arrow_drop_up arrow_drop_down
Haarverlies of haaruitval stoppen

Haarverlies of haaruitval stoppen

Heb jij last van haaruitval? Je bent niet de enige waar veel haren in de haarborstel blijven hangen. Maar liefst 40% van de vrouwen krijgt na de menopauze last van het dunner worden van het hoofdhaar. Normaliter verlies je zo’n 50 tot 100 haren per dag. Als je per dag meer dan 100 haren verliest of de haren die teruggroeien steeds dunner en zwakker worden, kan het zijn dat je last hebt van haaruitval. Gelukkig zijn hiervoor meerdere oplossingen die goed voor jou kunnen werken.

Wat zijn de oorzaken van haaruitval?

Haaruitval wordt vaak veroorzaakt door een hormonale disbalans. De belangrijkste oorzaak is het mannelijke hormoon DHT, waar vrouwen een kleine hoeveelheid van in hun bloed hebben. Op het moment dat je haarzakjes hebt die overgevoelig zijn voor DHT krijg je last van haaruitval. Dit is een erfelijke vorm van haaruitval, die meestal rond je 50e op gaat spelen.

Ook je genen spelen een belangrijke rol bij haarverlies. Op het moment dat de haaruitval veroorzaakt wordt door hormonen en genen, wordt de veelvoorkomende aandoening alopecia androgenetica genoemd.

Daarnaast kan het zijn dat je de oorzaken van haarverlies zelf kunt beïnvloeden. Zo wordt haaruitval in verband gebracht met stress, ziektes, het slikken van bepaalde medicijnen en een ongezond voedingspatroon. Als jij te weinig gezonde voedingsstoffen binnen krijgt raakt je lichaam ondervoed, en dit kan zich onder andere uiten in de vorm van haarverlies.

Waarom je last hebt van haarverlies

Veel vrouwen raken in paniek op het moment dat ze meer haar verliezen dan normaal is. Bij vrouwen verloopt kaalheid anders dan bij mannen. In plaats van een ronde kale plek op het hoofd, wordt het haar meestal over de hele schedel erg dun. Hierdoor kun je de schedel door je haren heen zien, waardoor je er ongezond en ouder uitziet. Ook heeft kaalheid vaak een grote invloed op je zelfvertrouwen.

Hoe kun je haaruitval stoppen?

Meestal wordt haarverlies veroorzaakt doordat de balans in je hormoonhuishouding weg is. Dit kan veroorzaakt worden door een ongezonde leefstijl, met veel stress, weinig beweging en ontspanning, een ongezond eetpatroon met veel suikers, slecht werkende darmen en een teveel aan hormoonverstorende stoffen in je omgeving. Hierbij kun je denken aan verzorgingsproducten en cosmetica. Om het haarverlies te stoppen moet je dus allereerst kijken naar je hormoonhuishouding.

Wie zijn wij?

Wij zijn beautysalon MOOI Insituut. Wij staan met een team klaar voor onze klanten en zorgen dat ze zich helemaal thuis voelen. In onze salon kun je terecht voor behandelingen ten behoeve van huidverbetering, huidverjonging, een strakker lichaam, de verzorging van haar en het balanceren van hormonen. Wij kijken naar het totaalplaatje, waarbij jouw schoonheid voortkomt uit een gezond leven en een verantwoord voedingspatroon.

Wij helpen jou je haarverlies te stoppen

Met de juiste voeding en beweging kun je jouw hormonen weer in balans brengen. Met het 12-weekse online programma ‘Het zijn je hormonen’ van Ralph Moorman, breng jij jezelf stap voor stap weer in balans.

Wil je liever face-to-face jouw probleem aanpakken? Kies dan voor hormoontherapie en wellness waarbij je begeleiding krijgt van detox/voedingscoach en hormoontherapeute Kitty Scherff. Je ontvangt een persoonlijk plan van aanpak over hoe jij, stap voor stap, jouw leefstijl kunt verbeteren.

Als je direct je haarverlies wilt stoppen en voller haar wilt hebben  is mesotherapie voor het haar wellicht iets voor jou. Tijdens deze behandeling spuit onze mesospecialist met een klein naaldje vitaminen, mineralen en aminozuren in je haarzakje. Dit stopt het haarverlies en zorgt ervoor dat de haarzakjes opnieuw gevoed worden.

Neem contact op met ons op!

Heb je interesse? Maak dan snel een afspraak, zodat we samen met jou kunnen kijken welke behandeling het beste bij je past.

Samen met ons team van specialisten, hebben wij het beste van cosmetische dermatologie en huidtherapie samengebracht. Je ontvangt een persoonlijk en krachtig basis plan. Een op maat en bewezen advies, helemaal afgestemd op jouw wensen en behoeften.

 

Over de schrijver
Kitty Scherff is Huidexpert, een autoriteit op het gebied van natuurlijke Anti-Aging methoden voor Huid, Haar en Lichaam! Wat begon ruim 20 jaar geleden met enkel huidbehandelingen, is inmiddels ontwikkeld tot haar eigen Inner Health Beauty Concept. Met MOOI Instituut wordt er samengewerkt met de allerbeste ondernemers! De aandacht is daardoor gericht op alle aspecten van een gezonde levensstijl, zodat je het meest optimale resultaat bereikt.
Reactie plaatsen

GRATIS EBOOK: 

DIT VERTELLEN FABRIKANTEN 

JE ECHT NIET


-HET BEST BEWAARDE GEHEIM IN 

ANTI-AGING-

- Waarom je niet alle indianenverhalen moet geloven die je hoort

- Welke 12 ingrediënten je echtmoet vermijden in reinigingsmelk

- Waarom een gezonde levensstijl bijdraagt een een stralende huid

- Wat het verschil is tussen huidverzorging, huidverjonging en anti-aging.

Ebook Trends&Lifestyle
We maken gebruik van cookies