Beautyvitamines, welke je huid en haren laten stralen!

Beautyvitamines, welke je huid en haren laten stralen!

Een stralende huid en een glanzende bos met haar, dat wil jij toch ook? Gezonde en gevarieerde voeding, voldoende bewegen en het nemen van de nodige ontspanning is daarbij de belangrijkste basis. We weten het, het is o zo cliché, maar een gezonde huid en haardos begint van echt binnenuit.  Toch blijft het moeilijk om via voeding alle benodigde vitamines en mineralen binnen te krijgen, deze tekorten kun je aanvullen via supplementen. Graag willen we jullie kennis laten maken met verschillende supplementen welke een echte beautyboost zijn voor jouw huid en haren.

Waarom vitamines en mineralen aanvullen met supplementen?

Gevarieerd en evenwichtig eten is lastig, onderzoeken wijzen uit dat naar schatting slechts 2% van de mensen werkelijk een goed en gevarieerd voedingspatroon heeft. Daarnaast bevat gezond voedsel vandaag de dag minder vitamines en mineralen dan vroeger. De kwaliteit van ons voedsel (waaronder helaas vele soorten groente en fruit) is verminderd door uitputting van de grond en het gebruik van verdelgings- en conserveringsmiddelen.

Ook hebben veel mensen soms last van stress. Het behouden van een goede work-life balans is echt een uitdaging in deze tijd, tel daar het onderhouden van een sociaal leven en het voldoende sporten bij op en je hebt gewoon te weinig uren in een dag. Je lichaam vraagt door stress meer om essentiële voedingsstoffen om goed te kunnen functioneren. Tekorten kunnen door stress dus sneller ontstaan.

We hebben door onze manier van leven dus erg veel essentiële voedingsstoffen nodig. En helaas kunnen we deze grote hoeveelheid zelfs met een optimaal eetpatroon niet binnenkrijgen.

We laten je graag kennismaken met een aantal beautyvitamines:

Magnestium tauraat

Magnesium tauraat is een combinatie van het aminozuur taurine en magnesium. In deze combinatie hebben magnesium en taurine een samenwerkend effect, waardoor deze vorm van magnesium zeer goed wordt geabsorbeerd.

Taurine is een aminozuur. Het fungeert als een kalmerende neuro-transmitter. Het komt voor in de hersenen en oefent hier veel functies uit. Zo heeft het invloed op het cortisol-niveau en heeft een belangrijke rol bij stressverlaging. Onder invloed van taurine maken onze hersenen GABA aan dat als neurotransmitter functioneert en belangrijk is om het neurosysteem te ontlasten. Dit zorgt voor meer ontspanning, rust en vermindering van angst.
Te veel stress heeft een slechte invloed op ons lichaam en onze huid.
Het kan resulteren in een onrustige huid, een doffe huid, sneller rimpels en fijne lijntjes en er zijn makkelijker ontstekingen. Taurine speelt een rol bij veel belangrijke lichaamfuncties zoals: een goede werking van hart en bloedsomloop, te hoog cholesterolgehalte wordt tegen gegaan, stilt ons hongergevoel.

Magnesium is een natuurlijke ondersteuner bij het herstellen en behouden van een normale huidfunctie. Magnesium helpt bij herstel van de pH-waarde, werkt ontsmettend en ontstekingsremmend en verbeterd de celvernieuwing.

Magnesium tauraat mogen we met recht een gezondheidsduizendpoot noemen. Zo speelt het supplement een rol bij botaanmaak, het behoud van sterke botten en is het van belang voor sterke tanden. Ook raden we magnesium tauraat aan voor de gemoedstoestand, het celdelingsproces, het geheugen, de leerprestatie en het concentratievermogen. Ook heeft het invloed op verminderen van vermoeidheid en futloosheid.

Magnesium malaat

Naast magnesium tauraat is er ook nog magnesium malaat.

Magnesium malaat is een verbinding van magnesium en appelzuur. Deze combinatie is de beste keuze bij vermoeidheid en een verminderde spierwerking. Magnesium malaat is de vorm van magnesium die het beste wordt opgenomen door ons spierweefsel.

Magnesium is een natuurlijke ondersteuner bij het herstellen en behouden van een normale huidfunctie. Magnesium helpt bij herstel van de pH-waarde, werkt ontsmettend en ontstekingsremmend en verbeterd de celvernieuwing. Magnesium zorgt er natuurlijk ook voor dat onze botten en spieren gezond blijven, ondersteunen een gezond immuunsysteem, houden het hartrimte stabiel en reguleert onze bloedsuikerspiegel.

