arrow_drop_up arrow_drop_down
28 augustus 2020 

Lach en geniet!

Lachen is goed voor je! Onderzoek heeft namelijk vastgesteld dat emoties zoals vreugde en plezier zelfs ons immuunsysteem positief beïnvloeden. Wist je dat lachen ook helpt bij het afvallen en het je stressniveau verlaagt?

Lachen voor je immuunsysteem

Angst, depressie, woede is allemaal niet goed voor je weerstand. Deze emoties zorgen ervoor dat je gevoeliger bent voor infecties. Door te lachen worden er extra witte bloedcellen en dus antilichamen aangemaakt. Deze antilichamen ruimen bacteriën en virussen op , zo ben je dus beter bestand tegen infecties.

Lachen helpt bij afvallen

Lach je meer, dan sta je positiever in het leven. Als je positiever in het leven staat is het vaak gemakkelijker om gezondere keuzes te maken. Maar wist je dat als je een uur achter elkaar lacht je gemiddeld 100 kcal verbrand? Tijdens het lachen zal je hartslag omhoog gaan, hierdoor wordt je bloed sneller rondgepompt. Een sneller kloppend hart stimuleert de bloedcirculatie waardoor het lichaam meer vet verbrand dan normaal.

Automatisch train je ook nog eens je buikspieren door te lachen. Buikpijn van het lachen? Dat zijn je buikspieren die zich hebben moeten aanspannen. Dat is goed voor je lichaam! Tevens verlaagt lachen je stressniveau, zodat je toch echt die laatste kilootjes kan gaan verliezen.

Lachen verlaagt je stressniveau

Door te lachen komen er stoffen in de hersenen vrij zoals het gelukshormoon endorfine, serotonine en dopamine. Deze hormonen hebben een kalmerend en pijnstillend effect en zorgen voor een ontspannen houden. Tevens zorgen deze hormonen voor een opgewekt en zorgeloos gevoel, welke op hun beurt weer een positief effect hebben op het immuunsysteem. Doordat lachen de afscheiding van endorfine stimuleert, ga je gelijk een teveel aan adrenaline en cortisol (stresshormoon) tegen. De bloedvaten kunnen zich weer verbreden en de kan op een hartaanval zal verminderen. Als je lach verhoogt ook het zuurstofgehalte in je bloed.

Lach en geniet!

Bel of spreek eens af met een naaste en haal samen leuke en grappige herinneringen op. Groet eens op straat een onbekende, wedden dat diegene dat leuk vind en je een grote glimlach teruggeeft! Niet alleen fijn voor jou, maar ook zeker voor de ander! Kijk een grappige film of begin aan dat ene goede boek. Lach om een fout van jezelf, lach voluit, maar vooral… geniet!

Over de schrijver
Kitty Scherff is Huidexpert, een autoriteit op het gebied van natuurlijke Anti-Aging methoden voor Huid, Haar en Lichaam! Wat begon ruim 20 jaar geleden met enkel huidbehandelingen, is inmiddels ontwikkeld tot haar eigen Inner Health Beauty Concept. Met MOOI Instituut wordt er samengewerkt met de allerbeste ondernemers! De aandacht is daardoor gericht op alle aspecten van een gezonde levensstijl, zodat je het meest optimale resultaat bereikt.
Reactie plaatsen

GRATIS EBOOK: 

DIT VERTELLEN FABRIKANTEN 

JE ECHT NIET


-HET BEST BEWAARDE GEHEIM IN 

ANTI-AGING-

- Waarom je niet alle indianenverhalen moet geloven die je hoort

- Welke 12 ingrediënten je echtmoet vermijden in reinigingsmelk

- Waarom een gezonde levensstijl bijdraagt een een stralende huid

- Wat het verschil is tussen huidverzorging, huidverjonging en anti-aging.

Ebook Trends&Lifestyle
We maken gebruik van cookies