arrow_drop_up arrow_drop_down
Rimpels opvullen met botox en fillers? Het kan anders!
14 april 2021 

Rimpels opvullen met botox en fillers? Het kan anders!

Onze drukke en stressvolle levens laten hun sporen na, maar we willen natuurlijk graag allemaal ouder worden zonder rimpels, wallen en een alsmaar slapper en doffer wordende huid. Vaak denken we dan al snel aan botox, fillers of een chirurgische ingreep. We leven namelijk in een tijd waarin het nemen van botox en fillers de gewoonste zaak van de wereld is geworden. Toch zien wij dat anders. Je kunt je huid ook op een natuurlijke manier een waanzinnige boost geven!

Wat zijn fillers en botox eigenlijk?

Een filler, het woord zegt het eigenlijk al, fillers zijn een vulmiddel. Het vulmiddel is gemaakt van hyaluronzuur en ze geven volume. Fillers kunnen worden ingezet voor het geven van volume in bijvoorbeeld de lippen of om de contouren van het gezicht te verbeteren, botox wordt vaker ingezet bij beginnende fijne lijntjes.

Botox is een natuurlijk eiwit, dat wordt geproduceerd door een bacterie. Doordat botox in de spiertjes wordt gespoten en het op de zenuwuiteinde gaat zitten, kunnen de spiertjes niet meer functioneren. Ze ontspannen (of beter gezegd verlammen) de spiertjes tijdelijk, waardoor de fijne lijntjes als sneeuw voor de zon zijn verdwenen.

Wat zijn de nadelen van botox en fillers?

Het is tijdelijk

Misschien denk je wel, top… het is een snelle ingreep en het geeft dus snel resultaat! Maar dit resultaat is tijdelijk en zeker niet voor altijd. Afhankelijk van de sterkte van je spieren moet je om de 3 á 4 maanden terug voor een nieuwe botoxbehandeling. Fillers zijn ongeveer 9 á 11 maanden werkzaam.

Er ontstaan rimpels op andere plekken

Daarnaast kunnen er rimpels op andere plekken ontstaan. Doordat het ene spiertje verslapt, kan het andere spiertje juist nog meer wegzakken. Bijvoorbeeld als je ervoor kiest om je kraaienpootjes te laten behandelen met botox, kunnen er op juist rimpels ontstaan boven of onder het behandelde gedeelte.

Er kunnen missers gemaakt worden

Het inbrengen van fillers en botox is mensenwerk en mensen kunnen helaas foutjes maken. Het is namelijk van groot belang dat het middel zeer exact gedoseerd ingespoten wordt op precies de juiste plek. Wordt er teveel ingespoten of mist de arts net het bedoelde spiertje, dan kan er een ongewenst effect ontstaan. Gelukkig zijn deze missers niet blijvend, want wanneer de botox of filler is uitgewerkt, zal het ongewenste effect verdwijnen. Echter is de filler of botox ook niet binnen een paar dagen uitgewerkt en zit je er dus langere tijd aan vast.

De conditie van je huid gaat achteruit

Je huid is je grootste orgaan en beschermt ons lichaam tegen invloeden van buitenaf. Als je huid door de injecties van de botox en fillers geen goede doorbloeding heeft, is er geen goede toevoer van voedingsstoffen en geen goede afvoer van afvalstoffen. Je kunt dus heel goed voor je huid zorgen door goed en gezond te eten, goed te slapen, stress te vermijden en je huid goed te verzorgen met de juiste producten, maar de conditie van je huid zal toch snel achteruit gaan! Je huid veroudert sneller en waarom heb je ook al weer die botox en fillers gebruikt?! Precies, om er jonger uit te zien!

Maar wat dan wel te doen?

Start vandaag nog met gezonde voeding, elimineer suiker, stressreductie, goed slapen en het gebruik van de juist cosmetica en verzorgings- en reinigingsproducten. Hoe? Dat leg ik je graag uit in de bijbehorende blogberichten.

Daarnaast hebben wij gelukkig voldoende kennis in huis om op een natuurlijke wijze huidveroudering te vertragen en tegen te gaan. Maar wat voor de een perfect werkt, hoeft niet het wondermiddel voor de ander te zijn. Ook het hebben en te houden van een mooie stralende huid is maatwerk. Om te weten welke behandeling of product het beste bij jou passen kun je gratis een beauty intake met bijbehorend advies bij ons aanvragen.

 

 

 

 

Over de schrijver
Kitty Scherff is Huidexpert, een autoriteit op het gebied van natuurlijke Anti-Aging methoden voor Huid, Haar en Lichaam! Wat begon ruim 20 jaar geleden met enkel huidbehandelingen, is inmiddels ontwikkeld tot haar eigen Inner Health Beauty Concept. Met MOOI Instituut wordt er samengewerkt met de allerbeste ondernemers! De aandacht is daardoor gericht op alle aspecten van een gezonde levensstijl, zodat je het meest optimale resultaat bereikt.
Reactie plaatsen

GRATIS EBOOK: 

DIT VERTELLEN FABRIKANTEN 

JE ECHT NIET


-HET BEST BEWAARDE GEHEIM IN 

ANTI-AGING-

- Waarom je niet alle indianenverhalen moet geloven die je hoort

- Welke 12 ingrediënten je echtmoet vermijden in reinigingsmelk

- Waarom een gezonde levensstijl bijdraagt een een stralende huid

- Wat het verschil is tussen huidverzorging, huidverjonging en anti-aging.

Ebook Trends&Lifestyle
We maken gebruik van cookies