Appelzuur is een fruitzuur dat inwerkt op de cellulaire structuur van de huid, het stimuleert de afscheiding van dode huidcellen. Hierdoor komt de jongere huid aan de oppervlakte met een frissere uitstraling, jongere teint en een gladdere huid. Appelzuur houd onze pH-waarde op peil. Hierdoor blijft de huid veel beter beschermt tegen invloeden van buitenaf en loop je minder de kans een droge huid of ontstekingen te krijgen. Ook is appelzuur belangrijk voor de ATP vorming op een efficiënte manier. Gaat dit op een inefficiënte manier zorgt dit voor het vrijkomen van melkzuur. Vaak te herkennen aan vermoeide spiere, spierpijn of spierkrampen.

Vitamine D

Het is een combinatie van vitamine D3 en K2.

Iedere dag hebben we vitamine D nodig. Het zorgt onder andere voor een verhoogde calciumopname, verbeterde celdifferentiatie, goede spierfunctie, gezond immuunsysteem, sterke botten en een florissant gebit. De zon is een van de belangrijkste gever van vitamine D. Helaas schijnt in Nederland het zonnetje niet iedere dag dus is het belangrijk voldoende vitamine D in te nemen door voeding of supplementen. Omdat het lastig is om via voeding voldoende vitamine D binnen te krijgen adviseren wij te suppleren.

Vitamine D zorgt voor een goede energiehuishouding, minder vermoeidheid, focus, alertheid, beter leren, lekkerder in je vel zitten, spieren en gewrichten, sterke botten en tanden, een goede vethuishouding, je hormonen en zorgt ook voor een gezonde huid. Vitamine D tekort is vaak ook waardoor mensen niet zo lekker in hun vel zitten. Ook kan je het terug zien aan onze huid: doffe huid, fijne lijntjes, onrustige huid of een droge huid.

Waarom is er een combinatie met vitamine K2?
Vitamine D is betrokken bij de opname van calcium maar brengt het niet direct naar de juiste plaats. Vitamine K2 zorgt ervoor dat na de opname van calcium, het calcium direct op de juist plekken terecht komt. Calcium is belangrijk voor sterke botten, een goed geheugen, alertheid en voor lekker en gezond in je vel zit.

Gebufferde vitamine C

Vitamine C speelt een belangrijke rol voor het immuunsysteem, het is een sterk anti-oxidant. Alle radicalen en eigenlijk alles wat niet goed is voor ons systeem wordt weggevaagd en gereinigd door antioxidanten.

Een belangrijke toevoeging in de gebufferde vitamine C is OPC, dit komt uit een druivenpitextract. Het is een hele sterke antioxidant die ervoor zorgt dat alle toevoegingen die in het supplement zitten veel beter worden opgenomen.

Vitamine C hebben we nodig om iedere dag helder en scherp te blijven. Met een tekort aan vitamine C zal je merken dat je wat onrustiger bent, slechter slaapt, futloos bent en minder energie hebt.

Naast dat het goed is voor ons immuunsysteem is het natuurlijk ook belangrijk voor onze huid. Het is essentieel voor de vorming van collageen. En collageen is nodig voor de stevigheid van onze huid. Fijne lijntjes en rimpels dan ook verminderen.

Pre- en probiotica

Probiotica zijn goede bacteriën die van nature in onze darmen voorkomen. Ze bieden ondersteuning bij het behoud van het microbiële balans in onze darmen.

Naast probiotica bestaat er ook een prebiotica. Dit zijn onverteerbare voedingsvezels die als voeding dienen voor de probiotica. Hierdoor wordt het aantal werkzame bacteriën groter, sterker en hebben ze een betere overlevingskans binnen ons verteringsgestel.

Wat is de invloed van pre- en probiotica op onze huid?

Dat onze huid en darmen samen werken herken je misschien al. Vele huidproblemen kunnen ontstaan door een verstoorde darmflora. Denk aan huidproblemen als acne, eczeem, rosacea, psoriasis. Door onze darmen in balans te krijgen, kun je ook een positief effect zien op onze huid.

