Snel last van vet haar? Dit kun je er aan doen!

Snel last van vet haar? Dit kun je er aan doen!

Sommigen hebben er hun hele leven al last van, anderen hebben het ineens. Vet haar. Niet iets waar je op zit te wachten. Ben je het beu dat je haar snel vet is? Of dat je last hebt van roos en haaruitval? Dan is het tijd om de oorzaak aan te pakken!

Hoe ontstaat vet haar

Over ons gehele lichaam bevinden zich haren, bij ieder haar en haarwortel bevindt zich een talgklier. Deze klieren produceren talg, welke de huid gezond houden en beschermen tegen bacteriën en infecties. De aanmaak van talg is dus een natuurlijk proces om het gehele lichaam gezond te houden. Echter beginnen soms de talgklieren meer talg te produceren dan normaal. Hierdoor ontstaat een vette hoofdhuid en dus vet haar. Het kan zelfs leiden tot vette roos waarbij de talg de haarwortels verstopt, hierdoor wordt het haar steeds dunner en begint het uit te vallen.

Oorzaken vet haar

Er zijn diverse oorzaken waardoor de hoofdhuid meer talg gaat produceren:

  • Hormonale wisselingen zoals tijdens een menstruatie, zwangerschap, de pubertijd of de overgang
  • Stress
  • Slecht voedingspatroon
  • Gebruik verkeerde haarproducten
  • Hoge temperatuur

Zoals je kunt zien kun je vaak wat aan de oorzaken van vet haar veranderen, maar helaas ook niet altijd. Zoals tijdens hormonale wisselingen bijvoorbeeld, dan zijn hormonen de oorzaak van het probleem. Natuurlijk kun je met het gebruik van de juiste haarproducten vet haar wel reduceren.

Dit kun je doen!

Gebruik de juiste haarproducten!

Allereerst is het aanschaffen van een goede shampoo belangrijk om vet haar tegen te gaan en te behandelen. Vaak heb je bij vet haar ook last van roos. Gebruik een zuivere shampoo zonder toxische ingrediënten, zodat de natuurlijke beschermlaag van je hoofdhuid niet wordt aangetast. Let er ook op dat er geen siliconen en minerale oliën zijn toegevoegd, deze verstoren namelijk de talgproductie. In deze blog vertel ik meer over welke producten goed zijn voor je haar.

Ga je haar niet iedere dag wassen, maar bijvoorbeeld om de drie dagen. Wanneer je je haar vaak wast, verwijder je de natuurlijke vetten (zoals talg) van je hoofdhuid. Hierdoor wil je hoofdhuid weer meer talg aanmaken. Je raadt het al: dit maakt je haar weet vettig, waardoor jij wéér je haar wil wassen. Zo kom je dus in een vicieuze cirkel terecht.

Let op je voedingspatroon

Je voedingspatroon speelt een grote rol bij de conditie van je haar. Met het eten van de juiste voeding kun je niet alleen je huid maar ook je haar goed verzorgen. Zorg voor balans in je voedingspatroon met voldoende groenten, fruit en granen.

Zorg er ook voor dat je voldoende water drinkt. Als je hoofdhuid voldoende gehydrateerd is, hoeven je talgklieren ook geen overuren te draaien om meer talg te produceren vanwege een te droge hoofdhuid.

Probeer stress te reduceren

Langdurige stress is niet alleen slecht voor je lichaam, maar het is ook slecht voor je afweersysteem, je huid en ook je haar kan uit gaan vallen door stress…het is dus zaak om stress te vermijden. In deze blog deel ik mijn 5 tips om jouw stressniveau te verlagen.

Wil je weten waar je moet beginnen om je haar weer te laten stralen? Maak dan hier een afspraak voor een gratis adviesgesprek of stuur een mail, wij adviseren je graag!

Over de schrijver
Kitty Scherff is Huidexpert, een autoriteit op het gebied van natuurlijke Anti-Aging methoden voor Huid, Haar en Lichaam! Wat begon ruim 20 jaar geleden met enkel huidbehandelingen, is inmiddels ontwikkeld tot haar eigen Inner Health Beauty Concept. Met MOOI Instituut wordt er samengewerkt met de allerbeste ondernemers! De aandacht is daardoor gericht op alle aspecten van een gezonde levensstijl, zodat je het meest optimale resultaat bereikt.
Reactie plaatsen
We maken gebruik van cookies
arrow_drop_up arrow_drop_down