Help, ik ben volwassen en heb acne!

Help, ik ben volwassen en heb acne!

Ondanks dat veel mensen denken dat acne een typische jongerenkwaal is, kunnen zeker ook volwassenen er last van hebben. Wist je dat vijftig procent van de volwassen vrouwen op enig moment last krijgt van acne? Het lijkt wel of het zomaar ineens komt. Maar wat kun je er aan doen en welke triggers spelen een rol?

Hoe ontstaat acne?

Acne ontstaat doordat de talgklieren in de huid ontregeld of verstopt raken. Hierdoor ontstaan ontstekingen. Talgkliertjes zitten overal in de huid, behalve op je handpalmen en voetzolen. Acne worden ook vaak jeugdpuistjes genoemd, omdat ze vaak voorkomen tussen de 14 en 25 jaar. Echter is deze benaming niet juist, daar ook veel volwassenen er last van hebben.

Welke oorzaken kent acne?

Acne kent verschillende oorzaken zoals bijvoorbeeld stress, verkeerde voeding, medicatie, hormonale veranderingen en bepaalde stoffen in cosmetica.

Het is dus zeker raadzaam om je voedingspatroon onder de loep te nemen en stress zoveel mogelijk te reduceren. Ook hormonale veranderingen zoals gebruik van de anticonceptiepil, het stoppen met de anticonceptiepil, zwangerschap en overgang kunnen oorzaken zijn van acne.

Daarnaast zitten er in bepaalde cosmetica stoffen welke de huid verstikken. Zorg er dus voor dat je kiest voor minerale make-up, zoals bijvoorbeeld van het merk Colorescience. De minerale make-up van het merk Coloresience ziet er niet alleen heel mooi uit, maar beschermt en ondersteunt je huid daarbij ook. Wil je het beste voor je huid en draag je graag make-up, dan is het een perfect product . Het geeft je huid ademruimte en beschermt je huid tegen externe invloeden.

Wat kunnen we er tegen doen?

Naast het reduceren van stress, een goed voedingspatroon hanteren, je hormonen en medicatie onder de loep nemen, de juiste make up voor je huid gebruiken en de speciaal afgestemde acne-behandeling uit te laten voeren, is het ook belangrijk je huid goed te verzorgen met de juiste producten, bijvoorbeeld met de Blue line van Craith Lab. Deze lijn is speciaal ontwikkeld voor de jeugdige en volwassen gestreste huid. De Blue Line zorgt voor een duidelijke versterking van het afweersysteem van de huid,  vermindert ontstekingsprocessen, vermindert de droge huid en reguleert de vochtbalans, vermindert de hooggevoeligheid van het zenuwstelsel, beschermt het lichaam tegen infecties en zorgt voor een goede vetbalans.

Omdat er zoveel verschillende soorten acne bestaan, kunnen wij een behandeling op maat maken. Precies afgestemd op de behoefte van jouw huid.

Ben je benieuwd met welke behandeling wij jou kunnen helpen?  Maak een afspraak voor een GRATIS huidscan. Of bel ons even. Wij adviseren je graag!

Over de schrijver
Kitty Scherff is Huidexpert, een autoriteit op het gebied van natuurlijke Anti-Aging methoden voor Huid, Haar en Lichaam! Wat begon ruim 20 jaar geleden met enkel huidbehandelingen, is inmiddels ontwikkeld tot haar eigen Inner Health Beauty Concept. Met MOOI Instituut wordt er samengewerkt met de allerbeste ondernemers! De aandacht is daardoor gericht op alle aspecten van een gezonde levensstijl, zodat je het meest optimale resultaat bereikt.
Reactie plaatsen
arrow_drop_up arrow_drop_down