Zink-Methionine & Koper

Zink is bij veel lichaams- maar ook hersenfuncties betrokken. Denk aan wondgenezing, ontwikkeling en groei. Zink zorgt voor de aanmaak van neurotransmitters, ook wel de boodschappers van ons lichaam genoemd. Denk bijvoorbeeld aan gelukshormonen als serotonine en dopamine ook dit zijn neurotransmitters. Zink zorgt voor een verhoging van kalium maar ook voor een verlaging van natrium. Je vochtpeil wordt naar beneden getrokken, en dit willen we niet vandaar dat er ook koper is toegevoegd.

De voordelen van zink

  • Zink is goed voor het skelet, celdelingsproces, gezichtsvermogen, de concentratie, haren, nagels en de vruchtbaarheid van de man
  • Zink draagt bij tot een normale DNA-synthese en een normaal testosterongehalte in het bloed
  • Zink helpt bij het opbouwen van lichaamseiwit
  • Zink voedt de huid
  • Zink draagt bij tot een normaal metabolisme van de macronutriënten en een normaal zuur-basemetabolisme
  • Zink en koper hebben een positieve invloed op het immuunsysteem
  • Zink en koper zijn antioxidanten

De voordelen van koper

  • Koper is goed voor het bindweefsel in de huid en het zenuwstelsel
  • Koper bevordert de energiestofwisseling en de normale pigmentatie van de huid
  • Koper ondersteunt het ijzertransport in het lichaam

Ga niet zomaar zelf aan de slag

Naast bovenstaande vitamines zijn er nog veel meer verschillende supplementen. Maar welke supplementen zijn nu het meest geschikt voor jou? Ieder persoon is anders en heeft ook andere behoeftes. Graag denken wij met je mee, zodat jij de juiste keuze kan maken in de vele supplementen welke er zijn.

Wij helpen je graag de mooiste versie van jezelf te worden

Heb je aanvullend nog vragen? Klik dan op deze link voor een persoonlijk advies.

Over de schrijver
Kitty Scherff is Huidexpert, een autoriteit op het gebied van natuurlijke Anti-Aging methoden voor Huid, Haar en Lichaam! Wat begon ruim 20 jaar geleden met enkel huidbehandelingen, is inmiddels ontwikkeld tot haar eigen Inner Health Beauty Concept. Met MOOI Instituut wordt er samengewerkt met de allerbeste ondernemers! De aandacht is daardoor gericht op alle aspecten van een gezonde levensstijl, zodat je het meest optimale resultaat bereikt.
Lisette Lammens
Door

Lisette Lammens

op 22 Nov 2020

Zou je ook Vitamine D aanraden? Ik ben persoonlijk aan het overwegen om deze te nemen: https://www.flinndal.nl/vitaminen/vitamine-d-tablet Reacties zijn super goed alvast. Ze hebben ook een sterke versie, maar ik weet niet of dat wel de juiste is, aangezien ik nog geen ervaring heb met supplementen. Wat denk jij?

Kitty Scherff
Door

Kitty Scherff

op 24 Nov 2020

Vitamine D zou ik zeker aanraden. Ik heb zelf geen ervaring met flinndal. De vitamine D die ik je uit eigen ervaring en ervaring van onze cliënten kan adviseren te gebruiken is van Vitakruid. Deze heeft onderstaande, Goedgekeurde gezondheidsclaims: Vitamine D bevordert een goed calciumgehalte in het bloed, is goed voor de calciumhuishouding en verhoogt de calciumopname in de botten. Vitamine D en vitamine K spelen een rol bij botaanmaak, zijn goed voor het skelet en voor het behoud van sterke botten. Vitamine D is goed voor het celdelingsproces en speelt een rol in weefselgroei en ontwikkeling. Vitamine D heeft een positieve invloed op het immuunsysteem. Vitamine D is goed voor de spieren en sterke tanden. Vitamine K, bij de opname van mineralen/calcium in de botten Vitamine K draagt bij aan een goed verloop van de bloedstolling. *Wanneer je twijfelt over de combinatie van evt. medicatie samen met producten die wij aanbieden, verwijs ik je voor medisch advies door naar je behandelend arts Heb je aanvullend nog vragen? Klik dan op deze link voor een persoonlijk advies https://mooiinstituut.com/gratis-intake-persoonlijk-advies/ Wil je graag iets anders weten of vragen? Neem dan contact met ons op via: info@mooiinstituut.com

Reactie plaatsen
arrow_drop_up arrow_drop_down