haaruitval

6 tips om je haaruitval te stoppen

en het weer gezond en sterk te laten groeien

TOP 4

ANTI-AGING INSTITUTEN BINNEN DE BENELUX

20 + JAAR

ERVARING MET DE BEHANDELINGEN DIE WE AANBIEDEN

1000 +

Wij verzorgen meer dan 1000 behandelingen per jaar

‘Pam, je haar danst!’ We kennen allemaal de commercial waarin een goede shampoobeurt het waanzinnige verschil maakt. Helaas is het niet altijd zo simpel. Stress, hormonale disbalans of een verkeerd voedingspatroon kunnen zorgen voor dunner wordend en slap uitziend haar. En wat je ook probeert, niets geeft je die dansende lokken zoals Pam.


Graag delen wij 6 tips om overmatig haaruitval tegen te gaan en hoe je ervoor kan zorgen dat de verloren haren zo snel en gezond mogelijk weer aangroeien.


Haaruitval is normaal

Voordat we verder gaan met onze tips om haaruitval tegen te gaan willen we graag nog wel even stilstaan bij het feit dat het normaal is om zo’n 150 dagen per dag te verliezen en het dubbele aantal na het wassen van het haar. Dit is een natuurlijk proces. Daarnaast hebben we meer haaruitval in de lente en herfst. Op de plek waar een haar uitvalt, groeit binnen een half jaar alweer een nieuwe haar.

TIP 1: GEZONDE VOEDING

Om overmatig haaruitval tegen te gaan is het van belang om te kijken naar je voeding. Slechte voeding heeft namelijk grote invloed op de inname van de hoognodige vitamines en mineralen. Zorg er daarom voor dat je voldoende groente en fruit eet en varieer hierin zoveel mogelijk. Ook eiwit speelt een belangrijke rol bij de opbouw van nieuw haar.
Om tekorten op te vullen kun je ook gebruik maken van voedingssupplementen. Deze effectieve voedingssupplementen tegen haaruitval zullen de vitaminehoeveelheid op de juiste manier verhogen en opname daarvan bevorderen, zodat de hoofdhuid weer gezond wordt en de haargroei op gang komt. De haarzakjes worden zo gevoed met de juiste vitamines.

haarproblemen

Top 6 meest belangrijke vitamine en mineralen om haaruitval tegen te gaan en haargroei te stimuleren zijn:  

 • Vitamine B8 (Biotine): Vitamine B8 is de belangrijkste vitamine om haaruitval tegen te gaan. Het levert een bijdrage aan de productie van Keratine. Keratine zorgt voor een gezonde groei van haar, nagels en een gezonde huid.

 • Vitamine B11 (Foliumzuur): Vitamine B11 ondersteunt de groei van weefsel in het lichaam en daarbij ook de groei van het haar. Tevens speelt vitamine B11 een cruciale rol bij de bescherming van het DNA in ons lichaam en voor de celdeling. Daarnaast zorgt vitamine B11 ook voor de bevordering van de bloedcirculatie, waardoor de juiste voedingsstoffen bij de haarvaatjes komen.

 • Vitamine D: Vitamine D regelt ons immuunsysteem en de celgroei. Hierbij stimuleert het de werking van de haarvaatjes. 

 • Zink: Een tekort aan zink geeft een slechte opbouw van alle lichaamsweefsel, dus ook van het haar. Tevens zorgt een tekort aan zink dat de vorming van keratine verminderd, welke juist zo belangrijk is voor de groei van het haar. 

 • IJzer: IJzer zorgt voor de transport van zuurstof door het lichaam. Een tekort aan ijzer kan broos haar en haarverlies veroorzaken.

 • Vitamine A: Vitamine A stimuleert de productie van talg. Talg biedt de huid bescherming tegen uitdroging.

