Zo verlaag jij ook jouw stressniveau – Mijn 5 tips!

Zo verlaag jij ook jouw stressniveau – Mijn 5 tips!

Stress is killing, een uitspraak die op heel veel processen in je lichaam van toepassing is. Langdurige stress is slecht voor je lichaam, het is slecht voor je afweersysteem, het is slecht voor je huid en ook je haar kan uit gaan vallen door stress…het is dus zaak om stress te vermijden, maar klinkt dat voor jou ook makkelijker dan dat je het vindt? Graag deel ik mijn 5 tips om jouw stressniveau te verlagen.

Welke klachten kan stress allemaal veroorzaken?

Dat een teveel aan stress burn-out klachten kan veroorzaken dat heb je vast al vaker gehoord. Maar stress kan ook zorgen voor een onrustige huid, haaruitval en kan ervoor zorgen dat je die laatste kilo’s maar niet kwijt raakt. Ook vermoeidheid, buik- en rugklachten kunnen optreden. Tijdens een stress komen er allerlei hormonen vrij die je lichaam in actie laten komen, echter hebben deze stresshormonen een negatief effect op het lichaam. Zaak dus om je stresslevel te verlagen!

Tip 1: Zorg voor voldoende slaap

Slaap is essentieel voor het goed functioneren van lichaam en geest. Slaapgebrek kan ervoor zorgen dat je humeurig en prikkelbaar bent, het kan zorgen voor nerveuze en angstige gevoelens. Ga dus op tijd naar bed en let op, de uren voor 12 uur tellen zelfs dubbel!

Tip 2: Geef jezelf voldoende me-time

Blokkeer tijd in je agenda voor jezelf! Dat heel erg belangrijk, vooral in deze tijd waarbij we van hot naar her rennen en aan alle verplichting willen voldoen. Plan je deze tijd niet in, dan kom je er ook vaak niet aan toe. Nu hoeft me-time geen uren te duren, maar gun jezelf een meditatie van 10 minuten, ga een blokje om of luister bijvoorbeeld een podcast. Heb je meer tijd, ga dan lekker een dagje ontspannen in de sauna of geniet van een ontspannende behandeling.

Tip 3: Kom in beweging!

Als je vermoeid bent is het misschien wel het laatste waar je aan denkt, maar het is voor je lichaam en geest heel belangrijk om van de bank af te komen en lekker te gaan bewegen. Het geeft ontspanning, het maakt je hoofd leeg en zorgt voor gelukkigmakende stofjes in je hersenen. Het stresshormoon adrenaline wordt door drie kwartier matig tot intensief bewegen al afgebroken. Heb je er moeite mee om te gaan bewegen? Maak dan een fijne wandeling of sop je huis met een gezellig muziekje op!

Tip 4: Eet gezond

Een gestrest lichaam verbruikt in een hoog tempo vitamines en mineralen. Het is dus van groot belang het lichaam te voorzien van evenwichtige en gezonde voeding, om zo een tekort te voorkomen.  Volkoren producten, verse groenten, ongebrande noten en zaden voorzien het lichaam van belangrijke voedingsstoffen, zodat je lichaamsprocessen ook in een stressvolle periode goed blijven functioneren.

Tip 5: Vermijd suiker en alcohol

Doordat je hormonen uit balans zijn kan je lichaam vragen om meer zoet- en vettigheden of een flinke borrel. Probeer hier niet aan toe te geven, deze voedingsmiddelen activeren namelijk de aanmaak van het stresshormoon cortisol. Je zet je lichaam dus nog meer aan het werk en verspilt hiermee energie, welke je lichaam in periode van stress zo hard nodig heeft!

Waar te beginnen?

Weet je niet zo goed waar te beginnen? Natuurlijk wil ik je graag daar bij helpen! Plan bijvoorbeeld een gratis en vrijblijvend 1 op 1 consult met mij in, dan gaan we samen kijken naar je leefstijl. En heb je mijn e-book met mijn 10 gouden tips al gezien? Download hem hier gratis!

Over de schrijver
Kitty Scherff is Huidexpert, een autoriteit op het gebied van natuurlijke Anti-Aging methoden voor Huid, Haar en Lichaam! Wat begon ruim 20 jaar geleden met enkel huidbehandelingen, is inmiddels ontwikkeld tot haar eigen Inner Health Beauty Concept. Met MOOI Instituut wordt er samengewerkt met de allerbeste ondernemers! De aandacht is daardoor gericht op alle aspecten van een gezonde levensstijl, zodat je het meest optimale resultaat bereikt.
Reactie plaatsen
arrow_drop_up arrow_drop_down