Goed slapen = goed zorgen voor je huid, haar en lichaam

Goed slapen = goed zorgen voor je huid, haar en lichaam

Laat ik maar direct met de deur in huis vallen, slapen is cruciaal voor je huid, lichaam en haar! Slaapgebrek kan zorgen voor verschillende problemen, zoals een snellere huidveroudering, dof haar en kan zelfs zorgen voor net die paar extra kilootjes teveel op je heupen. Tijd dus om je slaap serieus te nemen!

Waarom kan slecht slapen voor klachten zorgen?

Na een lange (soms te drukke) dag heeft ons lichaam tijd nodig om te herstellen en tot rust te komen. Naast dat ontspanning goed is voor je huid, haar en lichaam, maakt bijvoorbeeld je huid tijdens je slaap nieuw collageen aan. Zo blijft je huid elastisch en steviger en krijg je minder snel last van rimpels. Tevens kan te kort slapen zorgen voor een drogere huid, wat vervolgens fijne lijntjes juist weer zichtbaarder maakt.

Verminderde haargroei, haaruitval en broos haal worden allemaal beïnvloed door je slaappatroon. De follikels in je haar, worden gevoed met vitamines, mineralen en voedingsstoffen uit je bloed. Doordat de bloedtoevoer afneemt bij slaaptekort, wordt je haar dus ook slechter voorzien van de juiste voeding. Het groeit daardoor minder goed en verslapt.

Slaap zorgt tevens voor het op orde houden van je hormoonhuishouding. Dit is niet alleen belangrijk voor je huid en haar, maar is ook heel belangrijk, als je bijvoorbeeld wilt afvallen. Zo beïnvloeden de hormonen tijdens je slaap je honger en verzadigingsgevoel overdag, je stresslevel, je spieropbouw en je vetverbranding.

Hoeveel uur slaap heb je nodig?

De duur van je slaap is van groot belang. Onderzoeken tonen aan dat zeven tot acht uur slaap echt het noodzakelijk minimum is voor de meeste mensen. Zo kan slechts 5 uur per nacht slapen leiden tot twee keer zoveel fijne lijntjes als bij 7 uur slapen.

Probeer ook om te zorgen voor een regelmatig slaapritme, ga iedere avond rond dezelfde tijd slapen en sta ook iedere dag rond dezelfde tijd weer op. Ja, ook in het weekend 😉
 Je hebt misschien ook weleens gehoord dat de uren voor 12 dubbel tellen, dit komt omdat je de eerste uren van je slaap dieper en vaster slaapt.

Wat kan mij helpen om mijn slaap te verbeteren?

Een vast avondritueel, het vermijden van “blauw licht” en een regelmatig slaapritme zorgen voor een verbeterde slaap. Maar ook een goed geventileerde slaapkamer en een goed verduisterde slaapkamer dragen hier aan bij. Licht beïnvloed namelijk ons slaap en waakritme en slechts een speldenprikje licht kan de REM en diepe slaap verstoren. Dat is de reden dat ik zelf slaap met het Manta sleep slaapmasker. Het slaapmasker vormt zich naar mijn ogen en bedekt mijn ogen perfect, om 100% van het licht de blokkeren. Zelfs op klaarlichte dag, tijdens een powernapje bijvoorbeeld of als je onregelmatige werktijden hebt.

Vind je het niet prettig om met een slaapmasker te slapen en is je slaapkamer voldoende verduisterd, dan kan ik je de Philips Somneo Connected met AmbiTrack en RelaxBreath+ aanraden. Deze is speciaal ontworpen om te helpen bij ontspannen, goed te slapen en energiek weer wakker te worden. Het licht wordt voor je wektijd geleidelijk sterker, waardoor je op een natuurlijke manier wakker wordt. De AmbiTrack sensor meet de belangrijkste factoren in je slaapkamer en geeft inzicht in je slaapomgeving zoals geluid, licht en temperatuur. De RelaxBreath+ technologie helpt met het begeleiden van de ademhaling, zodat je ontspannen in slaap valt.

Slaap lekker!


Over de schrijver
Kitty Scherff is Huidexpert, een autoriteit op het gebied van natuurlijke Anti-Aging methoden voor Huid, Haar en Lichaam! Wat begon ruim 20 jaar geleden met enkel huidbehandelingen, is inmiddels ontwikkeld tot haar eigen Inner Health Beauty Concept. Met MOOI Instituut wordt er samengewerkt met de allerbeste ondernemers! De aandacht is daardoor gericht op alle aspecten van een gezonde levensstijl, zodat je het meest optimale resultaat bereikt.
Reactie plaatsen
arrow_drop_up arrow_drop_down