arrow_drop_up arrow_drop_down
lichaamsversteviging

STRIAE VERMINDEREN

Heb je last van striae en hierdoor last van rode, paarse of donkere verkleuringen van de huid? MOOI Instituut biedt een combinatie van behandelingen waardoor je binnen korte tijd jouw striae kan verminderen.


Wat is striae?

Striae, ook wel stretchmarks of striemen zijn lijnvormige strepen die ontstaan door het oprekken en inscheuren van het onderhuidse bindweefsel. Het zijn dus als het ware onderhuidse beschadigingen en littekens. Striae is vaak rood/paars van kleur en komt veelvuldig voor bij zowel mannen als vrouwen.


Striemen verminderen in vier behandelingen

Striae is voor veel vrouwen en mannen een bron van onzekerheid. Gelukkig zijn striemen goed te behandelen. Door onze combinatie van verschillende behandelmethodes zie je binnen vier behandelingen al resultaat.

In het kennismakingsconsult vertelt onze specialiste hoe we middels pijnloze behandelingen jouw striae kunnen verminderen.

Striae verwijderen

Hoe ontstaat striae?

Striae ontstaat op het moment dat de huid relatief snel wordt uitgerekt. Hierbij ontstaan er scheurtjes in het onderhuids bindweefsel. De bovenste huidlaag blijft intact, maar de diepere laag – waar voornamelijk bindweefsel zit – rekt op en scheurt.


SCHEURTJES NIET DIRECT ZICHTBAAR

Deze scheurtjes zijn echter niet meteen zichtbaar: dat gebeurt pas wanneer de huid verslapt en ‘krimpt’. In tegenstelling tot wat veel mensen denken ligt de oorzaak van striae niet bij afvallen maar bij de (versnelde) toename van gewicht of (spier-) massa.

STRIAE LATEN Behandelen?


Hoe jonger de huid, hoe groter het risico

Hoe jonger de huid, hoe groter het risico op striae. Het ontstaan van striae is voor een groot deel erfelijk bepaald. Ook onze hormonen spelen een grote rol bij het ontstaan van striae.


Striemen die het gevolg zijn van snelle gewichtstoename, bevinden zich met name op de buik, de bovenarmen en de dijbenen.

Bij jonge mensen kunnen tijdens de groeispurt stretchmarks op de onderrug of benen ontstaan. Bij jongeren die een intensieve fitnesstraining volgen of vaak paardrijden, kunnen striae ontstaan door toename van de spiermassa.


Striae tijdens de zwangerschap

Tijdens een zwangerschap kan het proces versneld worden. Behalve dat de huid uitrekt treedt er met dank aan de zwangerschapshormonen tegelijkertijd ook verslapping van het onderhuids bindweefsel op. Dit gebeurt meestal rond de vijfde maand. Zwangerschapsstriemen komen zowel voor in de buik zone als bij de borsten.


Het resultaat van de behandeling

Na de combinatiebehandeling zal de huid rood en gevoelig zijn. Dit trekt vrij snel weer weg. De cyclus van onze huid duurt ongeveer 4 weken. Na 4 weken zijn de striae zichtbaar gladder en egaler.

JA MAAR, WIE ZIJN JULLIE EIGENLIJK?

Goeie vraag. Wij dat zijn Lindy, Romy, Maaike en ik = Kitty, de eigenaar van dit fantastische team!


We hebben ieder ons eigen specialisme, van anti-aging, huidverbetering en lichaamsverbetering tot een vollere haardos, definitief ontharen en permanente make-up. Ondanks onze verschillen hebben we één grote gemeenschappelijke deler: we zijn allemaal hartstikke gek van ons vak. Jouw schoonheid is echt voor ieder van ons een bloedserieuze zaak. Wat trouwens niet betekent dat we niet in zijn voor een lolletje of een kletspraatje. Integendeel.


Een bezoek aan onze salon is uiteindelijk een cadeau aan jezelf en we willen dolgraag dat je daar volop van geniet. Geen getrut, maar ook zeker geen gehaast, zodat je die glimlach die je hier vanzelf op je gezicht krijgt ook lekker mee naar huis kunt nemen.

STRIAE LATEN BEHANDELEN?


Heb je deze artikelen al gelezen?

Het verminderen van striae is een behandeling in die valt onder huidverbetering.


Je kunt bij ons ook terecht voor:

We maken gebruik van cookies