Wat is collageen?

Wat is collageen? Oud worden is een wens van vele mensen, en toch willen we maar al te graag voorkomen dat we er daadwerkelijk oud uitzien. Rimpels en verslapping van de huid kunnen al vanaf je twintigste levensjaar langzaam maar zeker ontstaan. Zeker vanaf je 40e levensjaar worden rimpels vaak goed zichtbaar. Dit heeft alles te maken met de lichaamseigen stof collageen. Maar wat is collageen precies, en wat heeft het te maken met rimpels? In dit artikel leggen wij je dit uit.

Wat is collageen?

Collageen is een lichaamseigen stof. Dus iedereen heeft op dit moment collageen in zijn of haar lichaam. Het is een eiwit dat zowel in de botten, spieren en huid voorkomt. Collageen zorgt ervoor dat je huid stevig en strak blijft. De lederhuid (de middelste laag van de huid) bestaat zelfs voor 30% uit collageen. Hoe ouder je wordt, des te minder collageen je van nature in jouw huid hebt. Dat komt omdat de hoeveelheid en aanmaak van collageen met de jaren langzaam afneemt.

Wat heeft collageen te maken met de aanmaak van rimpels?

Wanneer je ouder wordt, heb je dus minder collageen in je lichaam. Collageen zorgt ervoor dat jouw huid strak blijft. Wanneer het collageengehalte afneemt, kan er verslapping van de huid ontstaan. Het zichtbare effect hiervan zijn rimpels.

Het verband tussen collageen en anti-aging behandelingen

Met anti-aging behandelingen is het mogelijk om jouw huid op te vullen met collageen. Hierdoor wordt je huid weer strakker en zullen je rimpels verdwijnen.

Voorbeelden van behandelingen:

Neem contact op met ons op!

Heb je interesse? Maak dan snel een afspraak, zodat we samen met jou kunnen kijken welke behandeling het beste bij je past.

Samen met ons team van specialisten, hebben wij het beste van cosmetische dermatologie en huidtherapie samengebracht. Je ontvangt een persoonlijk en krachtig basis plan. Een op maat en bewezen advies, helemaal afgestemd op jouw wensen en behoeften.

 

Over de schrijver
Kitty Scherff is Huidexpert, een autoriteit op het gebied van natuurlijke Anti-Aging methoden voor Huid, Haar en Lichaam! Wat begon ruim 20 jaar geleden met enkel huidbehandelingen, is inmiddels ontwikkeld tot haar eigen Inner Health Beauty Concept. Met MOOI Instituut wordt er samengewerkt met de allerbeste ondernemers! De aandacht is daardoor gericht op alle aspecten van een gezonde levensstijl, zodat je het meest optimale resultaat bereikt.
Reactie plaatsen
arrow_drop_up arrow_drop_down