Littekens, ze kunnen minder opvallen!

Littekens, ze kunnen minder opvallen!

Hoewel littekens een natuurlijk onderdeel zijn van het genezingsproces van de huid, worden ze vaak als ontsierend ervaren. Littekens verwijderen kunnen we niet, maar we kunnen er wel voor zorgen dat ze minder opvallen!

Hoe ontstaan littekens?

Littekens kunnen ontstaan na een operatie, een ongeval of door een huidziekte waarbij de huid is beschadigd. Maar ook acne kan littekens veroorzaken. Bij oppervlakkige beschadigingen van de opperhuid, zoals bij een schaafwond, ontstaat er vaak geen litteken. Echter hoe zwaarder de huid is beschadigd, hoe langer het genezingsproces is en des te meer kans er is op een litteken. In het begin zal het litteken er wat dik en rood uitzien, echter kan het ongeveer 18 maanden duren voordat het litteken geleidelijk wat minder opvallend en smaller wordt. Littekens kunnen ook pijn doen of jeuken.

Wat kun je zelf doen bij een litteken?

  • Hou het litteken goed schoon, om een infectie te voorkomen.
  • Ga niet experimenteren met allerlei tips die je op internet kunt vinden of die je van iemand krijgt. Het is goed bedoeld, maar ieder litteken is anders en alleen een deskundige kan de juiste behandelmethode bepalen.
  • Verzorg het litteken met een vochtherstellende crème. Doordat de vochthuishouding bij een litteken vaak ontregeld is, kan een vochtherstellende crème de juiste balans herstellen.
  • Vermijd strakke kleding (als het litteken zich op het lichaam bevind), om het litteken niet verder te beschadigen en niet te irriteren.
  • Verse littekens zijn erg gevoelig voor invloeden van buitenaf. Stel het littekens niet bloot aan teveel zonlicht en pas op voor extreme temperaturen (zoals de sauna, extreme kou of zonnebank).
  • Het litteken bezit na 1 jaar slecht 70 tot 80% van zijn oorspronkelijke trekkracht. Wees dus voorzichtig tijdens het sporten! Het rekken van de huid kan het litteken zelfs breder maken.

Hoe kunnen wij jou helpen bij het verminderen van het litteken?

Naast dat je zelf goed voor je litteken moet zorgen, kunnen wij het litteken niet verwijderen, maar wel de zichtbaarheid daarvan verminderen. Om de juiste behandelmethode te bepalen is het uiteraard van belang dat we het litteken zien. We hebben namelijk verschillende therapieën die kunnen helpen, zoals:

Ben je benieuwd welke behandeling het best passend is voor jouw litteken? Maak een afspraak voor een GRATIS huidscan. Of bel ons even. Wij adviseren je graag!

Over de schrijver
Kitty Scherff is Huidexpert, een autoriteit op het gebied van natuurlijke Anti-Aging methoden voor Huid, Haar en Lichaam! Wat begon ruim 20 jaar geleden met enkel huidbehandelingen, is inmiddels ontwikkeld tot haar eigen Inner Health Beauty Concept. Met MOOI Instituut wordt er samengewerkt met de allerbeste ondernemers! De aandacht is daardoor gericht op alle aspecten van een gezonde levensstijl, zodat je het meest optimale resultaat bereikt.
Reactie plaatsen
arrow_drop_up arrow_drop_down