versneld en er rimpels ontstaan. Het effect van een te hoge suikerinname wordt helaas pas zichtbaar (net zoals het oplopen van zonschade) vanaf het 35e levensjaar. Zo kun je op je 20e nog nergens last van hebben en denken dat die versuikering nog geen effect heeft op je huid, op je 35e ga je het wel degelijk zien! Daarom is het belangrijk om je kinderen niet teveel suiker te laten eten. Later zullen ze je er dankbaar voor zijn ;-).

Tips om de suikerinname te beperken en zo versnelde huidveroudering voorkomen of vertragen

100% Suikervrij leven is onmogelijk, er zitten immers van nature ook suikers in fruit. Ga nu niet ineens fruit weglaten uit je eetpatroon! Fruit heeft naast suiker wel veel gezondheidsvoordelen, het levert namelijk de benodigde vezels, voedingsstoffen en vitamines en mineralen! De suikers welke je wel moet gaan elimineren uit  je voeding, zijn de producten welke suikers bevatten en verder geen toegevoegde waarde hebben.

Tip 1: Lees etiketten en let op deze schuilnamen voor suiker!

Onze eerste en misschien wel belangrijkste tip is om de etiketten van producten te lezen. Er zijn namelijk veel producten waar suiker in zit, maar waarbij je het niet verwacht.
De ingrediëntenlijst van een product is altijd gesorteerd op hoeveelheid. Het eerste ingrediënt is het meest aanwezig. Als één van de top 3 ingrediënten suiker is, dan kun je er vanuit gaan dat suiker in grote hoeveelheden aanwezig is. Daarbij wordt zelden het woord suiker gebruikt op een etiket. Fabrikanten gebruiken namelijk tientallen schuilnamen voor suiker, zoals:

Fructose, fructose glucosestroop, sucrose, glucose, maltose, sorbitol, basterdsuiker, rietsuiker, ahornsiroop, melasse, bruine suiker, invert suiker, siroop, enz.

Tip 2: Kook zonder pakjes en zakjes en kies zeker niet voor kant-en-klaar maaltijden

Pakjes en zakjes met kruiden en sauzenmixen bevatten veelal ongezonde toevoegingen, waaronder vaak suiker. Verborgen suiker, want wie verwacht er nu suiker in een hartige saus?! Ga dus koken zonder pakjes en zakjes, gebruik verse of gedroogde kruiden. Denk je dat je langer bezig bent met koken als je alles vers gaat maken? Ook dat is niet helemaal waar, zo zal je het vlees en de groentes ook bij gebruik van een kant-en-klaar pakje nog moeten snijden. Daar zal niets aan veranderen, het enige verschil is dat je zelf het gerecht moet kruiden.

Kant-en-klaar maaltijden zitten echt bomvol suiker en andere slechte toevoegingen, dit is dus sowieso geen goede keuze.

Tip 3: Minder met snelle koolhydraten

Snelle koolhydraten hebben hetzelfde effect  als suiker op je lichaam, je vindt snelle koolhydraten in witbrood, witte pasta’s, koekjes en chips.

Tip 4: Drink geen vruchtensappen

Vruchtensappen zijn dranken bereid uit fruit, echter zijn de gezonde vezels er ook uit. Misschien heb je zelf weleens een vers geperste jus d orange gemaakt, je perst ongeveer 3 sinaasappels uit voor een vol glas, echter eet je nooit drie hele sinaasappels op. Fruit verzadigt namelijk en vruchtensap niet.

Wat kun je nog meer doen tegen huidveroudering?

Huidveroudering is een complex proces, waarbij vele invloeden van binnen- en buitenaf effect hebben op de snelheid waarmee je huid veroudert. Andere invloeden zijn bijvoorbeeld; roken, uv-straling, alcohol, stress, medicijngebruik, verkeerde cosmetica en chronische ziektes. Ook deze factoren moeten, net zoals suiker, zoveel mogelijk worden beperkt.

Gelukkig kun je naast het beperken van bovenstaande factoren ook de huid in goede conditie houden en ondersteunen van buitenaf. En laten wij je daar nu net bij kunnen helpen 😉

Wil je meer informatie over hoe jouw huid er op dit moment voor staat? Plan hier je gratis huidscan in!

Over de schrijver
Kitty Scherff is Huidexpert, een autoriteit op het gebied van natuurlijke Anti-Aging methoden voor Huid, Haar en Lichaam! Wat begon ruim 20 jaar geleden met enkel huidbehandelingen, is inmiddels ontwikkeld tot haar eigen Inner Health Beauty Concept. Met MOOI Instituut wordt er samengewerkt met de allerbeste ondernemers! De aandacht is daardoor gericht op alle aspecten van een gezonde levensstijl, zodat je het meest optimale resultaat bereikt.
Reactie plaatsen

GRATIS EBOOK: 

DIT VERTELLEN FABRIKANTEN 

JE ECHT NIET


-HET BEST BEWAARDE GEHEIM IN 

ANTI-AGING-

- Waarom je niet alle indianenverhalen moet geloven die je hoort

- Welke 12 ingrediënten je echtmoet vermijden in reinigingsmelk

- Waarom een gezonde levensstijl bijdraagt een een stralende huid

- Wat het verschil is tussen huidverzorging, huidverjonging en anti-aging.

Ebook Trends&Lifestyle
We maken gebruik van cookies