6 Tips om haaruitval tegen te gaan

Een volle bos met haar en glanzende soepel vallende lokken langs je gezicht. Een natuurlijk sieraad en zo de wens van iedere vrouw en man. Maar helaas kun je door diverse factoren ook last hebben van overmatig haaruitval. Graag delen wij 6 tips om overmatig haaruitval tegen te gaan en hoe je ervoor kan zorgen dat de verloren haren zo snel en gezond mogelijk weer aangroeien.

Haaruitval is normaal

Voordat we verder gaan met onze tips om haaruitval tegen te gaan willen we graag nog wel even stilstaan bij het feit dat het normaal is om zo’n 150 dagen per dag te verliezen en het dubbele aantal na het wassen van het haar. Dit is een natuurlijk proces. Daarnaast hebben we meer haaruitval in de lente en herfst. Op de plek waar een haar uitvalt, groeit binnen een half jaar alweer een nieuwe haar.

Tip 1: Gezonde voeding

Om overmatig haaruitval tegen te gaan is het van belang om te kijken naar je voeding. Slechte voeding heeft namelijk grote invloed op de inname van de hoognodige vitamines en mineralen. Zorg er daarom voor dat je voldoende groente en fruit eet en varieer hierin zoveel mogelijk. Ook eiwit speelt een belangrijke rol bij de opbouw van nieuw haar.
Om tekorten op te vullen kun je ook gebruik maken van voedingssupplementen. Deze effectieve voedingssupplementen tegen haaruitval zullen de vitaminehoeveelheid op de juiste manier verhogen en opname daarvan bevorderen, zodat de hoofdhuid weer gezond wordt en de haargroei op gang komt. De haarzakjes worden zo gevoed met de juiste vitamines.

Tip 2: Voorkom stress

Stress is één van de hoofdoorzaken van haarverlies. Stress verstoord namelijk de hormoonbalans. Door de verstoorde hormoonbalans verhard het weefsel om de haarwortel, waardoor de benodigde vitamine en mineralen niet meer goed bij de haarwortel kunnen komen. De haar verzwakt en laat uiteindelijk los.
Zorg er dus voor dat je stressniveau daalt, probeer op tijd rust te nemen, beweeg voldoende, eet gezond en neem de controle over je gedachten.

Tip 3: Beweging

Beweging is goed voor de doorbloeding. De doorbloeding zorgt ervoor dat de benodigde vitamine en mineralen naar de haarzakjes en haarwortel worden gebracht en afvalstoffen goed worden afgevoerd. Daarnaast zorgt voldoende beweging ook voor een vermindering van stress.

Tip 4: Gebruik natuurlijke shampoo

Synthetische shampoo’s zitten vol met agressieve stoffen welke de natuurlijke beschermlaag van je hoofdhuid aantasten. Ook zijn er vaak siliconen en minerale oliën aan de shampoo toegevoegd welke ervoor zorgen dat de talgproductie wordt verstoord.
Neem een detoxbehandeling voor het haar zodat de hoofdhuid en het haar diepgaand worden gereinigd en gebruik hierna alleen nog maar haarverzorgingsproducten welke 100% natuurlijk en mild voor de hoofdhuid zijn.

Tip 5: Zorg voor een goede doorbloeding

Naast bewegen werkt een haargroeistimulerende massage ook goed bij het bevorderen van de doorbloeding. Een goede doorbloeding ervoor zorgt dat de voedingsstoffen daar terecht komen waar ze nodig zijn en dat afvalstoffen goed worden afgevoerd.

Tip 6: Stop met roken

Roken zorgt voor vernauwing in de bloedvaten, hierdoor is de doorbloeding minder.

Heb je jammer genoeg al dermate veel haarverlies geleden? Dan kunnen we door middel van Mesotherapie voor het haar het tekort aan bouwstoffen rechtstreeks in het haarzakje aanvullen en de bloedcirculatie stimuleren.

 

MET DEZE TIPS KOMT DE NATUURLIJKE HAARGROEI OP GANG WAARDOOR JIJ WEER DIE GEWENSTE VOLLE HAARDOS KRIJGT!

 

Over de schrijver
Kitty Scherff is Huidexpert, een autoriteit op het gebied van natuurlijke Anti-Aging methoden voor Huid, Haar en Lichaam! Wat begon ruim 20 jaar geleden met enkel huidbehandelingen, is inmiddels ontwikkeld tot haar eigen Inner Health Beauty Concept. Met MOOI Instituut wordt er samengewerkt met de allerbeste ondernemers! De aandacht is daardoor gericht op alle aspecten van een gezonde levensstijl, zodat je het meest optimale resultaat bereikt.
Reactie plaatsen
arrow_drop_up arrow_drop_down