Een gezonde lever is essentieel voor een gezonde huid en stralend haar!

Een gezonde lever is essentieel voor een gezonde huid en stralend haar!

Wist je dat je huid de gezondheid van je lever weerspiegelt? Je huid is namelijk een uitlaatklep voor gifstoffen in de lever. Functioneert je lever niet naar behoren dan kun je te maken krijgen met onderhuidse ontstekingen, eczeem, rimpelvorming, rocasea, huiduitslag en acne. Graag geef ik wat tips, om de onderliggende oorzaak van deze problemen aan te pakken!

Wat doet een lever?

Je lever speelt een grote  rol in diverse stofwisselingsprocessen. De lever zuivert het bloed door afvalstoffen uit het bloed te verwijderen, de lever haalt diverse schadelijke en toxische stoffen uit het bloed (we noemen dit detoxicatie), de levert zorgt voor hormoonafbraak en de lever geeft aminozuren af aan het bloed of bewerkt deze.

De lever geeft energie aan vele verschillende lichaamsfuncties. Ook aan je huid en je haar. Het zorgt bijvoorbeeld voor energie welke naar de haarzakjes stroomt, waardoor je haar sterk en glanzend is. Bij je huid zorgt het ervoor dat deze een natuurlijke barrière bouwt tegen schadelijke invloeden van buitenaf. Waardoor vrije radicalen minder kans krijgen om in het lichaam te ontstaan, tevens levert de lever energie aan de huid voor celvernieuwing.

Waardoor gaat je lever slechter functioneren?

Bij langdurige toxische belasting (zoals door stress, uv-licht, uitlaatgassen, BPA’s (een chemische stof welke in veel plastic producten zit) ongezonde vette voeding, alcohol en synthetische e-nummers) is er sprake van stapeling. Je lever is niet meer in staat om alle toxische stoffen af te breken. Het gevolg hiervan is dat de lever steeds zwaarder wordt belast, wat dan weer een weerslag heeft op een tal van processen in het lichaam.

Omdat de huid net zoals de lever een ontgiftingsorgaan is zal deze de functie gedeeltelijk overnemen. Waardoor er klachten kunnen ontstaan. Doordat je haar niet meer de energie krijgt die het nodig heeft, zal het broos en futloos worden.

Hoe breng ik mijn lever weer in balans?

Heb je een tijdje wat ongezonder geleefd en daardoor veel ongezonde vette voeding of suikerrijke voeding gegeten, weinig beweging gehad en teveel alcohol gedronken? Dan heb je een grote kans dat je je lever teveel hebt belast en je problemen hebt gekregen met je huid en haar.

Het belangrijkste onderdeel om je lever weer in balans te krijgen is om te proberen zoveel mogelijk belastende factoren te ontzien.  Nu is het natuurlijk moeilijk om invloeden van buitenaf te elimineren, maar je kunt er wel voor kiezen een gezond voedingspatroon aan te houden, alcohol te laten staan en weer lekker regelmatig te gaan bewegen.

Vermijd voeding welke de lever teveel belast, zoals suiker, alcohol en transvetten. Zorg juist voor voeding met veel vitamines, mineralen en anti-oxidanten. Eet veel gevarieerde groentes, goede vetten, zoals noten en verse vette vis. Eet voldoende eiwitten en drink voldoende gezuiverd water. Eventueel kun je de lever extra ondersteunen met supplementen, zoals celzouten nr. 6, MSM en Mariadistel.

Wil je het helemaal goed aanpakken, dan kun je ervoor kiezen om je ontgiftingsorganen een reset te geven met ons vegan detox traject. Dit traject kan je helpen bij het krijgen van een stralende huid, glanzende haren en helpt  je van je ongewenste vet af. Met als extra bonus; deze vegan detox geeft je immuunsysteem echt een enorme boost!

Wil je meer informatie over de vegan detox? Klik hier en laat je gegevens achter voor een gratis adviesgesprek.

 

 

 

Over de schrijver
Kitty Scherff is Huidexpert, een autoriteit op het gebied van natuurlijke Anti-Aging methoden voor Huid, Haar en Lichaam! Wat begon ruim 20 jaar geleden met enkel huidbehandelingen, is inmiddels ontwikkeld tot haar eigen Inner Health Beauty Concept. Met MOOI Instituut wordt er samengewerkt met de allerbeste ondernemers! De aandacht is daardoor gericht op alle aspecten van een gezonde levensstijl, zodat je het meest optimale resultaat bereikt.
Reactie plaatsen
arrow_drop_up arrow_drop_down