arrow_drop_up arrow_drop_down
Wil jij ook met een frisse huid de zomer door?
24 juni 2020 

Wil jij ook met een frisse huid de zomer door?

Door de zomerse temperaturen zal je vaker en meer transpireren, je gebruikt de nodige zonnebrand en de airconditioning staat regelmatig aan. Helaas zijn dit niet de optimale omstandigheden om je huid fris en in topconditie te houden. Maar graag deel ik onderstaande tips met je, om met een frisse huid de zomer door te komen!

Tip 1: Hydrateer je huid, drink water

We kunnen het niet vaak genoeg zeggen, maar zorg ervoor dat je voldoende water drinkt. Het is echt heel belangrijk voor je lijf en zeker ook voor je huid. Door transpireren verliezen we een hoop vocht, ook de airconditioning onttrekt vocht aan onze huid, dit vocht moet worden aangevuld. Houd je vochtbalans goed op peil en drink minstens 2 tot 3 liter water per dag. Laat alcohol liever staan tijdens de warme dagen, alcohol heeft namelijk een uitdrogend effect. Kies bij je maaltijden voor lekker veel groente en fris fruit. Hierin zitten de benodigde vitamines en vezels, waardoor het vocht goed kan worden opgenomen door het lichaam. Of maak eens een lekkere frisse smoothie met bevroren fruit, kokoswater en een flinke hand groenten, een echt hydratatie bommetje!

Gebruik voor de juiste vochtbalans in je huid een goede hydraterende crème, deze bevat de juiste ingrediënten die de huid nodig heeft om het vocht goed vast te kunnen houden. Ook kun je de vochtbalans van je huid van binnenuit stimuleren door middel van een bindweefselmassage, welke zorgt voor een betere doorbloeding, waarbij afvalstoffen sneller worden afgevoerd. Je huid komt echt weer tot leven!

Tip 2: Voorkom zonschade

Zonschade aan de huid kan niet alleen huidkanker veroorzaken, maar zorgt ook voor vroegtijdige huidveroudering. Voorkom dus zonschade door je goed in te smeren met de juiste factor en de zon te vermijden op de tijdstippen waarbij de zonkracht het sterkst is. In deze blog geef ik je graag mijn tips voor veilig zonnen! Gebruik ook altijd een goede aftersun met hydraterende ingrediënten.

Tip 3: Zorg voor een goede reiniging

Van transpiratie kun je geen puistjes krijgen, echter kunnen de klachten door zweten wel verergeren. Ook zonbescherming kan zorgen voor een onrustige huid. Zorg dan ook voor een goede reiniging. Ga niet schrobben, maar gebruik een goede maar milde cleanser. Let hierbij wel op de ingrediënten van de je cleanser, helaas heeft namelijk niet ieder verzorgingsproduct het beste voor met je huid.

Let op: kies niet voor een krachtige intensieve reiniging en ga ook niet scrubben om te proberen zo deze onzuiverheden te verwijderen. Je beschadigd hiermee je huidbarrière, waardoor je huid kwetsbaarder wordt voor invloeden vanuit het milieu. Kies er liever voor om dode huidcellen te verwijderen op een milde wijze. Gebruik hiervoor een exfoliant. Regelmatig exfoliëren draagt bij aan een goede vochtbalans van de huid en zorgt voor een verbeterde opname van werkzame stoffen uit je verzorgingsproduct waardoor je huidbarrière gezonder en sterker wordt.

Tip 4: Geef je huid een zuurstofboost!

Geef je huid een oppepper met een zuurstofbehandeling. Ideaal om huidveroudering tegen te gaan en een stralende frisse huid te krijgen. Verbetert de huidvochtigheid en de doorbloeding, activeert de celdeling en versnelt de wondgenezing, optimaliseert de celfuncties en verhoogt de huidelasticiteit en geeft een volle en stralende huid. Echte pure verwennerij voor je huid!

Wil jij ook weten hoe je huid er aan toe is tijdens deze zomermaanden en hoe jij jouw huid de beste verzorging kan geven? Doe een gratis huidscan!

 

Over de schrijver
Kitty Scherff is Huidexpert, een autoriteit op het gebied van natuurlijke Anti-Aging methoden voor Huid, Haar en Lichaam! Wat begon ruim 20 jaar geleden met enkel huidbehandelingen, is inmiddels ontwikkeld tot haar eigen Inner Health Beauty Concept. Met MOOI Instituut wordt er samengewerkt met de allerbeste ondernemers! De aandacht is daardoor gericht op alle aspecten van een gezonde levensstijl, zodat je het meest optimale resultaat bereikt.
Reactie plaatsen

GRATIS EBOOK: 

DIT VERTELLEN FABRIKANTEN 

JE ECHT NIET


-HET BEST BEWAARDE GEHEIM IN 

ANTI-AGING-

- Waarom je niet alle indianenverhalen moet geloven die je hoort

- Welke 12 ingrediënten je echtmoet vermijden in reinigingsmelk

- Waarom een gezonde levensstijl bijdraagt een een stralende huid

- Wat het verschil is tussen huidverzorging, huidverjonging en anti-aging.

Ebook Trends&Lifestyle
We maken gebruik van cookies