arrow_drop_up arrow_drop_down
Deze 6 dingen moet je nooit doen als je je gezicht gaat scrubben
6 maart 2021 

Deze 6 dingen moet je nooit doen als je je gezicht gaat scrubben

Heb je last van een doffe huid met oneffenheden? Kijk dan eens goed naar je beautyroutine; scrub je wel regelmatig je huid? Het scrubben van je gezicht zorgt ervoor dat je dode huidcellen verwijderd, waardoor nieuwe huidcellen boven komen. Het zorgt er tevens voor dat de talgkliertjes in je gezicht minder snel verstopt raken, hallo stralende en glanzende huid! Scrubben is dus een essentiële stap in je gezichtsverzorging. Let echter wel op, deze 6 dingen moet je nooit doen als je je gezicht gaat scrubben.

Ga niet schrobben

Scrubben betekent niet schrobben! Je gezichtshuid is namelijk erg kwetsbaar en door te schrobben haal je de bovenste laag dode huidcellen welleswaar weg, maar je beschadigt hiermee ook de laag eronder. Je irriteert je huid hier dus meer mee, dan dat je hem verzorgt. Te hard boenen is dus helemaal niet goed!

Gebruik niet een te grove korrel

Het verwijderen van dode huidcellen van je gezicht is een delicate kwestie! Dus ga niet schrobben en gebruik ook niet een te grove korrel, want ook hiermee kun je de onderliggende laag beschadigen, met zelfs ontstekingen als gevolg.
Zorg dus dat je een product hebt wat geschikt is het voor het gezicht en welke bij je huid past, zoals bijvoorbeeld deze gezichtsscrub van Lykkegaard. Deze gezichtsscrub verwijderd door de fijne korrelstructuur de oude huidcellen en hydrateert en voedt daarbij direct je huid. Zo zorgt deze scrub ervoor dat je huid lekker zacht wordt, een mooie glans krijgt en gezonder oogt.

Niet te vaak

Na het scrubben ziet je huid er stralend uit en voelt hij glad aan, maar toch is  het niet de bedoeling om iedere dag je huid te scrubben. Het laagje dode huidcellen wat je verwijderd met scrubben, is ook een bescherming, een soort pantser. Hoe vaker je scrubt, hoe moeilijker het voor je huid wordt om de beschermende huidbarrière in tact te houden. Een scrub werkt pas effectief als je huid de tijd krijgt om tussendoor zijn balans te herstellen. Mijn advies is om je huid één keer per week te scrubben.

Scrub niet op puistjes

Puistjes in het gezicht komen door een ontsteking in een talgklier die teveel talg produceert. Zorg ervoor dat je deze kleine ontstekingen niet verder beschadigt. Open je de wondjes dan kun je makkelijk de bacteriën uit die ontstekingen verdelen over de rest van je gezicht welke weer nieuwe puistjes kunnen veroorzaken. Je huid gaat meer talg aanmaken, met meer puistjes als gevolg.

Niet op een droge huid

Zorg er altijd voor dat je huid volledig is gereinigd voordat je begint met scrubben, zorg daarbij ook voor schone handen. Breng de scrub altijd aan op een natte huid met zachte cirkelvormige bewegingen, zo kun je het product goed en op een milde wijze verdelen. Bij een droge huid heb je kans dat je toch weer te hard gaat scrubben.

Let op bij een gevoelige huid

Bijna ieder type huid kun je scrubben, maar een gevoelige en droge huid met irritaties, wondjes, eczeem of welke is verbrand kun je beter met rust laten. Je zult deze huid met scrubben teveel beschadigen.

Breng de juiste voeding aan

Na het scrubben breng je een voedend masker of voedende dag- of nachtcrème aan. Na het scrubben kunnen de werkzame stoffen uit het masker of crème beter worden opgenomen door je huid.

Wees dus lief voor je huid, gebruik de juiste producten, ga niet te hard te werk en verzorg je huid na het scrubben goed. Je krijgt er een stralende, egale huid voor terug!

Heb je nog vragen of scrubben en welk product voor jouw gezicht geschikt is? Stuur ons een mail, onze beautyspecialistes helpen je graag!

Over de schrijver
Kitty Scherff is Huidexpert, een autoriteit op het gebied van natuurlijke Anti-Aging methoden voor Huid, Haar en Lichaam! Wat begon ruim 20 jaar geleden met enkel huidbehandelingen, is inmiddels ontwikkeld tot haar eigen Inner Health Beauty Concept. Met MOOI Instituut wordt er samengewerkt met de allerbeste ondernemers! De aandacht is daardoor gericht op alle aspecten van een gezonde levensstijl, zodat je het meest optimale resultaat bereikt.
Reactie plaatsen

GRATIS EBOOK: 

DIT VERTELLEN FABRIKANTEN 

JE ECHT NIET


-HET BEST BEWAARDE GEHEIM IN 

ANTI-AGING-

- Waarom je niet alle indianenverhalen moet geloven die je hoort

- Welke 12 ingrediënten je echtmoet vermijden in reinigingsmelk

- Waarom een gezonde levensstijl bijdraagt een een stralende huid

- Wat het verschil is tussen huidverzorging, huidverjonging en anti-aging.

Ebook Trends&Lifestyle
We maken gebruik van cookies