Een goede reiniging is een hele belangrijke stap in huidverzorging!

Een goede reiniging is een hele belangrijke stap in huidverzorging!

Het dagelijks reinigen van de huid is één van de belangrijkste stappen in huidverzorging. Helaas wordt deze stap vaak onderschat. Als je je huid namelijk niet goed reinigt, kun je je huid niet goed verzorgen en de conditie van je huid dus ook niet verbeteren. Ook als je geen make up draagt! Reinig jij je huid iedere dag? Weet je welke reinigingsmiddelen je hiervoor moet gebruiken? En welke stappen je moet volgen? Wij leggen het graag aan je uit!

Waarom is het dagelijks reinigen van de huid zo belangrijk?

Ook al leef je in een schone omgeving en draag je geen make up, dan is het nog steeds belangrijk om je huid goed te reinigen. Dagelijks komt je huid in aanraking met stoffen van buitenaf welke je huid vervuilen, denk aan uitlaatgassen, fijnstof en andere stoffen welke zich hechten aan de huid.  Daarbij produceert de huid zelf ook afvalstoffen en huidvetten.

Het is dus belangrijk om dagelijks de huid te reinigen en te ontdoen van al deze schadelijke stoffen welke onzuiverheden kunnen veroorzaken. Daarnaast neemt een goed gereinigde huid, beter de werkstoffen op die in je crème zitten. Want deze werkzame stoffen kunnen niet door een vuile laag, als deze op jouw huid ligt, doordringen.

Welke reinigingsmiddelen moet je gebruiken?

Helaas hebben niet alle reinigingsmiddelen het beste voor met je huid. Er zijn namelijk reinigingsmiddelen welke ingrediënten bevatten welke niet goed zijn voor je huid. In deze blog kun je lezen welke ingrediënten dat zijn en welke je producten je dus beter in het schap kunt laten staan. Ze kunnen namelijk de huid uitdrogen, huidirritatie veroorzaken en huidproblemen zoals bijvoorbeeld acne en rosacea verergeren.

Zelf zijn wij fan van de reinigingsproducten van Craith LAB. Een nieuw betaalbaar merk met overtreffende resultaten, welke de huidbarrière versterkt. Zo kun je met weinig producten de mooiste resultaten behalen. Daar houden wij van! Wij laten je uiteraard graag kennis maken met de producten van CRAITH LAB.

Hoe kun je het beste jouw huid reinigen?

Het is belangrijk om de huid twee keer per dag te reinigen met een reinigingsmiddel, zoals bijvoorbeeld een foam, reinigingsgel of reinigingsmelk. Zorg altijd voor schone handen. Verdeel met je handen het reinigingsmiddel, masserend over het gezicht, zonder water. Vervolgens voeg je water toe en masseer je het middel nogmaals goed in. Daarna spoel je het reinigingsmiddel goed af met lauw water. Hierna kun je een verzorgende lotion of tonic over het gezicht sprayen. Breng daarna de verzorgende producten aan.

Hoe vaak per dag reinig je je huid?

Wij raden aan om je huid 2 keer per dag te reinigen in de ochtend en in de avond.

Omdat je huid tijdens de nacht afvalstoffen en vet uitscheidt is het raadzaam om in de ochtend je huid te reinigen met een reinigingsmiddel. Met water kun je deze afvalstoffen en vet er namelijk niet afwassen. Daarna breng je een verzorgingsproduct aan welke je huid beschermt tegen de invloeden van buitenaf.

In de avond is het belangrijk om je huid te reinigen om al het vuil wat er aan je huid is gehecht gedurende de dag te verwijderen. Breng hierna het verzorgingsproduct aan, welke de huid in de nacht op kan nemen, zodat je huid kan herstellen. Tussen 23.00 en 03.00 uur is je huid het meest actief en zal de meeste werkzame werkstoffen opnemen uit het verzorgingsproduct.

De beste reinigingsroutine voor jouw huid

Ben jij benieuwd wat de beste reinigingsroutine is voor jouw huid en welke producten het beste aansluiten bij de behoefte van jouw huid? Schrijf je hier in voor onze gratis huidscan, hiermee analyseren wij je huid en kunnen wij je precies vertellen hoe jij je huid van top tot teen kunt verbeteren.

Over de schrijver
Kitty Scherff is Huidexpert, een autoriteit op het gebied van natuurlijke Anti-Aging methoden voor Huid, Haar en Lichaam! Wat begon ruim 20 jaar geleden met enkel huidbehandelingen, is inmiddels ontwikkeld tot haar eigen Inner Health Beauty Concept. Met MOOI Instituut wordt er samengewerkt met de allerbeste ondernemers! De aandacht is daardoor gericht op alle aspecten van een gezonde levensstijl, zodat je het meest optimale resultaat bereikt.
Reactie plaatsen
arrow_drop_up arrow_drop_down