Zorg voor ontspanning en maak je huid, haar en lichaam happy!

Zorg voor ontspanning en maak je huid, haar en lichaam happy!

Ontspanning is heel belangrijk! Niet alleen voor je geest maar ook voor je lichaam, haar en huid. Jammer genoeg wordt dit vaak onderschat. Gedurende de dag bouwen we bewust, maar ook onbewust spanning op. Langdurige spanning is niet goed voor ons lichaam, het vermindert de barrièrefunctie van je huid en kan zelfs lijden tot overmatige haaruitval. Zaak dus om te zorgen voor de nodige ontspanning. Zo krijg en behoud je een stralende huid, glanzend sterk haar en happy lichaam! Graag deel ik mijn tips om makkelijker te ontspannen met je;

Hoe ontstaat spanning?

We hebben het altijd druk, onze dagen zijn van het begin tot het eind gevuld met school, werk, sportclubjes, het huishouden, etc. We leggen de lat hoog en vergen veel van onszelf. De scheiding tussen werk en privé wordt ook een stuk vager door het vele thuiswerken. Tijd voor ontspanning, denken we niet te hebben. Toch is dit een veelgemaakte fout! Het kost misschien wat moeite, maar het is de kunst tijd vrij te maken voor ontspanning.

Waarom moet je ontspannen?

Juist in drukke tijden is het belangrijk om goed voor jezelf te blijven zorgen en zeker af en toe rust te nemen. Je zult hierbij merken dat het een positief effect heeft op zowel je geest als je lichaam, waardoor je daardoor beter in staat ben om alle ballen hoog te houden.

Ontspannen is goed voor je gezondheid, want het versterkt je immuunsysteem. Je gaat er beter door functioneren, beter door in je vel zitten en het komt je productiviteit ten goede.

Maar hoe pak ik dat aan?

Zoals je al hebt kunnen lezen is het van groot belang om regelmatig te ontspannen. Je lichaam en geest zullen door ontspanning herstellen van de dagelijkse inspanningen.

Hoe je ontspant is voor iedereen verschillend. Het is echter wel belangrijk dat je je lichaam en geest tot rust laat komen.

Begin bij een goede nachtrust

Een goede nachtrust is heel belangrijk voor het herstel. Je kunt tijdens je slaap jezelf weer opladen voor de volgende dag. Je huid maakt tijdens je slaap nieuw collageen aan. Slechts 5 uur per nacht slapen kan leiden tot wel twee keer zo veel fijne lijntjes als bij 7 uur slapen. Kort slapen zorgt bovendien voor een drogere huid, wat vervolgens fijne lijntjes juist weer zichtbaarder maakt.

Vermijd ruim voor het slapen gaan televisie en andere beeldschermen zoals die van je telefoon. Dit zorgt voor teveel prikkels, waardoor je minder snel in slaap valt. Je kunt er ook voor kiezen om een korte wandeling buiten te maken of ga in een lekker warm bad, je lichaam en geest zullen hierdoor ontspannen zodat je sneller in slaapt valt.

Mediteer

Mediteren hoeft echt geen uren te duren. Begin eens met iedere dag een aantal minuten. Meditatie brengt je tot rust en vermindert het stresshormoon in je lichaam. Vind je het lastig om je volledig te ontspannen en je gedachte bij de meditatie te houden. Volg dan eens een geleide meditatie als deze, je zal zien dat het een stuk makkelijker gaat om een paar minuten volledig te ontspannen.

Plan me-time in

Maak tijd vrij voor ontspanning en plan me-time in. Besteed even wat extra tijd aan jezelf. Neem bijvoorbeeld een lekker ontspannend masker, ga in een heerlijk warm bad liggen, lees een mooi boek of geef je zelf een fijne uitgebreide skin care.

Meer tijd? Ga een dagje naar de sauna of laat jezelf eens in de watten leggen door je huid goed te laten reinigen en verzorgen.

Zorg dus voor de nodige ontspanning, zodat ook jij de beste versie van jezelf kunt zijn!

 

Over de schrijver
Kitty Scherff is Huidexpert, een autoriteit op het gebied van natuurlijke Anti-Aging methoden voor Huid, Haar en Lichaam! Wat begon ruim 20 jaar geleden met enkel huidbehandelingen, is inmiddels ontwikkeld tot haar eigen Inner Health Beauty Concept. Met MOOI Instituut wordt er samengewerkt met de allerbeste ondernemers! De aandacht is daardoor gericht op alle aspecten van een gezonde levensstijl, zodat je het meest optimale resultaat bereikt.
Reactie plaatsen
arrow_drop_up arrow_drop_down