Help met deze 10 tips je huid de winter door!

Help met deze 10 tips je huid de winter door!

Het is winter, buiten is het guur en koud. Binnen steken we lekker de haard aan of zetten we de verwarming net een standje hoger. Heerlijk, maar door de grote temperatuurverschillen en de extreme droge lucht, heeft je huid het moeilijk. Je huid voelt in de winter vaak droog en trekkerig aan. Tijd dus om je huid een beetje te helpen. Help je huid de winter door met onderstaande tips!

Dé 10 tips voor je huid in de winter

  1. Zorg voor een goede luchtvochtigheid in huis. Door het verwarmen van je huis, ontstaat er een relatief laag vochtigheidspercentage. Wist je dat een te lage luchtvochtigheid in huis, zelfs je weerstand kan verlagen? Het plaatsen van een bakje water bij je verwarming is een goedkope oplossing om het luchtvochtigheidspercentage te verhogen. Natuurlijk is het meest effectief een luchtbevochtiger, maar daar zit natuurlijk ook een prijskaartje aan.
  2. Zet je douche of bad niet te heet en douche of badder ook niet te lang! Te heet en te lang douchen en badderen doet je huid geen goed, het spoelt al je huidvetten weg en daardoor droogt je huid uit. Maak ook gebruik van een verzorgende body wash, zoals bijvoorbeeld de Relaxing moisture body wash van Lykkegaard, welke je huid een extra dosis vocht geeft.
  3. Smeer je huid in na iedere wasbeurt, doe dit bij voorkeur als je huid nog vochtig aanvoelt. Vooral in de winter heeft je huid een verzorgende body lotion nodig. Gebruik een voedende vochtinbrengende body lotion, zoals bijvoorbeeld de Balancing Nurture body lotion van Lykkegaard, welke je huid voed en tegelijkertijd het nodige vocht toevoegt.
  4. Verwijder dode huidcellen regelmatig met een milde scrub. Zo kunnen de vochtinbrengende ingrediënten van je body lotion beter in je huid trekken en zo hun werk doen.
  5. Vergeet de huid op handen niet na iedere wasbeurt in te smeren. Want net zoals bij de rest van je lichaam verwijdert wassen huidvetten en droogt iedere wasbeurt de huid uit. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld de Craith Lab Handcell protect SPF 15, deze luxe handcrème stimuleert de natuurlijke balans van je huid en biedt daarnaast ook nog eens effectieve bescherming tegen veroudering en beschadigingen door de zon.
  6. Drink voldoende water op een dag. Je transpireert namelijk ook in de winter. Het is dus van groot belang om voldoende water binnen te krijgen. Om zo ook de vochtbalans in je lichaam op peil te houden. Natuurlijk kun je ook warme thee drinken, om zo voldoende vocht binnen te krijgen.
  7. Let erop dat je tijdens het reinigen van je huid ongeparfumeerde producten gebruikt. En zoals al eerder in deze blog aangegeven, check je verzorgingsproducten op de ingrediënten. Want helaas heeft niet ieder product het beste voor met je huid.
  8. Gebruik ook in de winter een goede zonbescherming. Ijs en water weerkaatsen 20% van de UV stralen en sneeuw weerkaatst maar liefst 80%.
  9. Denk ook aan de verzorging van je lippen. Voorkomen is hierbij beter dan genezen. Gebruik dan ook een lippenbalsem voordat je naar buiten gaat. Zorg er wel voor dat je een lippenbalsem gebruikt zonder paraffine. Paraffine sluit namelijk de huid af, waardoor de vochtbalans wordt verstoord. Gebruik bijvoorbeeld deze lippenbalsem van Loveli. Ben je toch te laat en heb je velletjes aan je lippen, trek deze er dan nooit vanaf!
  10. Mocht je naar buiten gaan als het extreem koud is, zorg dan voor voldoende beschermende kleding. Draag handschoen, een sjaal en een muts, probeer zoveel mogelijk huid te bedekken en zo te beschermen tegen de kou. Verwen je huid na een dag in de kou met een goede verzorgende hydraterende crème of een masker zoals het Craith Lab epi rejuvenation foam mask, welke er in de nacht voor zorgt dat je huid langer actief is en zo kan herstellen van de invloeden van buitenaf. Je huid tijdens de nacht versterken en slapend mooi worden? Wie wil dit nu niet?

 

 

 

 

Over de schrijver
Kitty Scherff is Huidexpert, een autoriteit op het gebied van natuurlijke Anti-Aging methoden voor Huid, Haar en Lichaam! Wat begon ruim 20 jaar geleden met enkel huidbehandelingen, is inmiddels ontwikkeld tot haar eigen Inner Health Beauty Concept. Met MOOI Instituut wordt er samengewerkt met de allerbeste ondernemers! De aandacht is daardoor gericht op alle aspecten van een gezonde levensstijl, zodat je het meest optimale resultaat bereikt.
Reactie plaatsen
We maken gebruik van cookies
arrow_drop_up arrow_drop_down