Waarom je voor een goede gezondheid, een mooie huid en volle haardos, bloedend tandvlees moet aanpakken!

Waarom je voor een goede gezondheid, een mooie huid en volle haardos, bloedend tandvlees moet aanpakken!

Wat heeft dit allemaal met elkaar te maken kun je misschien denken?

Nou, alles!

 

Je neus en je mond; ik noem ze ook wel de voordeur van je immuunsysteem!

Hier houd je o.a. lichaamsvreemde stoffen, dus stoffen die niet in je lichaam thuis horen, zoals virussen, schimmels en bacteriën tegen. Daarom is het zo belangrijk om door je neus te ademen en je mondflora goed te onderhouden. Daarbij raad ik je tevens aan om niet de hele dag met je handen aan je gezicht, neus en ogen etc. te zitten.

 

Als je daarbij ook snel last hebt van bloedend tandvlees is de voordeur voor indringers wagenwijd open. Dit heet ook wel: een lekkende mond (leaky mouth). Dit is net zo schadelijk als een lekkende darm (leaky gut).

 

Weet: bloedend tandvlees is écht niet zo onschuldig. 

 

Misschien voel je er weinig van, maar weet dat je mond de poort naar je gezondheid is! Het is daarom belangrijk om bloedend tandvlees te voorkomen en serieus te behandelen.

Bloedend tandvlees is het gevolg van beschadiging aan het mondslijmvlies. Als het mondslijmvlies beschadigd is kan het de barrière functie niet goed uitoefenen. Het is dan niet meer in staat ongewenste stoffen, gifstoffen, virussen of bacteriën buiten het lichaam te houden. En dat betekent; foute boel!

 

Als gevolg word je immuunsysteem geactiveerd en ontstaat er een ontstekingsreactie. Deze ontsteking kan op verschillende plaatsen in je lichaam gestimuleerd worden. Door dagelijks bloedend tandvlees, kunnen chronische ontstekingen ontstaan. Dat wil je voorkomen. Maar dan wil je eerst weten wat de oorzaak is en hoe je die aan kan pakken.

 

Om je mondflora en je tandvlees te boosten heb ik uiteraard weer wat tips verzameld voor jullie!

 

 • Rook niet, drink weinig alcohol en let op met te veel eetmomenten (ik hou het zelf altijd op 3 en op sportdagen soms 4 eetmomenten). Hoe vaker je eet hoe meer je je mondflora belast. Elke keer dat je eet verandert de PH waarde van je mondflora. Zelfs het eten van een kauwgompje is een eetmoment die je mondflora beïnvloed.
 • Schraap met een roestvrijstalen tongschraper je tong om alle afvalstoffen te verwijderen die je tijdens je slaap hebt verzameld. Spoel ook gelijk je mond en drink daarna pas water. 
 • Haal die 7/8 uur slaap per nacht en let op met stress. Klik hier al je mijn ontspan tips te downloaden. Deze staan vol met mijn anti-stress tips.  
 • Poets dagelijks minimaal 2x je tanden met bijvoorbeeld onze manuka tandpasta (zonder rotzooi). Zo ga je slijmvlies beschadigingen tegen. Gebruik dus geen agressieve mondspoeling of tandpasta met fluoride en veel schuurmiddel (je herkent het aan een mond vol schuim ook en een nare rare nasmaak). Overige mondwaters die je bij de drogist kunt komen bevatten veel alcohol en agressieve bestanddelen die juist je mondflora aantasten.
 • Vermijd voeding met een hoog gehalte aan cellulaire koolhydraten (suiker, frisdrank, vruchtensappen). Ook aardappelproducten, zoals patat en chips. Natuurlijk bedoel ik hiermee niet de gekookte aardappelen. De juiste voeding en dranken zorgen voor de juiste micro-organismen balans in je mond > goed werkend immuunsysteem in je mond. Terwijl de verkeerde voeding de groei van ongunstige micro-organismen stimuleert.
 • Flos voor een betere mondhygiëne en gebruik elke dag houten tandenstokers (hout doodt de bacteriën). Zo houd je het contactpunt tussen je tanden en kiezen beter schoon. 
 • Bezoek regelmatig een mondhygiënist voor een goede gebitsreiniging op de plaatsten waar jezelf niet goed bijkomt. Tandplak verhoogt het risico op tandvleesontstekingen. En ga het liefst naar een biologische tandarts of een holistische tandarts. Daar werken ze vaak met Ozon in plaats van allerlei chemische rotzooi qua verdovingen en antibiotica.
 • Biologische groene thee drinken - iedere slok een tijdje in je mond houden (en/of groene thee extract als supplement (zuigtablet) gebruiken). Super voor je mondflora! (Ontvang je cadeau bij aanschaf van het lekke mond pakket)
 • Blijf je last houden van aften en bloedend tandvlees? Probeer dan orale probiotica. 
 • Hoge inname van omega 3-vetzuren EPA en DHA uit vette vis, schaal en schelpdieren of een omega 3 supplement zoals algen of visolie.
 • Lactoferinne supplement - lactoferrine tijdje in je mond houden.  

 

Kortom:

Als je bloedend tandvlees hebt, dan is je mondbarrière lek. Ongewenste stoffen, zoals bacteriën komen in je bloedbaan en stimuleren ontstekingen. Dit kan tot allerlei klachten leiden, waaronder vermoeidheid, versnelde (huid)veroudering, haaruitval, hersenproblemen, gewrichtsontstekingen, darmproblemen, slaap- en gewichtsproblemen en een verstoorde bloedsuikerregulatie. Daarom is het belangrijk bloedend tandvlees serieus te nemen en goed te (laten) behandelen.

 

Hoe wij je kunnen helpen bij klachtenvermindering?

Onze focus ligt op het herstellen van de barrières. Dit leidt tot een vermindering van ontstekingen chronische klachten. Daarnaast wordt er aandacht besteed aan de rol van mogelijke voedingstekorten en de oplossing hiervan. Boek hier een consult.  

 

 

Dat was 'm! Dankjewel voor je aandacht en ik hoop dat je een mooie en energieke dag vol plezier, een goede weerstand, veel liefde en heerlijke wandelingen voor een frisse toet!

 

Veel liefs en een dikke knuffel!

Team MOOI

 

P.S. ik heb al heel veel mooie reviews van jullie mogen ontvangen via Google en mijn website  

 

Mijn wens is 100 vijf-sterren reviews op Google. Mijn dank is groot als je een review achterlaat. Maandelijks verloten we onder de mensen die een review hebben achter gelaten een mooi cadeau.

 

Over de schrijver
Kitty Scherff is Huidexpert, een autoriteit op het gebied van natuurlijke Anti-Aging methoden voor Huid, Haar en Lichaam! Wat begon ruim 20 jaar geleden met enkel huidbehandelingen, is inmiddels ontwikkeld tot haar eigen Inner Health Beauty Concept. Met MOOI Instituut wordt er samengewerkt met de allerbeste ondernemers! De aandacht is daardoor gericht op alle aspecten van een gezonde levensstijl, zodat je het meest optimale resultaat bereikt.
Reactie plaatsen
arrow_drop_up arrow_drop_down