TIP 2: VOORKOM STRESS

Stress is één van de hoofdoorzaken van haarverlies. Stress verstoord namelijk de hormoonbalans. Door de verstoorde hormoonbalans verhard het weefsel om de haarwortel, waardoor de benodigde vitamine en mineralen niet meer goed bij de haarwortel kunnen komen. De haar verzwakt en laat uiteindelijk los.
 Zorg er dus voor dat je stressniveau daalt, probeer op tijd rust te nemen, beweeg voldoende, eet gezond en neem de controle over je gedachten.

TIP 3: GEBRUIK een NATUURLIJKE SHAMPOO

Synthetische shampoo’s zitten vol met agressieve stoffen welke de natuurlijke beschermlaag van je hoofdhuid aantasten. Ook zijn er vaak siliconen en minerale oliën aan de shampoo toegevoegd welke ervoor zorgen dat de talgproductie wordt verstoord.


Een detoxbehandeling voor het haar zorgt ervoor dat de hoofdhuid en het haar diepgaand gereinigd worden. Gebruik hierna alleen nog maar haarverzorgingsproducten welke 100% natuurlijk en mild voor de hoofdhuid zijn.

TIP 4: BEWEGING

Beweging is goed voor de doorbloeding. De doorbloeding zorgt ervoor dat de benodigde vitamine en mineralen naar de haarzakjes en haarwortel worden gebracht en afvalstoffen goed worden afgevoerd. Daarnaast zorgt voldoende beweging ook voor een vermindering van stress.

TIP 5: ZORG VOOR EEN GOEDE DOORBLOEDING

Naast bewegen werkt een haargroeistimulerende massage ook goed bij het bevorderen van de doorbloeding. Een goede doorbloeding ervoor zorgt dat de voedingsstoffen daar terecht komen waar ze nodig zijn en dat afvalstoffen goed worden afgevoerd.

TIP 6: STOP MET ROKEN

Roken zorgt voor vernauwing in de bloedvaten, hierdoor is de doorbloeding minder.

Heb je jammer genoeg al dermate veel haarverlies geleden 

en wil je hier graag een oplossing voor?

Wij kunnen je helpen!


We hebben speciaal een pakket samengesteld, waarmee we de oorzaak van het haarverlies aan kunnen pakken en de schade kunnen herstellen.  


Dit pakket bestaat uit:

 • Een warm ontvangst met koffie/ thee en een heerlijke gezonde lekkernij en natuurlijk bespreken we de wensen waarbij wij kunnen helpen.
 • Een uitgebreide hormoonanalyse t.w.v. € 139,-
 • 10 voller haar Mesotherapie behandelingen (4x wekelijks, 4x om de week en de laatste 2 om de maand)
 • Haarverzorgingsproducten zoals een shampoo en conditioner afgestemd op het hoofd/haarprobleem
 • Haarserum om de haargroei te stimuleren t.w.v. € 82,-
 • Kitty's 10 gouden leefstijltips


De kosten voor dit volledige pakket bedragen € 1.690,-


Kies jij vandaag nog voor een mooie volle gezonde haardos? Klik dan op onderstaande button en we plannen snel een afspraak met je in.

JA MAAR, WIE ZIJN JULLIE EIGENLIJK?

Goeie vraag. Wij dat zijn Lindy, Maaike, Romy en ik = Kitty, de eigenaar van dit fantastische team!


We hebben ieder ons eigen specialisme, van anti-aging, huidverbetering en lichaamsverbetering tot een vollere haardos, definitief ontharen en permanente make-up. Ondanks onze verschillen hebben we één grote gemeenschappelijke deler: we zijn allemaal hartstikke gek van ons vak. Jouw schoonheid is echt voor ieder van ons een bloedserieuze zaak. Wat trouwens niet betekent dat we niet in zijn voor een lolletje of een kletspraatje. Integendeel.


Een bezoek aan onze salon is uiteindelijk een cadeau aan jezelf en we willen dolgraag dat je daar volop van geniet. Geen getrut, maar ook zeker geen gehaast, zodat je die glimlach die je hier vanzelf op je gezicht krijgt ook lekker mee naar huis kunt nemen.

Kom je er niet helemaal uit?

BEL OF MAIL ONS DAN GEWOON! WIJ DENKEN GRAAG MET JE MEE.